Mafini z borovnicami

Uredništvo, 06. februar 2015.

Majhni in prikupni kolački so enostavna sladica za pripravo in jo lahko obvlada prav vsak.

Majhni in prikupni kolački so enostavna sladica za pripravo, ki jo lahko obvlada vsak. Popularnost mafinov pri nas še vedno raste, saj očarajo vsako osebo, ki pride z njimi v stik. Pravzaprav gre za enostaven in sočen biskvit, ki ga lahko obogatimo z sestavinami po lasnem okusu, kot so v tem primeru borovnice. Le-te dajo mafinom atraktiven videz, ko pokukajo iz rumenega biskvita in pa prijetno presenetijo s svežim, sadnim okusom, ko se posladkamo.

Mafine pripravimo tako, da združimo in zmešamo najprej suhe sestavine, v ločeno posodo pa damo mokre sestavine, ki jim dodamo sladkor, nato pa zmešamo vse skupaj. Na koncu dodamo še borovnice, da jih čim manj poškodujemo in, da ne počijo ter obarvajo biskvit med pripravo. Imeti moramo poseben pekač, namenjen prav peki mafinov, v katerega lahko razporedimo papirčke za mafine in jih nato nadevamo s pripravljenim biskvitom. Ob peki kolački lepo narastejo in ko se rahlo obarvajo, so pečeni. Nato počakamo, da se malenkost ohladijo ter jih postrežemo.

Pred ugrizom pa ne smemo pozabiti odstraniti papirčka za peko, saj bomo le tako lahko uživali v tej mali, sladki razvadi.

1Mafini-z-borovnicami1

Sestavine

  • 100 gramov masla
  • 100 gramov rjavega sladkorja
  • 225 gramov gladke pšenične moke
  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajci
  • 1 deciliter mleka
  • 125 gramov borovnic

Navodila

Najprej stalimo maslo na nizki temperaturi ter ga nato zlijemo v skledo, v katero dodamo še moko, pecilni prašek, sladkor, mleko in jajci. Vse skupaj zmešamo s kuhalnico dokler ne dobimo gladke, a počasi tekoče zmesi. Nato nežno vmešamo še sveže borovnice. V pekač za mafine postavimo papirnate posodice za peko mafinov ter jih enakomerno napolnimo, nekje pod robom.  Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C za 15 do 20 minut ter odstavimo, da se ohladijo.

Čas: 40 minut

Zahtevnost: lahka

Količina: 12 mafinov

Avtorica: Tamara s T as Tasty 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,354
16.05.2021. u 03:49
283,832
15.05.2021. u 20:58
110,376
16.05.2021. u 00:57
Preberi več