Na svetu si, da greš za SONCEM (T. Pavček)

Uredništvo, 01. junij 2016.

Kožo telesa zaščitimo ob izpostavljenosti UV-žarkom, zato celo leto dosledno uporabljajte izdelke za zaščito kože.

Vendar, za kakšno ceno?

V vsakdanjem življenju telo zaščitimo pred soncem z oblačili. O zaščiti pred soncem razmišljamo le takrat, ko je telo dlje časa v celoti izpostavljeno soncu, na primer na počitnicah. Toda pomembno je, da kožo telesa zaščitimo vedno, kadar je izpostavljena UV-žarkom, naj bo to na sončen dan, ki ga preživimo zunaj, ali če nosimo majice s kratkimi rokavi, kratke hlače ali krilo.

Obraz, roke in dekolte so deli telesa, ki so najbolj izpostavljeni UV-sevanju. Čeprav ima sonce v pravi količini lahko res pozitiven učinek na razpoloženje, tvorbo vitamina D, izboljšano prekrvitev in povečan metabolizem ter produktivnost, je prekomerna izpostavljenost zelo škodljiva. Poškodbe kože zaradi sonca vključujejo prezgodnje staranje kože, hiperpigmentacijo in celo kožnega raka. Prav zato je izjemno pomembno, da celo leto dosledno uporabljate posebne izdelke za zaščito kože na obrazu.

Koža obraza ima drugačne lastnosti kot koža na telesu:

  • je tanjša,
  • ima manjše celice,
  • več por in
  • zaradi večjega števila žlez lojnic izloča več lipidov.

Poleg tega je vsak dan izpostavljena okolju, zato je nagnjena k vplivom zunanjih dejavnikov, kot so veter, mraz, dim, onesnaženost in seveda UVA- in UVB-žarki. Medtem ko je koža telesa pogosto pokrita, je koža na obrazu celo leto izpostavljena tem zunanjim dejavnikom. Posledično zahteva zaščito pred soncem z izdelki, ki so posebej razviti za njene potrebe.

UV sevanje je najpomembnejši faktor, ki ga moramo upoštevati. Toda, ali v resnici vemo, kje vse smo ga deležni?

EUCERIN-AS-Factors-that-influence-skin-by-sun-03-infographic_SLO

Kako zmanjšati tveganje zaradi izpostavljenosti UV-sevanju

Varno gibanje zunaj ob sončnem vremenu

Zelo pomembno je, da zaščitite kožo in preprečite poškodbe zaradi sonca, ker se v primeru prehudih poškodb koža ne more sama popraviti in poškodbe postanejo ireverzibilne.

Da bi zaščitili kožo na telesu pred škodljivimi učinki UV-sevanja:

  • Uporabite ustrezen zaščitni faktor.
  • Nanesite zadostno količino izdelka za zaščito pred soncem.
  • Nanos redno obnavljajte vsakih nekaj ur, da koža ostane zaščitena, še posebej po plavanju, potenju in otiranju z brisačo.

EUCERIN SUN → zaščita, ki presega UV filtre

SchutzKreis-SLO-maj2016--330x330pxLinija izdelkov Eucerin za zaščito telesa vsebuje edinstveno kombinacijo UV-filtrov in biološke zaščite, ki jo zagotavljata licochalcon A in gliciretinska kislina. Visoko učinkovit in fotostabilen sistem filtrov zanesljivo ščiti pred sončnimi opeklinami, hkrati pa licochalcon A zagotavlja antioksidativen učinek, ki ščiti kožne celice pred poškodbami zaradi sonca, ki jih povzročijo prosti radikali. Gliciretinska kislina naravnega izvora pa spodbuja koži lastne mehanizme za zaščito in popravljanje DNK, ki preprečujejo in zmanjšujejo poškodbe kože zaradi sonca.

Izdelki za zaščito pred soncem so bili zasnovani tako, da izpolnjujejo potrebe različnih tipov kože na telesu. Tako so na voljo izdelki, specifično namenjeni negi tako normalne, kot tudi občutljive, suhe, atopijske ter k aknam nagnjene mastne kože. Posebna linija izdelkov z dodanim alfa glukozilrutinom je namenjena koži ljudi, ki imajo alergijo na sonce. Linija izdelkov za otroke je ločena od drugih s posebno oznako in je namenjena varovanju najbolj občutljive otroške kože z možnostjo uporabe od 3 mesecev dalje.

Skladno z razvojem EU smernic in najnovejšimi dognanji iz lastnih laboratorijev Eucerin® stalno izpopolnjuje svoje formule in sestave izdelkov na način, da kožo kar se da varno in učinkovito negujejo ter ščitijo.

EUC-SUN-maj2016-packshots-500x366px

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
13.06.2021. ob 13:25
284,294
19.06.2021. ob 10:11
110,158
19.06.2021. ob 09:43
Preberi več