Phdc. Mirjana Mikulić Frankovič

Phdc. Mirjana Mikulić Frankovič

transkacijski analitik 
(odnosi, komunikacija, anksiozno-depresivna stanja in osebna rast)

Področja svetovanja

Phdc. Mirjana Mikulić Frankovič svetuje pri težavah, ki se kažejo kot izgorelost, osebno nezadovoljstvo, tesnobna občutenja in depresivna stanja, brezvoljnost, nemoč, občutek ujetosti, stres, zaskrbljenost, brezihodnost, osamljenost, notranji konflikt, občutek, da ste obtičali nekje, napetost in nemir in vprašanji povezanimi z osebno rastjo in osebnimi potenciali.

Za nasvet phdc. Mirjane Mikulić Frankovič obiščite forum Hujšanje ali se naročite na ePosvet.

Življenjepis

“Šestletni študij psihoterapije transakcijske analize sem opravila pod vodstvom Zorana Milivojevića TSTA (TSTA – Teacher and Supervisor of Transactional Analysis) v sklopu International Transactional Analysis Academy. Dokončala sem tudi študij psihoterapevtske propedevtike na Sigmund Freud University. Po študiju in opravljenih pogojih za delo sem pridobila naziv Transakcijski analitik – psihoterapevtka. 

Pri svetovnem združenju za transakcijsko analizo ITAA sem uspešno opravila Certifiked Transactiona Analyst C.T.A. izpit (pisni del) in v naslednjih nekaj mesecih bom opravljala še zaključni ustni del. Jeseni 2018 sem pričela s študijem na doktorskem študiju Univerze Sigmunda Freuda na Dunaju, kjer raziskujem vpliv travme v medgeneracijskem odnosu.

Svoj študij in raziskovalno delo sem v zadnjih letih pretežno usmerjala v smer iskanja načina, kako čimbolj pomagati ljudem, da se “izkopljejo” iz vrtinca težav in žalosti. V največji meri v zadnjih letih pomagam pri vzpostavljanju zadovoljujočega življenja in odnosov ter aktivaciji posameznikov po travmah in težkih življenjskih izkušnjah.

Poleg Transakcijsko analitečnega pristopa pri svojem delu uporabljam tudi tehnike Medicinske hipnoze in EMDR (oboje terapevt v edukaciji).

V prostem času rada ustvarjam tako na papirju, računalniku, platnu in v kuhinji. In rada športam. Sem tekačica maratonka, triatlonka ter večkratni 70.3 Ironman.