doc. dr. Samo Vesel, dr. med.

doc. dr. Samo Vesel, dr. med.

Prirojene srčne napake so najpogostejše med vsemi prirojenimi napakami organov in organskih sistemov. Ugotovimo jih pri 8 od 1000 živorojenih otrok. Približno polovica bolnikov vsaj enkrat v življenju potrebuje kardiokirurško ali kardiološko intervencijsko zdravljenje napake. Poleg prirojenih srčnih napak so področja delovanja v pediatrični in fetalni kardiologiji še prirojene in pridobljene bolezni srčne mišice ter motnje srčnega ritma.

Vprašajte strokovnjaka za nasvet na forumu Pediatrična in fetalna kardiologija.

Dr. Samo Vesel, dr. med., pediater kardiolog, je diplomiral na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 1995. Takoj po študiju se je zaposlil na Pediatrični kliniki v Ljubljani in v letu 2000 opravil tudi specialistični izpit iz pediatrije.

Na Pediatrični kliniki v Ljubljani je bil zaposlen 23 let, ves čas je subspecialistično deloval na področju pediatrične in fetalne kardiologije. V letu 2004 se je kot visiting fellow s področja fetalne kardiologije dodatno izobraževal v bolnišnici St. Thomas and Guy’s Hospital v Londonu, Velika Britanija. V letu 2006 je s področja fetalne kardiologije na Medicinski Fakulteti v Ljubljani tudi doktoriral. S področja pediatrične in fetalne kardiologije je v minulih 20 letih v domači in tuji strokovni literaturi objavil več kot 50 strokovnih člankov ter poglavij v učbenikih. Ožji področja njegovega delovanja sta neinvazivna slikovna srčna diagnostika, ultrazvočno spremljanje intervencijskih kardioloških posegov ter fetalna kardiologija.

Trenutno je zaposlen na Otroškem oddelku SB Celje.

New Report

Close