Nega kože poleti

Uredništvo, 09. julij 2014.

Koža omogoča naš prvi stik z okoljem. Kot največjemu organu in prvi barieri je koži potrebna tudi posebna nega. Stik z okoljem ji lahko odvzame vlago, utrpi opekline ali omrzline.

Koža je največji človeški organ, ki naše telo ločuje od okolja. Sestavljena je iz številnih celic in struktur, s katerimi zaznavamo, čutimo, zaščitimo … Koža omogoča naš prvi stik z okoljem. Kot največjemu organu in prvi barieri je koži potrebna tudi posebna nega. Stik z okoljem ji lahko odvzame vlago, utrpi opekline ali omrzline. Zato potrebuje tako nego kot zaščito.

V poletnem času je koža zaradi lahkotnih oblačil krajših dolžin oblačil bolj izpostavljena soncu in vetru. Med počitnicami se radi osvežimo in ohladimo tudi v morju, jezeru ali bazenu. Vsaka voda ima svojo specifiko in vpliv na kožo. Tudi uporaba kozmetičnih sredstev spremeni teksturo kože v zvrhnjih plasteh.

Kakšno nego torej potrebuje koža poleti?

Na prvem mestu potrebuje zaščito pred soncem. Izogibati se je potrebno gibanju na prostem v kritičih urah, ko je največja verjetnost in dovzetnost za opekline. Kožo po prhanju ali kopanju osvežimo z losjonom ali kremo. Takoj po prhnju so pore bolj odrte in bolje absorbirajo nego.

Kaj lahko ponudimo koži?

Najbolj univerzalno sredstvo za nego in prvo pomoč je vsekakor aloe vera gel. Edinstven gel iz sredice sočnega lista, bogat z minerali in vitamini kožo navlaži, zaščiti, tudi celi in ohladi. Gel je odlična podlaga ali sestavina krem in losjonov. Hitro se vpije in ne masti kože. Uporaben je tudi kot sestavina mask in pilingov, saj že med nanosom kožo vlaži in izdatno regenerira. Gel učinkovito ohladi in pomiri kožo tudi pri opeklinah, depilaciji ali britju.

AloeVeraGel_slika lotion-ALOE lotion-COCOA lotion-E

Ko kožo izdatno navlažimo jo lahko tudi nahranimo z izbranimi maščobami. V poletnem času je zelo priljubljeno kakavovo maslo. Na prodajnih mestih, ga lahko kupite v trdi obliki. Ko kos masla pride v stik s kožo se prične topiti in tako si lahko poleg nege privoščite tudi masažo. Kakavovo maslo neguje in mehča kožo. Vsebuje izdatno mero vitamina E in tako ščiti tudi pred delovanjem prostih radikalov. Prispeva tudi k hitrejši zagorelosti, vendar tu previdnost ni odveč. Kakavovo maslo ne ščiti proti sončnim opeklinam. Kakavovo maslo obdrži trdo obliko pri temperaturah do 35 stopinj. V kolikor ga želite dodati kremi ali pripraviti nego po svojem okusu ga je potrebno staliti.

Zelo podobno kakavovemu je karitejevo maslo. Razlikuje se le v teksturi in nekaterih učinkovinah. Karitejevo maslo koži razveže togost. Še posebej je primerno za nego v obdobjih, ko koža potrebuje globinsko nego ter več prožnosti. V obdobju nosečnosti, po porodu in v obdobju hujšanja.
V poletnem času kožo osvežimo tudi, če zaužijemo zadostno količino tekočine. Skrb in nega kože se vedno obrestuje, saj si tako prihranimo marsikatero gubico, liso in ostale znake, ki izdajajo našo starost. Predvsem pa pregovorno drži, da je pomembno, da se v svoji koži počutite dobro. Razvajate jo. Poletje je ravno pravi čas za to.

logo-FOTE

Kozmetika Fruit of the Earth je osnovana na bazi aloe vere v kombinaciji s kakavovim in karitejevim maslom ter vitaminom E. Na voljo v lekarnah ter specializiranih prodajalnah. www.hisa-zdravja.si.

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,430
29.07.2021. ob 13:47
284,539
03.08.2021. ob 07:48
110,202
03.08.2021. ob 07:20
Preberi več

New Report

Close