Najbolj cenjena lekarna 2014 je Lekarna Ankaran

Uredništvo, 22. maj 2014.

Akcija, v kateri bralci Revije za moje zdravje in obiskovalci lekarn glasujejo za svojo najbolj priljubljeno lekarno se je končala. Največ glasov je prejela Lekarna Ankaran.

Akcija, v kateri bralci Revije za moje zdravje in obiskovalci lekarn glasujejo za svojo najbolj priljubljeno lekarno se je končala.
Največ glasov je prejela Lekarna Ankaran, drugo mesto je zasedla Lekarna Maximus, tretje mesto pa Lekarna Beltinci.

Prvih sedem v akciji Najbolj cenjena lekarna 2014:

Lekarna Ankaran
Lekarna Maximus
Lekarna Beltinci
Lekarna Gorišnica
Lekarna Domžale
Lekarna Bršljin Novo mesto
Lekarna Sv. Rok

Vodja zmagovalne Lekarne Ankaran Marco Sau, mag.farm. je ob podelitvi priznanja povedal:

»Zmage smo zelo veseli, čeprav je nismo pričakovali. Receptura zanjo se na prvi pogled zdi preprosta: s poštenim delom in iskrenostjo si pridobiti zaupanje pacientov. Najbolj pomembno je, da ljudje iz lekarne odidejo zadovoljni ter da jim lahko svetujemo tisto, kar menimo, da je zanje najboljše. Farmacevtski poklic je zame poslanstvo, v katerem se trudim delati v dobro ljudi. Pacienti sodobne digitalne generacije so osveščeni, dobro podučeni ter vedo, kaj hočejo, ko pridejo v lekarno. Izjemno pomembno je tudi, da se farmacevti neprenehoma izobražujemo ter sledimo novostim. Prihajajo vedno nove zdravilne učinkovine z različnimi mehanizmi delovanja, in poznati moramo oboje, saj le tako vemo, kakšno je medsebojno delovanje zdravilnih učinkovin. Zelo pomembno je tudi, v imenu koga farmacevti delamo: v imenu zavarovalnic, v imenu profita ali v imenu pacienta. Samo, če delamo v imenu pacienta, smo lahko ponosni na svoje delo.«

cenjena_lekarna

Na sliki: Marco Sau mag. Farm; zlati sponzor akcije Ante Zaloker, mag.farm in Sanja Vilfan Švajger, urednica Revije za moje zdravje.

Akcija je trajala od 6.marca do 5. maja 2014, sklenila se je s slavnostno razglasitvijo treh najbolj cenjenih lekarn v Portorožu, v GH Bernardin, na petkov večer Simpozija Slovenskega farmacevtskega društva.

Oddano je bilo 5200 veljavnih glasov, ki so prispeli iz večine slovenskih lekarn.

Gre za razveseljiv podatek, saj govori v prid temu, da se je akcija prijela tudi na novo, ne glede na strožje kriterije akcije, ki je letos potekala v novem mediju Reviji za moje zdravje in dejstva in krajšega časa trajanja akcije, ki je letos za mesec oz. celo dva meseca krajša kot smo je bili vajeni. Prav je, da omenimo tudi podjetje, ki je s svojim srčnim pristopom, pa tudi gmotno podporo, omogočil samo izvajanje akcije. Gre za Zlatega sponzorja letošnjega izbora Najbolj cenjena lekarna 2014 ArsPharme, je bil v art video produkcije Kinoks predstavljen tudi na sklepni prireditvi.

Namen akcije in cilj vseh, ki v akciji sodelujejo, je povečati prepoznavnost lekarn in farmacevtskega poklica ter poudariti pomembno vlogo lekarniškega farmacevta.
Obiskovalci lekarn zagotovo prepoznajo prijazen odnos in dobro svetovanje. Kadar gre za lažja obolenja in se bolniki odločijo za samozdravljenje, lahko prosijo lekarniškega farmacevta za nasvet še preden se odpravijo do izbranega zdravnika. Tovrstno svetovanje zahteva veliko znanja o zdravilih in njihovih učinkih, vednost o njihovi varni in pravilni uporabi ter nenehno spremljanje trendov novih produktov. Zato sta poslanstvo lekarn in farmacevtski poklic dandanes zelo pomembna in si zaslužita vso našo podporo.

Akcijo podpirata Slovensko farmacevtsko društvo in Lekarniška zbornica Slovenija, potekala pa je pod medijskim okriljem Zavoda Kinoks in Revije za moje zdravje.

Vir: www.lzs.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
13.06.2021. ob 13:25
284,295
15.06.2021. ob 19:35
110,159
20.06.2021. ob 12:01
Preberi več