Magnezij – mineral za dobro počutje

Uredništvo, 01. april 2014.

Sodoben, fizično in psihično naporen življenjski stil nas spravlja v stres. Pijemo preveč kave, izpuščamo obroke ali pa jih zaužijemo v naglici, za gibanje nam običajno zmanjka časa.

Sodoben, fizično in psihično naporen življenjski stil nas spravlja v stres. Pijemo preveč kave, izpuščamo obroke ali pa jih zaužijemo v naglici, za gibanje nam običajno zmanjka časa. Postajamo brezvoljni, naše telo je utrujeno in sporoča, da mu primanjkuje mineralnih snovi, ki blažijo živčne napetosti in skrbijo za pravilno delovanje življenjsko pomembnih procesov. Tak način življenja dokazano povečuje potrebe telesa po mineralu magneziju.

DONAT-MG_logoMagnezij je eden najpomembnejših mineralov, ki jih vsebuje celica, zato je nepogrešljiv za njeno normalno delovanje, za proizvodnjo energije ter za gradnjo in razgradnjo ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin. Sodeluje pri  več kot 300 procesih v organizmu. Mnogi ga imenujejo tudiantistresni’ mineral. Telo ga med stresom in ob nepravilni hitri prehrani  izgublja v večjih količinah, ki jih je potrebno nadoknaditi, če ne želimo imeti pomanjkanja energije, mišičnih krčev, glavobolov, alergij, astmatičnih napadov in srčnih motenj kot posledic stresa.

Vloga magnezija

Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju mišičnega  in živčnega sistema ter ima vlogo pri delitvi celic in sintezi beljakovin. Je sestavni del krvne plazme in potreben za krčenje mišic, vključno s srčno mišico. Največ, skoraj 70 odstotkov, se ga nahaja v kosteh, kjer prispeva k ohranjanju zdravih kosti. Dnevne potrebe odrasle osebe po magneziju znašajo 375 mg.

Vloga-magnezija

Kje dobimo naraven magnezij ?

Ljudje, ki jih iz različnih razlogov pesti pomanjkanje tega minerala morajo uživati čim več živil bogatih z magnezijem. Donat Mg v enem samem litru vsebuje okrog 1000 mg magnezija. Magnezij je v vodi v  najbolj primerni obliki, ki omogoča hitro vključitev v presnovne procese.

Že 3 dl  Donata Mg pokrijejo potrebe odraslega človeka po magneziju. Naravno mineralno vodo Donat Mg priporočamo ob uravnoteženi prehrani in zdravem življenjskem slogu

Več informacij in priporočila za pitje poiščite na www.donatmg.eu

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,495
12.07.2021. ob 21:25
110,196
27.07.2021. ob 22:50
Preberi več

New Report

Close