Nega zob, kadar nosimo zobni aparat

Uredništvo, 26. maj 2021
PROMO
Avtor: Profimedia

Odločitev za zobni aparat je ena tistih, ki jih najbrž ne boste nikoli obžalovali, vendar pa to ne pomeni, da bo njegova uporaba vedno lahka. Na koncu boste seveda nagrajeni z zdravim, pravilnim nasmehom, ki vas bo razveselil vsak dan znova, do takrat pa vas čaka precej nege in skrbi. Za vas smo pripravili nekaj namigov, s katerimi bo pot do hollywoodskega nasmeška čim lažja.

Higiena, higiena, higiena

Pri negi zob je higiena v vsakem primeru najpomembnejša. Kadar nosite zobni aparat, pa to velja še toliko bolj. Zobe si umivajte po vsakem obroku in za to izberite kakovostne znamke zobnih ščetk, denimo Curaprox. Zobna ščetka Curaprox je enostavna, zato pa toliko bolj učinkovita in že velja za legendarno. Najlon, ki je prisoten pri večini drugih zobnih ščetk, nadomeščajo izjemno mehka patentirana vlakna CUREN®, ki so ravna in zelo gosta.

Pomembno je tudi, da si ustno votlino pred umivanjem zob sperete in tako odstranite morebitne večje delce hrane. Ne pozabite na zobno nitko in medzobne ščetke, ki jih prav tako izdeluje Curaprox.

Avtor: Profimedia

Kaj naj jem z zobnim aparatom?

Izogibajte se hrani, ki bi lahko povzročila, da se žičke zobnega aparata pretrgajo; tu so zlasti nevarni bonboni, trdi slani prigrizki, tudi jabolka. Bolje bo, da surovo sadje pred zaužitjem narežete in v njem uživate brez skrbi!

Neprijetnosti lahko povzročijo tudi lepljivi prigrizki, denimo karamela, suho sadje ali arašidovo maslo. Tudi sladkarije zobem niso najboljši prijatelj, saj se lahko zaradi zobnega aparata na njih zadrži še več bakaterij, ki povzročajo gnitje. Dodatnih težav, pregledov in stroškov pa si prav gotovo ne želite, kajne?

Prepričani smo, da bo z upoštevanjem zgornjih nasvetov (ter seveda napotkov ortodonota in zobozdravnika) vaš nasmeh kmalu vir velikega veselja – tako za vas kot za vse, ki jim boste z njim polepšali dan.

Avtor
Piše

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
148,234
23.03.2023. ob 20:43
288,757
29.03.2023. ob 17:38
110,749
30.03.2023. ob 15:37
Preberi več

New Report

Close