Javna tribuna: Najboljša izbira za zdravje vaših zob

U. L., 10. junij 2021.
Javna TribunaZdravje

Zdravje zob in ustne votline izjemno vpliva na splošno zdravje in počutje, zato je pomembno, da preventivno obiskujete zobozdravnika in morebitne težave z zobmi čim prej odpravite.

Veliko ljudi pa z obiskom zobozdravnika odlaša, tudi zaradi skrbi pred nepredvidljivimi stroški, ki jih lahko povzroči tak obisk. Po pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja imate namreč pravico samo do standardnih zobozdravstvenih storitev in materialov, za nadstandardne storitve pa je potrebno doplačevati, kar včasih privede do visokega zneska na računu.

Kaj pa, če vam račun pokrije zavarovalnica?


Z zavarovanjem Zobje in Zobje+ se boste do svojega zobozdravnika odpravili brez strahu pred visokimi stroški zdravljenja, saj obe zavarovanji krijeta nadstandardne zobozdravstvene storitve, ki bi jih sicer morali plačati iz lastnega žepa.

Špelina izkušnja z zavarovanjem Zobje

Špeli so v zobozdravstveni ordinaciji s koncesijo naredili novo kompozitno zalivko (belo plombo) na treh ploskvah in novo kompozitno zalivko na dveh ploskvah, obe v stranskem področju. Račun za zobozdravstvene storitve je znašal 158,98 evra, pri čemer je obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje krilo 43,98 evra, preostalo je morala doplačati. Ker je pred več kot tremi meseci sklenila zavarovanje Zobje, je plačani račun preprosto fotografirala z mobilnim telefonom in prek mobilne aplikacije Triglav zdravje oddala zahtevek za povračilo. Triglav, Zdravstvena zavarovalnica je tako na Špelin transakcijski račun povrnila stroške za nadstandardne materiale v višini 115 evrov.

Se vam ob prebranem poraja kakšno vprašanje ali morda niste prepričani, katero od zavarovanj izbrati?

Potem vas vabimo, da se nam pridružite v javni tribuni na temo dodatnega zdravstvenega zavarovanja, ki bo potekala v torek, 15. 6. 2021, ob 10. uri na forumu Starševski čvek.  Na vaša vprašanja bodo odgovarjali strokovnjaki s področja dodatnih zdravstvenih zavarovanj iz Triglav, Zdravstvene zavarovalnice.

Foto: Profimedia


 

O avtorju

U. L.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,561
26.09.2021. ob 09:23
285,032
06.10.2021. ob 09:47
110,298
26.10.2021. ob 10:10
Preberi več

New Report

Close