Mama, kako boš preživela dan brez čarobnega napitka?

Uredništvo, 07. november 2018.

Nisem jutranja, a imam rada jutra. Ni zastonj pregovor “Po jutru se dan pozna”. Pri meni to drži kot pribito. Hvaležna sem, da lahko vsako jutro znova “štartamo”, da se z otroki prebujam in jim dam popotnico v nov dan. Jutra veljajo kot novi začetki, vse tisto kar sanjamo in si želimo uresničiti nam ponuja nov dan, nova priložnost.

Prav jutro, ta del dneva je poseben, ker tako zgodaj še vsi ne delujejo najbolje. Najbolj mi je zanimivo opazovati, kako moje otroke včasih še kar nosi, ne morejo vstati, in prosijo za podaljške kot pri nogometu. Tu sem neusmiljeni sodnik, piskam na piščal, ker je pač potrebno vstati.  Takrat najbolj pride do izraza moja jutranja vloga, da ju zbudim z nasmeškom, da se veselita novega dne, da se smejita, ko gresta od doma. Tako preklapljam iz vloge v vlogo, včasih sem policaj, včasih krava Muuu, nemalokrat petelin, ki kikirika dokler se mu kmalu pridruži jata.

Ob zajtrku, velikokrat imamo na jedilniku mlečne izdelke, najraje jogurte,  se pogovarjamo, kaj nas čaka tisti dan – mogoče testi, nepripravljenost na njih, ali športni dan … Njuna močna želja, da vse opravita popolno in najboljše, kar se da. Takrat, kot mati dobim moč, da ju spodbudim, dam nasvete, ali preprosto, da sem strpna, ko gre ura prehitro in se debata se še kar ne zaključi.

Različne družine različne navade, a pri nas ne gremo od doma na pot novih izzivov brez zajtrka. V poplavi ponudbe, ki je na voljo mi veliko pomeni visoka kakovost izdelkov, ki jih vsakodnevno uživamo, naravne sestavine h katerim danes vsi težimo. Ker zjutraj namenimo čas pogovorom, spodbudam v novi dan jih nagovarjam, da brez čarobnega napitka ne gre, da jim bo dal čarobne moči, da bodo lažje kos vsem izzivom skozi dan.

“Mama, kako boš preživela dan brez čarobnega napitka?”

me včasih opozorita.

Tisti trenutek se opomnim, kako pomembna je moja  jutranja vloga, v družini. V čarobnem napitku je odgovor. 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 22:15
284,314
20.06.2021. ob 17:48
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več