Manifest Med.Over.Neta

anonimni uporabnik, 02. december 2011
Ostalo

Med.Over.Net po dobrem desetletju predstavlja nov logotip ‒ znak, s katerim želi poudariti prav to: da je Med.Over.Net prostor pomoči, povezanosti, sočutja in razumevanja. Prostor, kjer čustva igrajo pomembno vlogo in kjer besede – pomoč, družina, zdravje in skupnost ‒dobijo globlji pomen…

Med.Over.Net je že od svoje ustanovitve prostor, kjer si redni in naključni bralci izmenjujejo izkušnje, vprašajo za mnenje ter dobijo dragocen in brezplačen nasvet strokovnjaka. Že s sodelovanjem na forumih vsak obiskovalec vstopa v edinstven dialog. To je dialog med posamezniki, ki se med seboj ne poznajo (večina se tudi nikoli ne bo spoznala) in drug o drugem ne vedo nič. Vendar je vez, ki se ustvari med njimi, nekaj posebnega.

To vez vedno vodijo dobri nameni.

Med.Over.Net po dobrem desetletju predstavlja nov logotip ‒ znak, s katerim želi poudariti prav to: da je Med.Over.Net prostor pomoči, povezanosti, sočutja in razumevanja. Prostor, kjer čustva igrajo pomembno vlogo in kjer besede – pomoč, družina, zdravje in skupnost ‒dobijo globlji pomen, saj se med uporabniki ali med uporabniki in strokovnjaki ustvari dinamična komunikacija. Komunikacija, pri kateri vsi – čeprav mnogi skriti za nadimki – nastopajo iskreno, razgaljeno, a dobronamerno.

To je komunikacijska vez, ki jo simbolizira barvni trak. Lika v znaku Med.Over.Neta ga držita vsak na svojem koncu. Trak v prepletu medsebojnih izkušenj ustvari srce.

Dva lika pomenita osebi, to sta lahko moški in ženska. Lahko tvorita družino ali preprosto dve osebi v interakciji. Linija med njima kaže vez in komunikacijo. Tvorita srce kot simbol ljubezni, simbol sočutja in razumevanja. Na eni strani linije je en uporabnik, na drugi pa drugi uporabnik. Na eni strani je lahko zdravnik ali moderator, na drugi uporabnik. Prvi pomaga drugemu in drugi vrača prvemu.

Barvi v znaku kažeta tudi oba spola, zato rdeča in modra barva nista naključni. Rdeča je simbol čustev, ljubezni, krvi in strasti, modra pa je barva modrosti, razuma, znanja in izkušenj. Modro-rdeča kombinacija je v naših očeh popolna kombinacija in nazorno opisuje dogajanja na spletnih straneh Med.Over.Net, kjer se želje nenehno prepletajo s strokovnostjo.

Napis Med.Over.Net je namerno oblikovan kot popolno nasprotje svetovnega spleta, ki je v očeh mnogih simbol anonimnosti in hladnosti. Prostoročni zapis poudarja osebno noto, deluje kot rokopis, ki bi lahko bil rokopis kogar koli med nami. Ta osebna nota, ki jo izpostavljamo, ustvarja posebno toplino in prijaznost, ki je mnogim najpomembnejše zagotovilo, da je Med.Over.Net prostor, kjer bodo njihove izkušnje sprejete spoštljivo in obravnavne z vso potrebno resnostjo. Logotip Med.Over.Neta je sodoben in urejen. Tipografija na neki način izraža retro pridih, s čimer smo želeli poudariti, da je Med.Over.Net med nami že več kot deset let in je stalnica vsakdanjega življenja številnih ljudi. Deluje toplo in prijazno, saj naj bi Med.Over.Net pomagal ljudem v stiski ali s težavami.

 

012554D8-1CAD-11E1-9DF7-D29B66B94067

 

Manifest Med.Over.Neta

 

Poslušamo s srcem.

Zavedamo se, da težava, ki se marsikomu zdi majhna, drugemu lahko pomeni nepremostljivo oviro. Nekoč je neki modrec rekel, da je najpomembnejša osebnostna lastnost pogum, ker brez njega tudi drugih ni. Zato spoštujemo vsakogar, ki nam odpre svoje srce. Vemo, da je za to potrebnega veliko poguma.

Delimo s srcem.

Življenje nas uči skozi izkušnje. Šele, ko jih delimo z drugimi ali jim omogočimo, da to naredijo sami, jih obogatimo z novim spoznanjem – da niso sami. Včasih je to dovolj, včasih je to šele začetek. V vsakem primeru pa zanetimo iskro upanja.

Svetujemo s srcem.

Neomajno verjamemo, da je prvi korak pri reševanju težav njihovo pravilno prepoznavanje. Zato nočemo olepševati in dajati lažnega upanja. Želimo, da ljudje na podlagi naših nasvetov sprejmejo prave odločitve. Ne lažjih.

Delamo s srcem.

Med.Over.Net je skupnost ljudi in organizacij, ki želijo delati dobro za ljudi. 24 ur na dan, vsak dan v letu. To nam uspeva že dobrih deset let. Naša brezmejna predanost je zagotovilo, da bomo to počeli še naprej.

O tem niti ne dvomimo, saj nas vodi srce.

 

 

Med.Over.Net, 28. 11. 2011

 

Pripravili:

Katja Gaspari Leben, oblikovalka

Aleš Kočevar, kreativni direktor

Andreja Verovšek, vodja projektov

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,195
02.10.2023 ob 12:11
294,586
02.10.2023 ob 11:02
113,444
02.10.2023 ob 14:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close