Prim. Boris Kralj, dr. med.

Prim. Boris Kralj, dr. med.

specialist dermatovenerolog, flebolog
(Kožne in spolne bolezni, obolenja venskega sistema)

Prim. Boris Kralj na forumu Dermatologija odgovarja na vprašanja glede kožnih bolezni, spolno prenosljivih bolezni, bolezni ožilja spodnjih okončin, predvsem venskega sistema.

Za vprašanja ga obiščite na forumu Dermatologija.

Življenjepis

Prim. Boris Kralj se je rodil 8.10.1956 v Ljubljani. Osnovno šolo in gimnazijo je obiskoval v Kamniku. Medicinsko fakulteto je končal 1981. leta in se kasneje zaposlil v Zdravstvenem domu Kamnik, v šolskem dispanzerju.

Leta 1988 se je zaposlil na Kliničnem centru v Ljubljani na Dermatološki kliniki in je leta 1991 opravil specialistični izpit iz dermatovenerologije. Dve leti kasneje je bil izvoljen v naziv asistenta za dermatovenerologijo na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Med leti 1994 in 1998 je bil vodja oddelka na Dermatološki kliniki, ambulanto za golenjo razjedo na Dermatološki kliniki pa je vodil med leti 1995 in 1998.

1998. leta je pričel z delom v lastni zasebni ambulanti s koncesijo, ki se je najprej nahajala na Parmovi 51, kasneje pa se je preselil na naslov Cesta v Mestni log 55 v Ljubljani.

Naziv Primarij so mu podelili leta 1999.

Prim. Boris Kralj je član Dermatološke sekcije SZD, član Angiološke sekcije SZD, bil je tudi blagajnik Združenja dermatovenerologov Slovenije in prvi predsednik RSK (republiški strokovni kolegij) za dermatovenerologijo Slovenije. Prav tako je član EADV-evropskega združenja dermatovenerologov.

Redno se udeležuje slovenskih, evropskih in svetovnih kongresov dermatologov in flebologov in je aktivno sodeloval na dveh evropskih kongresih, in sicer v Amsterdamu in Trstu.

Napisal je več kot 30 strokovnih člankov, ki so bili objavljeni v domači in tuji literaturi ter preko 50 člankov v poljudni literature na temo dermatologije, pogosto sodekluje tudi na radijskih in televizijskih oddajah na temo dermatologije.

Opravlja tudi predavanja iz dermatologije, namenjena splošnim zdravnikom in medicinskim sestram. Le teh je bilo v njegovi karieri že preko 80.

Prim. Boris Kralj je član izpitnih komisij za specialistične izpite iz dermatovenerologije.