Mineral lepote in zdravja

Uredništvo, 21. maj 2012.

Nekateri raziskovalci trdijo, da se bo pokazalo, kako zelo je žveplo pomembno pri zdravljenju nekaterih bolezni.

Metil sulfonil metan ali krajše kar MSM je relativno novo prehransko dopolnilo, oblika žvepla, ki jo najdemo v tkivih kot so vezivna tkiva, kite in mišice. Njegova vloga je pomembna, saj ohranja tkiva zdrava. Zato se tudi največkrat uporablja pri artritisu, bolečinah v mišicah, bursitisu, kar je dostikrat posledica prevelike vnete pri športu in rekreaciji. MSM je nujen sestavni del zdravljenja, kadar gre za take bolezni oziroma poškodbe zaradi svoje fiziološke funkcije, pravijo strokovnjaki.

Dr.Stanley Jacob je prepričan, da večini ljudi primanjkuje žvepla, kar je zelo pomembno, saj lahko človeško telo nekatere vitamine uporabi le, če ima tudi dovolj žvepla. Nekateri raziskovalci trdijo celo, da se bo v prihodnosti pokazalo, kako zelo je žveplo pomembno pri zdravljenju nekaterih bolezni. Med njimi so verjetno na prvem mestu alergije. Stanja oziroma bolezni, pri katerih lahko pomaga uživanje MSM, so: akne, alergije, artritis, astma, okužba s kandido, sindrom karpalnega kanala, kronična utrujenost, zaprtje, sladkorna bolezen, prebavne težave, tanki lasje in krhki nohti, migrena, bolečine v mišicah in mišični krči, paraziti, poškodba kože in staranje kože, strupi v telesu in razjede. Ko je človek zdrav, se dobro počuti, pa tudi njegov videz kaže na dobro počutje. Telo nenehno nadomešča stare, odslužene celice z novimi, kar se dogaja 24 ur na dan vsak dan brez premora. Če ima na voljo vse potrebne snovi, je ta proces zelo učinkovit. Ko pa jih nima, se stvari spremenijo. Ljudje jih čutimo kot zdravstvene težave. Nove celice so lahko šibke, slabotne, lahko so deformirane in toge. Eden najpomembnejših »materialov« za nastanek novih zdravih celic je metil slufonil metan, MSM, oblika žvepla, kot rečeno. Sestavlja 0,25 odstotka človekove telesne teže. Toda ne rastline ne živali ne morejo žvepla uporabiti direktno, lahko pa ga uporabijo v obliki MSM. Ker je torej žveplo pomembna sestavina za vse celice,  ga moramo imeti dovolj v obliki, kot ga telo lahko uporabi.  Nove celice so bolj prožne in bolj prepustne, da gredo tekočine zlahka skozi tkiva. To pa pomeni, da se telo lažje znebi toksinov, zmanjšuje vnetje in tudi bolečino. Z drugimi besedami, človek se bolje počuti. Na zunaj pa se to kaže z mehkejšo, bolj gladko kožo, močnejšimi lasmi in  nohti. Oziroma drugače: videz je lepši.  MSM deluje kot antioksidant. Očisti kri in spere toksine, ki so se nabrali v celicah. Prav tako odpravi tuje beljakovine in uničujoče proste radikale. MSM je nujni del človekovega telesa za ohranjanje zdravja, vzdržuje funkcijo te sposobnosti telesa. Poleg tega je znan tudi kot mineral lepote za lase, kožo in nohte. Zadrži neželene kemikalije in preprečuje nezaželeno povezovanje kolagena, kar povzroča staranje kože.  Ker zagotavlja večjo prožnost tkiv, s tem tudi spodbuja popravilo poškodovane kože. Zanimivo je, da ima ugoden vpliv tudi na akne. Ustrezna količina MSM z dodatkom vitamina C sta pomembna v procesu zdravljenja in celjenja aknaste kože. Če nimamo dovolj žvepla v primerni obliki, bo koža po zdravljenju ostala brazgotinasta. Z dovolj žvepla oziroma MSM pa se bo hitreje in lepše zacelila.

V naravi ga najdemo v svežem sadju in zelenjavi, na primer v rastlinah iz vrste križnic  (zelje, brokoli, cvetača, ohrovt), pa tudi v čebuli in česnu, oreških, semenih, mleku in jajcih. V lekarnah in v specializiranih trgovinah pa je mogoče kupiti prehransko dopolnilo MSM. NA voljo je v obliki praha ali kapsul. Prah lahko vmešamo tudi v kozmetina sredstva in nanesemo direktno na kožo.

MSM (metilsulfonilmetan)

BC7BF438-A32D-11E1-A56B-DA0166B94067 B3A66FB4-A32D-11E1-8BF1-DA0166B94067C6660D8A-A32D-11E1-B3A6-DA0166B94067

            PRAH                         KAPSULE    

 

Metilsulfonilmetan-organsko žveplo za obnovo tkiv in optimalno delovanje imunskega sistema.

  • Anti-agening mineral
  • Pomemben za tvorbo kolagena
  • Krepitev kosti, sklepov, las, nohtov in kože
  • Uravnava pH ravnovesje
  • Za normalno delovanje imunskega in prebavnega sistema

Prehransko dopolnilo NOW® MSM je testirano, zagotavlja najmanj 99,7 % stopnjo čistosti in je primerno tudi za vegetarijance in vegane.

Priporočen dnevni odmerek: 1 kapsula, 2x dnevno med obrokom ali pol žličke prahu v kozarcu tekočine.

Pakiranje (120 kapsul) zadostuje za 60 dni.

Pakiranje (227 g – prah) zadostuje za 126 dni.

V primeru pojava prebavnih plinov zmanjšajte priporočen dnevni odmerek.

Sestavine: MSM (metilsulfonilmetan) v prahu 86,51%, želatina, sredstvi proti sprijemanju: stearinska kislina, magnezijev stearat.

Ne vsebuje: sladkorja, soli, škroba, kvasa, pšenice, glutena, koruze, soje, mleka, jajc, lupinarjev in konzervansov.

Izdeleka sta na voljo v lekarnah, specializiranih prodajalnah, Sanolaborju in spletni trgovini www.hisa-zdravja.si.

3A3FD9A4-6114-11E1-A3ED-199C65B94067 4729D70A-6114-11E1-BADC-199C65B94067

www.hisa-zdravja.si05D93CA2-56E0-11E1-8334-199C65B94067 HIŠA ZDRAVJA

 

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,430
02.08.2021. ob 09:56
284,530
02.08.2021. ob 09:53
110,202
02.08.2021. ob 10:28
Preberi več

New Report

Close