Lepotna preobrazba: Anjo čakajo kar trije posegi

Powered by:
Foto: Anže Petkovšek

Za tem, ko ste bralci med dvema finalistkama nagradne igre preoblikovanja telesa več glasov namenili 35-letni Anji Domjan, se je zmagovalka vrnila na Kliniko Višnjar. Z lepotnim kirurgom dr. Igorjem Višnjarjem sta naredila podroben načrt, kako ji bosta povrnila nekdanjo, vitkejšo postavo in predvsem izgubljeno samozavest.

Zelo se veselim ponovnega srečanja z dr. Višnjarjem in komaj čakam, da izvem, kaj konkretno me čaka,” je bila tik pred obiskom Klinike Višnjar neučakana 35-letna Anja Domjan.

Lepotni poseg: Prvi korak na poti velikih sprememb

Mamica dveh otrok iz Brestanice pri Mariboru nikoli ni imela težav z odvečnimi kilogrami. Nekdanja plesalka je bila zadovoljna s svojo postavo in se je dobro počutila v svoji koži. Njene težave z odvečnimi kilogrami so se začele po prvi nosečnosti, ko je pridobila kar 30 kilogramov. Nekaj teže ji je nato po prvem porodu uspelo izgubiti, a je kmalu spet zanosila in znova pridobila več kot 30 kilogramov. Tudi po drugem porodu se je lotila diet in telovadbe ter shujšala, a precej odvečne maščobe na trebuhu in ledvenem delu hrbta je ostalo, prav tako pa tudi ohlapna, povešena koža.

Vsi odvečni kilogrami in odvečna koža so močno načeli mojo samozavest. In tako kot je ta moja podoba vplivala name in na moje počutje, je vplivala tudi na vse okrog mene,” odkrito pove Anja.

Trdovratna maščoba in ohlapna koža sta pogosti težavi mladih mamic

Pri Anji so izpostavljene vse tiste tipične spremembe, ki jih na telesu pusti nosečnost oziroma več zaporednih nosečnosti in s katerimi se sooča veliko žensk. To so ohlapna koža trebuha in nabrana odvečna maščoba v tem delu ter tudi v ledvenem predelu in na spodnjem delu hrbta,” razlaga lepotni kirurg dr. Igor Višnjar s Klinike Višnjar, ki bo operiral nagrajenko.

Anjo čaka pravzaprav kombinacija treh posegov, ki jo bodo povrnili nekdanjo vitkost in pa predvsem, kar je najpomembneje, izgubljeno samozavest.

Foto: Anže Petkovšek

A dr. Višnjar ob tem poudarja:

Z Anjo bova naredila korenito spremembo, ki pa jo je potem z ustrezno prehrano in redno telesno vadbo treba vzdrževati. Nazaj se lahko zredi popolnoma vsak, jaz pa s svojimi pacienti sklenem takšno posebno zavezo, da se to ne bo zgodilo in da bodo tudi po posegu dobro skrbeli zase in za svojo novo podobo, da bodo to novo postavo ohranjali še leta. Te operacije izvajam namreč kot nekakšno začetno motivacijo, kot prvi korak na poti k večji življenjski spremembi.

Pred Anjo kombinacija treh posegov

Anjina kirurška preobrazba bo trajala približno pet ur. Po Vaser liposukciji in zatezanju kože s tehnologijo Renuvion bo sledil še najzahtevnejši del – abdominoplastika.

Pri Anji bomo naredili abdominoplastiko, s katero bomo polepšali videz trebuščka ter hkrati popravili diastazo, torej zaradi nosečnosti razmaknjene trebušne mišice, in sicer tako, da jih bomo znova prišili skupaj. S tem bomo dosegli ožji pas in lepšo podlago za čvrsto kožo, ki bo potem napeta čez ta lep trebušček. Na hrbtnem oziroma ledvenem predelu, kjer koža ni tako ohlapna kot na trebuhu, jo lahko segrejemo s tehnologijo Renuvion, pri kateri s pomočjo helijeve plazme kožo spet skrčimo nazaj in dobimo znova lepo obliko tega hrbtno-ledvenega predela. A še pred krčenjem kože s tehnologijo Renuvion je na vrsti odstranjevanje odvečne maščobe z Vaser liposukcijo – to ni klasična, ampak ultrazvočna liposukcija, ki maščobo stopi, pri tem pa ne poškoduje podpornih tkiv, žil, živcev. Ta način liposukcije je tako nežnejši, pa tudi definicijo tega predela lahko lepše in natančneje dosežemo, kot pa bi s klasično liposukcijo,” podrobneje vse tri posege, ki so pred Anjo, opiše kirurg.

Foto: Anže Petkovšek

Do operacije brez kajenja

Na predoperativnem posvetu je Anja dobila tudi natančna navodila, ki se jih mora držati v dveh tednih pred posegom. Med drugim se mora odreči kajenju in se izogibati kurkumi, ingverju ter drugim živilom, ki bi lahko vplivala na strjevanje krvi. Prav tako mora skrbeti za uravnoteženo prehrano in biti na dan operacije popolnoma zdrava.

Foto: Anže Petkovšek

Operacije se ne bojim, ampak jo komaj čakam. Je pa vseeno prisotne malo tiste pozitivne treme. Res se tega neizmerno veselim, saj bom na ta način namreč spet postala stara jaz, takšna, kot sem bila nekoč – brez zadržkov in s tako samozavestjo, ki jo ženska dejansko mora imeti. Zelo se veselim tudi tega, da bom po devetih letih spet oblekla dvodelne kopalke in tista oblačila, ki sem jih nekoč tako rada nosila, potem pa sem se jim zaradi odvečnih kilogramov in povešene kože odrekla. Predvsem pa se neskončno veselim tega, da me bo moj mož znova videl v tisti luči kot prej in da me bosta v tej luči samozavestne ženske, ki se dobro počuti v svoji koži, končno spoznala tudi otroka,” je ob koncu posveta na Kliniki Višnjar še povedala Anja.

Kako je bil videti celoten posvet in kakšno okrevanje lahko pričakuje Anja po takšnem obsežnem posegu preobrazbe telesa, preverite v video prispevku na vrhu članka.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
33,769
16.02.2023. ob 20:26
3,653
26.05.2023. ob 23:16
3,859
29.05.2023. ob 08:05
1,220
21.05.2023. ob 09:09
150
18.05.2021. ob 10:58
Preberi več

Več novic

New Report

Close