Nakupovanje je lahko doživetje

Uredništvo, 21. julij 2016.

Edinstvena nakupovalna izkušnja je pomemben dejavnik uspeha trgovcev in temu trendu sledi tudi največji slovenski trgovec.

Odprla se je prenovljena trgovina Mercator Šiška v Ljubljani, ki je med najsodobnejšimi trgovinami v regiji. Pri prenovi je Mercator sledil najnovejšim svetovnim trendom sodobne trgovine, ki nakupovanje nadgrajuje v doživetje. S tovrstno prenovo želi Mercator kupcem omogočiti več zabave ter edinstveno in interaktivno nakupovalno izkušnjo. Vsak oddelek je tako prostor doživetij, posebnost pa je tudi ta, da kupci od pekarne in mesnice, do slaščičarne in suši bara, lahko opazujejo in vidijo pripravo hrane. Posebna doživetja za kupce pripravljajo od prvega dneva odprtja, pa tudi veliko nagradno igro, presenečenja, degustacije in promocije.

Mercator Šiška je posebna trgovina, kar je vidno že po ambientu. Po večmesečnih pripravah je dela izvedlo več sto delavcev ter nekaj deset vrhunskih inženirjev in projektantov, ki so prenovo trgovine izvedli v rekordnem času, saj je bila zaradi prenove zaprta le dober mesec dni.  Otroški oddelek je zdaj velik kar 800 m2, trgovina ima poseben 20 m širok vhod, 8 tik tak blagajn in 22 blagajn z daljšim tekočim trakom, 5-metrski vodni zid na oddelku za vode, vso osvetlitev LED tehnologije, 170 tekočih metrov stenskih hladilnikov, vsa hladilna tehnika skupaj meri 280 tekočih metrov, suši bar s posebej velikim pultom in še bi lahko naštevali.

Trgovina Hipermarket Mercator Šiška ponuja več kot 35.000 vrst izdelkov, od katerih je 5.000 popolnih novosti.

Prenovljena trgovina Mercator Šiška tudi sicer ponuja številne novosti tudi pri postrežbi; poseben pult za prodajo sušija, povečan nabor postrežnih oddelkov, ličenje na prodajnem mestu, povečan otroški oddelek (z igrali, s toboganom, Lego hišo, tablami za risanje itd.), večjo izbiro vina in piva in še mnogo več. Pri vinu  je Mercator ustvaril videz kamnite vinske kleti, na oddelku piva pa z bakrenimi cevmi videz pivovarne cevi. Kot novost se v  trgovini uvaja Sanatura, zeliščna prodajalna z medicinskimi pripomočki in prehranskimi dopolnili.  Na postrežnih oddelkih so vključili ponudbo hrane, ki je doslej v trgovinah nismo vajeni; od odojka, ki ga bodo pred očmi kupcev pekli v posebej narejeni francoski peči, do raznih drugih vrst pečenih mesnih specialitet. Tudi v mesnici je omogočen pogled v »zakulisje«, saj  steklena stena omogoča ogled priprave in rezanja mesa, v mesnici so tudi hladilniki za zorenje mesa, ponujajo vrsto mednarodnih specialitet. Na oddelku delikatese visijo pravi pršuti in zorijo hlebci sira, medtem ko v pekarni kupci lahko spremljajo mesenje, pripravo in peko kruha. Slaščičarske izdelke bodo prodajalci pripravljali in okraševali po želji kupcev in pred očmi kupcev. Tudi ribarnica je večja in sodobnejša z veliko izbiro svežih in zamrznjenih rib, ki jih vsakodnevno dostavljajo. Potrošnikom bo na voljo tudi oddelek z mednarodnimi specialitetami, na katerem  bodo kuharski dogodki in degustacije.

siska2

Tudi v prenovljeni  trgovini  Mercator ostaja zvest ponudbi izdelkov in pridelkov domačih dobaviteljev, saj je lokalna hrana predstavljena v posebnem  oddelku Iz domačih krajev s posebnimi policami Radi imamo domače. Tam sta na voljo tudi vinomat in oljemat. Prav tako je na vhodu v trgovino postavljen kotiček, ki spominja na stojnico na tržnici, kjer bo na voljo sveža ponudba predvsem sadja in zelenjave.  Ob vhodu  so še cvetličarna ter info pult s kioskom za tobak in časopis, kjer je možno tudi posedeti in prelistati časopis, ob tem pa še napolniti mobilni telefon.

Prenovljena trgovina je tudi tehnološko naprednejša, saj potrošnikom kot prva v Sloveniji omogoča učinkovitejši, hitrejši in zabavnejši nakup. Kupci lahko namreč uporabljajo 3M sken blagajne po tem, ko sami poskenirajo izdelke s posebnimi M skeni. Popolna novost je aplikacija M sken mobil, ki omogoča, da z mobilnim telefonom opravite nakup enako, kot z M skenom, kmalu pa vas bo vodila tudi med policami trgovine, da boste lažje našli želene  izdelke.

»Mercator je v svoji zgodovini vedno narekoval nove trende v trgovini ne le v Sloveniji, ampak tudi v regiji. Bil je prvi trgovec pri nas, ki je uvedel lastno trgovsko blagovno znamko, kartico zvestobe, samopostrežne blagajne, spletno trgovino in še več.  Inovativnost nadaljujemo s kvalitativno prenovo naše ponudbe: kupcem nudimo nadgrajeno nakupovalno izkušnjo. Verjamemo, da nov koncept nakupovalne izkušnje prinaša dodano vrednost in korist ne le potrošnikom, ampak tudi našim poslovnim partnerjem in dobaviteljem,« je ob odprtju povedal Toni Balažič, predsednik uprave Mercatorja.

»S prenovljeno trgovino Mercator na domačem in regijskem trgu utrjuje svoj položaj tudi z narekovanjem trendov. Želimo si, da prenovljena trgovina Mercator Šiška postane vzor in prevzame vodilno vlogo za napreden koncept nakupovanja«, ponosno pojasnjuje Ante Todorić, predsednik Mercatorjevega nadzornega sveta in namestnik predsednika koncerna Agrokor.

Na predvečer odprtja prenovljene trgovine je na prireditvi za vabljene goste, ki so si trgovino ogledali prvi, prenovo pozdravil tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Edinstvena nakupovalna izkušnja postaja pomemben dejavnik uspeha trgovcev v prihodnosti. Potrošniki lahko dandanes sicer veliko izdelkov kupijo marsikje, tudi prek interneta, klasična trgovina pa predstavlja prostor, v katerem izdelki dobijo nove razsežnosti. Danes potrošniki iščejo načine za lajšanje življenja, manj stresa, zabavo in občutek, da se je trgovec zanje posebej potrudil. Temu trendu s prenovljeno trgovino Mercator Šiška sledi tudi največji slovenski trgovec.

Prenovljena trgovina ponuja nakupovalno doživetje

S prenovljeno trgovino Mercator Šiška tako Mercator v svoj trženjski splet dodaja zabavo in prijetna doživetja. Sodobni potrošnik je namreč v času recesije v svojem nakupnem ravnanju postal bolj premišljen, a hkrati si namesto gole transakcije želi nekaj več.  Ne gre več le za nakupovanje izdelkov, ampak nadgradnjo nakupovalnega rituala s storitvami, ki so vezane na zabavo, kulinariko, skrb za izgled in dobro počutje. Potrošnik si v času nakupovanja želi biti vključen v interakcijo, želi si doživetij, ki ga samo ob nakupovanju izdelkov ne more začutiti. Mercatorjeva trgovina tako ni več nevtralen prostor s policami izdelkov, ampak kraj za doživetja, ki razvaja vsa potrošnikova čutila, pravijo v Mercatorju.

Ponudba Mercator centra Šiška

Za kupce pa so zanimive tudi druge trgovine, ki jih je v vsem Mercatorju Šiška 62 na skupaj 18.360 m2 prodajnih površin centra, v garažni hiši je 500 parkirnih mest, 353 parkirnih mest je na zunanjem parkirišču. Parkirna mesta v pritličju so širša, posebej so označena parkirna mesta za starše z otroki in vozički, pred vhodom v stavbo pa sta tudi dve mesti s hitro polnilnico za električna vozila.

Mercatorjev trgovski center v Šiški je bil zgrajen leta 1999 in prenovljen leta 2007.
Trgovina je po poletnem delovnem času odprta od ponedeljka do sobote od 8. do 22. ure, ob nedeljah pa od 8. do 15. ure.

siska8

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,360
12.05.2021. u 13:12
283,841
15.05.2021. u 20:58
110,378
16.05.2021. u 09:34
Preberi več