Naj tudi vašo jedilnico krasijo kvalitetni kuhinjski stoli

Powered by:
Foto: Furnitura

Jedilnica – prostor, kjer se ob koncu dneva zbere celotna družina in si ob okusni večerji izmenja zgodbe, ki so se jim zgodile tekom dneva.

Za prijetne skupne trenutke pa ne poskrbi zgolj dobra in skrbno pripravljena hrana, ampak tudi udobje. Zanj pa so odgovorni kvalitetni kuhinjski stoli. Zato si pri njihovi izbiri vzemite nekaj trenutkov za premislek, saj nikakor ni vseeno, na čem sedite. Da bo vaš nakup zares zadetek v polno, smo vam pripravili priročen vodič, ki vam bo bistveno olajšal delo. S pomočjo majhnih trikov lahko namreč dosežete, da bo preživljanje vašega časa v jedilnici zares prijetno in domačno.

Lastnosti, ki jih združujejo kvalitetni kuhinjski stoli 

O ustrezni izbiri notranje opreme, ki oplemeniti vaš dom, vam lahko največ povedo strokovnjaki za pohištvo. Za nasvete iz prve roke smo se zato obrnili na izkušeno ekipo pohištvenega salona Furnitura. Gre za našega največjega spletnega ponudnika pohištva,ki svojim strankam že vrsto let nudi odlične rešitve pri opremljanju doma. Številne nagrade in priznanja pa pričajo o njihovi vrhunski ponudbi, ki ne razočara.

Ko govorimo o kuhinjskih stolih moramo v prvi vrsti omeniti ključne lastnosti, ki jih le ti morajo imeti – udobje, funkcionalnost ter priročnost

Foto: Furnitura

Prijetno sedenje nudijo predvsem tisti kvalitetni kuhinjski stoli, ki so oblazinjeni. Sodobni modeli so zato največkrat izdelani iz tkanin visoke kvalitete, ki omogoča udobno sedenje v vseh letnih časih. Odličen primer zares kakovostnega in modernega kuhinjskega stola je model Vigo, narejen iz kombinacije tkanine in žameta. Za dodatno udobje poskrbijo rokonasloni, stol pa je vrtljiv za 180 stopinj. 

Izbiro kuhinjskih stolov vedno prilagodite potrebam vašega gospodinjstva. Če ste določeno pohištvo videli pri prijateljih še ne pomeni, da bo le to ustrezalo tudi vam. Stoli naj bodo zato izbrani na način, ki vam olajša vaš vsakdan. Družine z otroci izberite tiste modele, ki jih je enostavno očistiti. Starše malčkov bosta navdušila umetno usnje (stol Rim) ali mikrofibra (jedilni stol Berni), ki veljata za zelo trpežna materiala. Predstavnike starejše generacije bo prepričal stol Tilly, ki je kompakten in stabilen. Odlikujeta ga oblazinjeno hrbtišče in vzmeteno sedišče. Svoj prefinjen izgled dosega z dekorativnimi šivi in brezčasnim mat kovinskim ogrodjem. Ljubitelji naravnih materialov pa se lahko odločite tudi za klopi iz masivnega lesa. 

Foto: Furnitura

Namen kvalitetnih kuhinjskih stolov je zagotavljanje nepozabnih trenutkov med druženjem z družino in prijatelji. Zato izberite take stole, ki ne bodo zavzeli preveč prostora. Nekoliko več manevrskega prostora imajo lastniki prostornih jedilnic, vendar pa obstaja veliko vrhunskih modelov, ki so primerni tudi za manjše prostore – jedilni stol Alida vam bo nudil ugodje med sedenjem, hkrati pa omogočil nemoteno gibanje.

Praktičen nasvet, ki ga ne spreglejte

Zgoraj naštete lastnosti naj bodo hkrati tudi tista temeljna vodila, na podlagi katerih boste kupili vaše nove jedilne stole. Poleg tega pa ne smete pozabiti na dimenzije – višino, globino in širino.

Naj vam razkrijemo čisto preprosto pravilo, ki vam bo pomagalo, da bo sedenje za vašo jedilno mizo zares prijetno. Za jedilne mize standardne višine 75 cm so primerna višina sedišč stolov okoli 45 cm. Za zajtrkovalne pulte višine okoli 90 cm je potrebno izbrati stole sedalne višine 65 cm, klasični barski stoli pa naj bi imeli sedalno višino 76 cm. 

Seveda pa upoštevajte tudi velikost vaše jedilnice. Za manjše jedilnice so najbolj primerni tisti kuhinjski stoli, ki imajo ožja sedišča in so brez naslonjal za roke. Ob jedilni mizi namreč velja pravilo, da k enemu stolu pripada okoli 60 cm širine mize. 

Foto: Furnitura

Ste v dilemi? Potem vprašajte!

Torej, če niste prepričani, kakšni kuhinjski stoli so najbolj primerni za vas, se za nasvet obrnite na strokovnjaka za pohištvo – Furniturina ekipa vam nudi brezplačno svetovanje preko telefona (070 458 517), e-pošte ali kontaktnega obrazca. Nenazadnje lahko svoje stole naročite kar preko spleta, zato je odzivnost svetovalcev še toliko bolj pomembna.

Star slovenski pregovor pravi, da kdor jezika špara, kruha strada. To seveda ne pomeni, da bodo neustrezni kuhinjski stoli povzročili lakoto v vašem domu, vendar pa bo obedovanje veliko manj prijetna izkušnja.

Če pa ste pristaš bolj osebnega pristopa, pa se lahko oglasite tudi v njihovem ljubljanskem Showroom-u, od ponedeljka do četrtka od 8:00 do 18:00 ter vsak petek od 8:00 do 15:00. Z njihovo pomočjo vam bodo novi kuhinjski stoli prinesli obilico družabnih trenutkov, ki si jih boste za vedno vtisnili v spomin. 

Foto: Furnitura

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
148,017
21.09.2022. ob 09:06
287,340
26.09.2022. ob 18:08
110,619
28.09.2022. ob 03:31
Preberi več

New Report

Close