Naravna svetloba ali zasebnost? Oboje!

Uredništvo, 11. marec 2020.

Ko iščemo svoje idealno stanovanje, imamo skoraj vsi na vrhu seznama želja stvari, ki jih v stanovanju želimo, tudi dobro svetlobo. Velika okna, balkoni, terase in dostop do njih. Velike steklene površine, ki svetlobi omogočajo, da nam lahko kar najbolj polepša prostor, hkrati pa lahko predstavljajo tudi velik problem z vidika zasebnosti.

Nikomur od nas najverjetneje ni prijetna ideja, da nam lahko v stanovanje pokuka kar vsak mimoidoči. Še posebno je to težava za tiste, ki živijo v nižjih nadstropjih ali hišah ob ulicah in cestah. Glede na to, kako hitro rastejo novi bloki in soseske, pa tudi v višjih nadstropjih zasebnost ni več zagotovljena, saj se še prehitro pripeti, da lahko zvečer iz svojega stanovanja vidimo soseda iz sosednjega bloka, kako si kuha večerjo.

Poleg tega lahko velika okna predstavljajo težavo poleti, ko sonce s svojim pripekanjem pretirano segreje notranje prostore. Te moramo posledično ves čas hladiti s klimatskimi napravami, ali pa imeti spuščene rulete, kar pa seveda ni idealna rešitev – ves smisel velikih oken je ravno v tem, da ne preživimo celih mesecev v temi.

Kako lahko torej uživamo v prednostih veliki, svetlih oken, in se ob tem izognemo vsem slabostim, ki jih lahko prinesejo? Preprosto, nanje namestimo senčila in zavese.

Senčila, pliseji, roloji … kaj izbrati?

Avstrijsko podjetje Leha vam omogoča izjemno širok spekter senčil, narejenih po meri. Tako lahko svojo zasebnost pred radovednimi očmi varujete tudi, če imate okna nenavadnih velikosti, oblik ali naklonov.

Za tiste, ki vas skrbi predvsem zasebnost, so prava izbira plise zavese. Prednost plisejev je v tem, da jih lahko dvigujete in spuščate na obeh straneh, torej tako od zgoraj kot od spodaj. Tako si lahko zakrijete spodnji del okna in si omogočite nekaj zasebnosti, hkrati pa imate zgornji del okna odkrit in vam skozi okna še vedno lahko sije sonce.

Če pa ste bolj ljubitelj klasičnih rešitev, si izberite rolo zavese. Leha jih dela v kar treh različicah, poleg klasičnih rolojev si lahko izberete še dve moderni različici, ki združujeta vse, kar je najboljše pri rolojih in žaluzijah. Poleg tega imajo tudi široko izbiro lamelnih in panelnih zaves, za bolj tradicionalen videz pa se lahko odločite tudi za naborne roloje.

Leha omogoča popolno individualnost pri izbiri senčil. Prilagodijo se vam pri dizajnu, materialu in barvi. Zanje se lahko odločite v poslovalnicah Lesnine.

Hitra, praktična in kvalitetna izbira

V primeru, da se vam z izbiro bolj mudi in imate okna ali vrata standardnih velikosti, pa le izberite senčila Homeware, ki so znana po svoji kvaliteti in široki paleti izbire. Na voljo imate roloje, dvojne roloje in pliseje, vsi pa so dobavljivi takoj in v različnih minimalističnih barvah in dizajnih, ki vas ne bodo pustili hladne.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,306
20.06.2021. ob 17:48
110,162
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več