MATI, preživi večer z menoj! – znani so izžrebanci

Uredništvo, 03. oktober 2013.

SNG DRAMA Ljubljana v sodelovanju z Med.Over.Net poklanja ogled predstave MATI.

Izžrebanci nagradne igre so:

  • Damjana Bizjak
  • Mojca Nograšek
  • Rok Frlan

Izžrebancem čestitamo, hkrati pa se vsem sodelujočim zahvaljujemo za sodelovanje.


SNG DRAMA Ljubljana v sodelovanju z Med.Over.Net poklanja trem nagrajencem vstopnici za ogled predstave Mati v Drami.

predstava-2331-mati-2Vrhunska igralska zasedba: Nataša Barbara Gračner, Lado Bizovičar, Radko Polič, Uroš Fürst, Aleš Valič in Klemen Slakonja.

Brechtov najdaljši učni komad Mati (s podnaslovom Življenje revolucionarke Pelageje Vlasove iz Tvera; po istoimenskem romanu Maksima Gorkega) je mala šola komunistične revolucije, nekakšen abecednik marksizma za ljudske množice. Skozi lik Pelageje Vlasove, ki jo skrb za sina preobrazi iz skromne gospodinje v prvoborko proletarske emancipacije, se v štirinajstih dokumentarnih prizorih izriše jasno sporočilo, da je revolucija za vsakogar, še posebno za malega človeka, ki čuti, da nima s tem nič opraviti.

Ena ženska, igralka, mati, deluje kot medij. Ne govori, vidi, se spominja. Svojo transformacijo pasivnih misli in dejanj pa doživi v interakciji s petimi soigralci, ki jo menjanje različne vloge vsak na svoj način poskušajo motivirati k sprememb, aktivnosti: z opogumljanjem, žaljenjem, s poučevanjem, pridiganjem, petjem …

predstava-2331-mati-3Ker smo pri nas revolucijo že davno tega soglasno pokopali, hkrati pa jo v zadnjem času ponovno obujamo od mrtvih, lahko uprizoritev razumemo tudi kot budnico, poziv k ponovnemu premisleku o tem kdo smo, zavedanju o resnosti položaja v katerem smo se znašli in konkretnim dejanjem za njegovo izboljšanje. Ljubljanska Drama je uprizoritev Mati v režiji Sebastijana Horvata postavila na veliki oder oktobra 2012, z vrhunsko igralsko zasedbo: Nataša Barbara Gračner, Lado Bizovičar, Radko Polič, Uroš Fürst, Aleš Valič in Klemen Slakonja.

Uprizoritev Mati je (skupaj še s tremi drugimi uprizoritvami SNG Drama Ljubljana: Hamlet Williama Shakespeara v režiji Eduarda Milerja, Božič pri Ivanovih Aleksandra Vvedenskega v režiji Oliverja Frljića in Ponorela lokomotiva Stanisława Witkiewicza v režiji Jerneja Lorencija) uvrščena v tekmovalni program 48. Festivala Borštnikovega srečanja, kjer si jo bo mogoče ogledati 24. oktobra ob 19.30, pred tem pa 19. oktobra ob 19.30 še v Avditoriju Portorož.

Podarjamo vstopnice za ogled predstave Mati 16. oktobra ob 19.30 na velikem odru SNG Drama Ljubljana. Oktobrski program š številnimi različnimi predstavami na velikem odru Drame in v pravkar prenovljeni Mali drami je predstavljen na spletni strani www.drama.si/eng/spored.

(Nagradna igra je zaključena.)

predstava-2331-mati

Za predstavo MATI, dne 16. oktobra ob 19.30, vam poklanjamo 3 krat po dve vstopnici.

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 22:15
284,314
20.06.2021. ob 17:48
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več