Nagrada HORUS 2012 za Zvezo potrošnikov Slovenije

Uredništvo, 06. december 2012.

Splošno posebno priznanje je prejela tudi organizacija – Zveza potrošnikov Slovenije.

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS dr. Danila Türka in v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno – interesnimi organizacijami, sta včeraj razglasila prejemnike Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2012.

horusSplošno posebno priznanje je prejela tudi naša organizacija – Zveza potrošnikov Slovenije. Poleg nas so priznanje prejeli še društvo Novi Paradoks, Slovensko društvo za kakovost življenja in Anton Komat.

“Zelo smo veseli in počaščeni, da je med letošnjimi dobitniki nagrade Horus tudi Zveza potrošnikov Slovenije. Žal se včerajšnje podelitve nismo uspeli udeležiti, nas pa veseli, da postaja družbeno odgovorno poslovanje vse bolj pomembno. Poslovanje in ravnanje Zveze potrošnikov Slovenije je od samega začetka delovanja zastavljeno na ciljih, ki jih nagrada Horus promovira, saj verjamemo, da svojega poslanstva ne moremo opravljati, če pravila, po katerih ocenjujemo druge, ne veljajo tudi za nas. Na ZPS smo in bomo tudi v prihodnje vztrajali na načelih etičnosti, transparentnosti in poštenega odnosa do potrošnikov, ki jim bomo v največji možni meri pomagali pri sprejemanju dobrih potrošniških odločitev,” je povedala Breda Kutin, predsednica ZPS.

“Tako kot v minulih letih tudi rezultati letošnjega ocenjevanja kažejo, da kandidati uvajajo inovativne pristope na področju družbene odgovornosti, da dobro načrtujejo svoje aktivnosti in da ustvarjajo uravnotežen odnos tako do zaposlenih, kot do kupcev in okolja ter širše skupnosti. Njihove prakse so izredno zanimive in poučne, z izmenjavo mnenj in predlogov, v okviru nagrade Horus, pa jih lahko še učinkoviteje nadgradijo,” je o prijavljenih kandidatih povedal mag. Franc Hočevar, predsednik ocenjevalne komisije za nagrado Horus 2012.

V kategoriji podjetja so nagrado HORUS 2012 prejeli: Zobozdravstveni center Alfa Dental d.o.o. (mikro in majhna podjetja), Mariborski vodovod (srednje velika podjetja), in UniCredit Banka Slovenija d.d. (velika podjetja).

V okviru nagrade HORUS so bila na prireditvi podeljena tudi posebna priznanja. Posebno priznanje in nagrado za Podjetnico s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu je prejela Barbara Antolič (Dom Sveta Ana, Hrvaška), posthumno priznanje gre Jožetu Kastelicu (J. Kastelic Limited, Toronto, Kanada).

Ocenjevalna komisija HORUS 2012 je podelila še posebno priznanje tistim prebivalcem Slovenije, ki se zavedajo svoje osebne in družbene odgovornosti. Ocenjevanje je potekalo v dveh ločenih krogih, poudarek je bil dan celovitim pristopom k družbeni odgovornosti, njihovim projektom, aktivnostim ter spremljanju učinkov, ocenjevalo pa je 33 neodvisnih strokovnjakov.

Častni pokrovitelj predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je ob tem poudaril: “Vedno več je posameznikov, organizacij in podjetij, ustanov, ki jim ni vseeno za prihodnost naše države, našega planeta in vseh njegovih prebivalcev, tako sedanjih, kot prihodnjih. Želim si, da bi v prihodnje bilo še več tistih, ki bi spoštovali pomen solidarnosti, jo udejanjali v praksi in jo privzgojili prihodnjim rodovom. Želim si, da bi krepili pozitivne vrednote in osebno ter družbeno odgovornost ter tako skupaj ustvarjali boljšo prihodnost.”

Nagrada Horus je del nacionalne strategije osveščanja za več družbene odgovornosti, ki jo na ta način izvajajo številna strokovno-interesna združenja v sodelovanju z Inštitutom za razvoj družbene odgovornosti – IRDO in PRSS – Slovenskim društvom za odnose z javnostmi.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,431
04.08.2021. ob 10:14
284,550
31.07.2021. ob 17:39
110,204
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close