Na operacijo nosu pri 20-ih, na botoks pa pri 40-ih!

Uredništvo, 05. februar 2015.

Statistika Ameriškega društva estetske plastične kirurgije je razkrila, da po najpogostejši postopki korekcija nosu pri 20-ih letih starosti, botoks pri 40-ih in kirurški posegi pri 50-ih …

Statistika Ameriškega društva estetske plastične kirurgije je razkrila, da po najpogostejši postopki korekcija nosu pri 20-ih letih starosti, botoks pri 40-ih in kirurški posegi pri 50-ih.

Profesor Ferit Demirkan, plastični kirurg z bolnišnice Acıbadem Fulya nam je povedal kateri estetski postopki naj bi bili izvedeni pri kateri starosti. Dejal je, da je s kirurško in zdravstveno estetiko mogoče izgledati mlad tudi v srednjih letih.

20-eta

priprava-na-kirurski-posegPo mnenju ameriškega združenja plastične estetske kirurgije (American Society of Aesthetic Plastic Surgery) so postopki, ki jih izvedejo pri 20- letnih mladostnikih največkrat operacije odstranitve aknastih brazgotin, epilacije, operacije nosu (rinoplastika), povečanje prsi in liposukcija.

30-eta

Ta starostna skupina vključuje mladostniške težave, ki so bile iz različnih razlogov odložene: rinoplastika, povečanje ali pomanjšanje prs in liposukcija.

40-eta

V teh letih se procesi preoblikovanja telesa počasi umaknejo procesom pomlajevanja. Ti postopki so sledeči:
1. Kolagenska in elastinska vlakna pod kožo se zaradi poškodb, ki jih je povzročilo sonce počasi tanjša in pojavijo se drobne gubice. Za zdravljenje se uporablja frakcijski laser in vbrizg PRP (plazme, bogate s trombociti). V zadnjem času je postalo popularno vbrizgavanje fibroblasta ali zarodnih celic

2. Rešitev za obrazne gubice,ki so najpogostejše v predelu okoli oči in na čelu je botoks.

3. Okoli 40-ih se zaradi učinka gravitacije pojavi povešanje in gubanje zgornje veke. Obrvi se dvignejo z botoksom. Zgornja veka potrebuje operacijski poseg pod lokalno anestezijo

Pri tej starostni skupini se pojavi tudi povešenost ličnega predela ter poglobljenost gub ob robu ust. Rešitev je dvih srednjega predela obraza. Prvi proces pomlajevanja pri 40-ih je blefaroplastika.
Staranje genov lahko povzroči tanjšanje ali celo izginjanje tkiva. Rešitev so maščobna polnila ali polnila s tkivi.

50-eta

Pojavi se nenadno staranje kot posledica menopavze in začne se obdobje plastičnih operacij.
Staranje se pokaže s povešanjem, nabiranjem maščobe in izgubo tkiva. Lifting obraza in vratu, liposukcija, napenjanje nog so izbrani postopki. Pri procesu liposukcije je pri teh letih bolje uporabiti laser, ker ima učinek napenjanja kože. Pri tej starostni skupini se pojavi tudi potreba po neoperacijskih posegih. Medicinska estetika in estetska kirurgija se dopolnjujeta.

60-eta

Poleg zgoraj navedenih posegov so pogosta polnila s tkivi ali kostni vsadki.

Za operacıjo nosu nı potrebno čakatı 18. Leta starostı!

Ali je estetska kirurgija bolj učinkovita pri preprečevanju staranja ali izboljševanju lepote?
Estetska kirurgija se loči na dva dela: posege, ki stremijo k lepšemu videzu in posege, ki stremijo k pomlajevanju. Primeri prvega so operacije nosu in prsi, operacije ušes in liposukcija. Druga skupina pa vključuje botoks, inekcije z različnimi polnili, laser, piling, lifting obraza in prsi, odstranitev odvečne kože s trebuha.

operacija-kirurgija

Ali gredo lahko na operacijo tudi otroci?

Motnje oblike,ki povzročajo težavenje mogoče odpraviti, ko telo popolnoma odraste. Za operacije nosu pa ni potrebno čakati do 18. leta starosti.

Če mršımo čelo se bodo pojavıle gubıce

Za 20 let mlajši izgled pri 50. ali 60. letu starosti je z estetsko kirurgijo bolje začeti v zgodnejšem obdobju ali je mogoče izgledati 20 let mlajši z le nekaj posegi?
Boj proti tegobam staranja je potrebno začeti preden se nakopičijo. Če motnja, ki je povezana s staranjem ni odpravljena, vpliva na sosednja tkiva. Na primer bolnik, pri katerem se zgornja obrv ali veka poveša v začetku 40-ega leta starosti čuti stalno potrebo po dvigovanju obrvi, če ta težava ni odpravljena. To pa povzroči gube na čelu. Mršenje obrvi, ki ni odpravljeno z botoksom vodi v trajne gube med obrvmi.

Ali za estetiko obstaja datum izteka?

Nemogoče je pričakovati trajne rezultate pri posegih, ki so usmerjeni proti staranju, kot je lifting obraza ali prsi.

Estetıka za moške

20-eta: Operacija nosu (rinoplastika), odpravljanje brazgotin, ki so posledica aken, operacija štrlečih ušes, ginekomastija (korekcija povečanih prsi).
30-eta: Rinoplastika, presaditev las.
40-eta: presaditev las, botoks, injekcije tkiva, operacije zgornje veke.
50-eta: lifting obraza in vratu, liposukcija, medicinsko estetski posegi povezani s kožo.
60-eta: Skupina ljudi, ki je zelo skrbna glede videza nadaljuje z estetskimi posegi, drugi sprejmejo proces staranja.

Stran s povešeno kožo na trebuhu

Spremembe telesa pri 40. Letu starosti so povezane z raztezanjem, ki so posledica porodov in kopičenja maščobe. Če je koža na trebuhu zelo povešena in mišice šibke, je pogosto izbrana abdominoplastika.
Povečano je tudi število vaginalnih estetskih posegov. Pri tej operaciji v zunanje ustnice vbrizgajo maščobo, notranje pa skrajšajo.

Več informacij glede estetske plastične kirurgije lahko dobite na www.acibademinternational.com.

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
13.06.2021. ob 13:25
284,293
18.06.2021. ob 23:10
110,158
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več