Ne ena, dve, tokrat kar vseh 14 porodnišnic

Uredništvo, 08. september 2019.
Prevzem donacije na Triglav teku

Dva tisoč tekačev je podprlo dober namen 8. Triglav teka in skupaj so predali edinstveno donacijo 14 slovenskim porodnišnicam.

Protokolarni park Brdo pri Kranju se je včeraj spremenil v topel, srčen, družinski in športni park. Obiskalo ga je okoli 1.500 tekačev vseh starosti, ki jih je pospremilo okoli 500 navijačev.

V idilični naravi je teklo 234 otrok, 61 družin, 44 poslovnih trojk ter 727 tekačev na 10 km in 185 polmaratoncev.

Udeleženci so z obiskom podprli dober namen 8. Triglav teka

Številni obiskovalci, ki jih Zavarovalnica Triglav s Triglav tekom spodbuja k zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu, so se dogodku pridružili tudi zaradi dobrodelne note.

»V okviru Triglav teka za vse ljubitelje rekreacije organiziramo številne aktivnosti, od brezplačnih tekaških vadb do izobraževalno-svetovalnih dogodkov. Splošno javnost tako spodbujamo h gibanju, hkrati pa skrbimo, da se tekači ustrezno pripravijo na enega najlepših tekaških dogodkov,« pravi Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav ter dodaja:

»A za zdravo življenje si prizadevamo še drugače – tako, da dogodek posvečamo boljši oskrbi novorojenčkov. Letos bomo v sodelovanju s projektom Slojenčki slovenske porodnišnice opremili z aparati za pomoč novorojenčkom v dihalnih stiskah.«

Za pomoč pri prvem vdihu

Tako bo donacija v vrednosti skoraj 19.000 evrov preko projekta Slojenčki pomagala vsem slovenskim porodnišnicam, razlaga izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva iz Porodnišnice Postojna ter predsednica Društva Slojenčki:

»Pravijo, da je porod najnevarnejše potovanje v življenju. Zato smo ob donaciji vsaki od porodnišnic ponudili izbiro med dvema tipoma aparatov, ki so v  porodnih sobah nepogrešljivi, saj se nepredvidljive situacije lahko zgodijo pri vsakem porodu,« in dodaja: »Za Društvo Slojenčki tovrstna donacija predstavlja enkratno darilo, saj gre za edinstven primer sočasne donacije vsem 14 slovenskim porodnišnicam. To je prvi tak projekt in iskreno želim, da ni zadnji.«

Dober namen podprli številni vrhunski športniki

H gibanju in zdravemu življenjskemu slogu je tekače vseh generacij spodbujalo kar 21 slovenskih športnih junakov, ki so se z udeleženci podali na tekaške preizkušnje, zanje navijali ob trasah in jim poklanjali medalje ter čestitke v cilju.

Dogodka so se letos udeležili biatlonci Živa Klemenčič, Miha Dovžan, Rok Tršan, Klemen Bauer in Jakov Fak, tekači na smučeh Alenka Čebašek, Miha Šimenc, Vesna Fabjan, Anamarija Lampič, Katja Višnar in Janez Lampič, profesionalni skater Timotej Lampe Ignjić, deskar na snegu Žan Košir, špartatlonka Nataša Robnik, para športniki Tadej Enci, Robi Kogovšek in paraolimpijec Sandi Novak ter smučarski skakalci Peter Prevc, Cene Prevc, Špela Rogelj in Nika Križnar.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
13.06.2021. ob 13:25
284,299
20.06.2021. ob 17:48
110,161
19.06.2021. ob 16:52
Preberi več