Mladinsko zdravilišče RKS Debeli rtič vabi na veliko praznovanje

Uredništvo, 25. maj 2014.

Mladinsko zdravilišče in letovišče Rdečega križa Slovenije Debeli rtič vabi v četrtek, 5. in v petek, 6. junija 2014 na veliko praznovanje rojstnega dne pod sloganom “Zdrav ko’ ribica”.

debeli_rtic_sloganMladinsko zdravilišče in letovišče Rdečega križa Slovenije Debeli rtič vabi v četrtek, 5. in v petek, 6. junija 2014 na veliko praznovanje rojstnega dne pod sloganom “Zdrav ko’ ribica”. Sodoben zdraviliški, športni in izobraževalno-pedagoški center z zaščitenim mediteranskim parkom bo za dva dni postal središče pozitivne energije, dobre volje, zabave in športnih aktivnosti na prostem za vse generacije. Praznovanje organizirajo letos prvič v taki obliki s ciljem, da postane tradicionalno.

Pestro športno dogajanje in številne aktivnosti za najmlajše in za vse mlade po srcu, se bodo odvijale vsak dan, od 9.ure zjutraj pa vse do 21.30 ure zvečer. V petek, 6. junija bodo razrezali tudi torto velikanko. V čudovitem naravnem okolju, na čudovitem slovenskem polotoku Debeli rtič. se boste lahko naužili svežega zraka, dobre družbe in si ogledali različne športne prireditve, med drugim tudi mladinski nogometni turnir in tekmovanje za državno prvenstvo v Aquatlonu v mlajši kategoriji, predstavila se bo tudi Kajakaška zveza Koper.

Na več prizoriščih bodo potekale ustvarjalne delavnice za najmlajše, predstavili se bodo žonglerji, igrala na zunanjih igriščih po celem Debelem rtiču bodo oživela. Glede na to, da je Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič sinonim za  naravno, prijazno in zdravo okolje, boste na “Zdravih točkah” lahko degustirali tudi zdravo hrano, se sprehodili po čudovitih poteh med borovci, se podali na Čutno pot in našli svoj košček, kjer se boste prepustili razvajanju, zdravi mediteranski klimi in prijetnem ambientu.

V Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič bodo dvodnevno praznovanje rojstnega dne ter pester in zanimiv program organizirali v sodelovanju s športnimi klubi in lokalnimi društvi. Pri pripravi in izvedbi dogodka bo sodelovala tudi ekipa pedagoških prostovoljcev, ki deluje v okviru mladinskih letovanj na Debelem rtiču.

Ga. Ana Žerjal, vodja Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič:

“5. in 6. junija obeležujemo in z veseljem praznujemo rojstni dan Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič, ki velja za edinstven primer mladinskega obmorskega zdravilišča v Evropi, s statusom naravnega zdravilišča za zdravljenje kroničnih obolenj dihal, kožnih bolezni in stanj po poškodbah in operacijah na lokomotornem aparatu.

V letošnjem letu mineva 51 let odkar so prostovoljci zgradili mladinske domove na Debelem rtiču. Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič je tudi prvo slovensko središče za zdravljenje, okrevanje in letovanje otrok, ki so ga gradili prostovoljci.

Kot del Rdečega križa Slovenije delujemo skladno s njegovimi temeljnimi načeli, spodbujamo ter širimo vrednote zdravja in zdravega načina življenja.  Ravno zato želimo z dogodkom Zdrav ko’ribica spodbujati zdrav način življenja, gibanje in športne aktivnosti v naravnem okolju. Obiskovalcem želimo pokazati, da je Debeli rtič pravi kraj za uživanje zunaj v naravi, za številne športne aktivnosti, pravi kraj za druženje, zabavo, počitnice ali samo za enodnevni izlet, da je Debeli rtič kraj, kjer rastejo sanje. Prizadevali si bomo, da športni dogodek in druženje pod sloganom Zdrav ko’ribica postane tradicionalne narave.”

Prisrčno vabljeni na Debeli rtič, obljubljajo, da vam dolgčas zagotovo ne bo!

Več o Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič najdete tukaj.

 

Debeli_rtic_kolaz

Razigrani utrinki s potepa po Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič Foto: Jaka Ivančič in arhiv MZ in RKS Debeli rtič

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,486
12.07.2021. ob 21:25
110,194
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close