Na Ljubljana Yoga konferenci več kot 150 udeležencev

Uredništvo, 10. oktober 2013.

Od 4. do 6. oktobra je potekala Ljubljana Yoga konferenca, ki je v naše glavno mesto pripeljala priznane učitelje iz vse Evrope.

Od 4. do 6. oktobra je potekala Ljubljana Yoga konferenca, ki je v naše glavno mesto pripeljala priznane učitelje iz vse Evrope. V treh dneh se je zvrstilo več kot 40 delavnic, z 20 svetovno priznanimi učitelji joge in več kot 150 udeleženci. Edina tovrstna konferenca v regiji privržencem zdravega načina življenja omogoča, da jim po prvovrstno izkušnjo ni treba več v tujino, ampak lahko v Ljubljani obiščejo delavnice z najboljšimi domačimi in tujimi učitelji.

Katja Mlakar, so-organizatorka Ljubljana Yoga konference: »Na konferenci smo poskušali narediti pregled različnih stilov joge. Pripravili smo program, kjer lahko sodeluje vsak, tudi če sicer ne vadi joge. Na naše vabilo se je odzvalo 20 odličnih učiteljev, ki so nam predstavili svoj način vadbe in z nami delili tudi svoja življenjska spoznanja ter izkušnje. Konference se je udeležilo več kot 150 ljudi, kar kaže na to, kako vedno bolj priljubljena je joga pri nas in da je tudi v Ljubljani mesto za dogodek take vrste.«

Konferenca prinaša v  Slovenijo obliko dejavnosti, ki  je do sedaj manjkala. Novo znanje, nova poznanstva, in druženje s podobno mislečih je nekaj razlogov, zaradi katerih so bili udeleženci navdušeni, da se tak dogodek odvija v Sloveniji. Toliko odličnih učiteljev na enem mestu je edinstvena priložnost za vse, ki jih joga zanima. V Ljubljani je joga precej priljubljena in lahko preizkusite različne stile  joge, vseeno pa je konferenca pripeljala tudi nove. Ena od teh je Jivamukti joga  pri kateri ljudje preizkušajo položaje, ki se jih bojijo, oziroma so za njih stresni in se tako preko vadbe naučijo soočati s svojim strahom in ga premagovati.

Patrick Broom, doktor psihologije in učitelj Jivamukti  joge: »Ljudje, ki so bili na moji delavnici, so pokazali veliko interesa za to zvrst joge. Veliko je bilo vprašanj in pohval. V Sloveniji sem začutil dobro energijo.  Joga nas uči, kako upravljati probleme, s katerimi se srečujemo v življenju. To ne pomeni, da se problemi ne bodo več pojavljali, ampak da se bomo z njimi znali soočati.«

Del konference je bilo tudi večerno druženje, letos s prav posebnim gostom, Radanathanom Svamijem, menihom, priznanim vedskim učenjakom in učiteljem bhakti joge. Kot predavatelj gostuje na uglednih univerzah kot so Harvard, Princeton in Cambridge, ter najuspešnejših podjetjih, kot so Google, Intel in Ford. Z njim se je srečal tudi predsednik ZDA, Barack Obama. Svami je imel navdušujoče predavanje, na katerem je z občinstvom delil nekaj anekdot iz svojega življenja in spoznanj, ki so mu jih prinesle. S svojim govorom je navdušil dvorano in nam dal nekaj idej v razmislek, na primer: »Če želite ugotoviti, kako bogati ste, preštejte koliko stvari, ki se jih ne da kupiti z denarjem, imate.« Druženje na Ljubljana Yoga konferenci je povezovala Jadranka Juras.

Ljubljana Yoga konferenca ni namenjena le izkušenim jogistom, temveč vsem, ki želijo poskrbeti za zdrav življenjski slog in za ravnotežje med vsakdanjimi službenimi obveznostmi in zasebnim življenjem. Na joga konferenci lahko nekaj zase najdejo tako tisti, ki želijo učinkovito vadbo, kot tisti, ki želijo poskrbeti za osebno rast.

Ljubljana Yoga konferenca prinaša edinstveno priložnost, da na enem mestu preizkusite različne stile vadbe. Tako so se udeleženci lahko udeležili delavnic, ki so se osredotočale predvsem na moč  in  gibljivost telesa, pa tudi posebnih delavnic, kot na primer  tajska joga masaža, delavnica vrtečega plesa, zvočna delavnica z zvoki gonga, delavnica meditacije in delavnice, kjer z gibanjem vplivamo na miselne procese.  Naslednje leto bo konferenca od 3. do 5. oktobra 2014, v Ljubljani, v hotelu MONS.

Ljubljana-Yoga-Conference-okt2013 Ljubljana-Yoga-Conference-okt2013-2

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 22:15
284,313
20.06.2021. ob 17:48
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več