Lažje do obvladovanja napetih situacij v odnosih

Uredništvo, 07. junij 2013.

Vsem uporabnikom Med.Over.Net-a je na voljo kar 50% popust pri nakupu vstopnic za delavnico.

Kolikokrat ste se v življenju počutili nerazumljeni ali niste uspeli doumeti besed in dejanj bližnjega? Ste kdaj obupovali nad dejstvom, da ljubezen ni dovolj za harmoničen, izpolnjujoč odnos?
Kot večino reči v življenju se tudi tega lahko naučimo …

2 urna demonstracijska delavnica, ki vam lahko spremeni življenje, za vse, ki si želite izboljšati medsebojne odnose – S PREVODOM V SLOVENŠČINO.

V Slovenijo prvič prihajata svetovno priznana danska strokovnjaka, ki sta svoje življenje posvetila proučevanju poti k zmanjševanju napetosti v odnosih.

KIRSTEN SEIDENFADEN in PIET DRAIBY sta avtorja knjig »The Vibrant Relationship« in »The Vibrant Family«, ki sta zaradi uporabljenega inovativnega pristopa k razvoju odnosov postali svetovni uspešnici.

Skozi praktične primere bosta predstavila, kako se z uporabo novih pristopov v komunikaciji lahko izognemo ponavljajočim zapletom v odnosih in ustvarimo pozitivno naravnano okolje. Razumevanje mentalnih in čustvenih dogajanj pri drugih in v sebi je psihološki temelj, ki nam omogoča učinkovito sobivanje z drugimi.

O tem govori do sedaj v Sloveniji še neznan koncept, imenovan mentalizacija, ki se v svetu vse bolj uveljavlja kot pomemben segment razumevanja odnosov. Predstavila bosta načine izražanja in prepoznavanja čustev, telesnih sporočil in miselne namere v vedenjih drugih in pri sebi. S tem lahko kot učitelji, vzgojitelji in starši postanemo bolj osredotočeni na to, kako se prepletajo dogajanja v otrokovem in v našem umu.

Spregovorila bosta tudi o konkretnih primerih dialogov, ki omogočajo, da s preprostim pristopom obvladujemo neželena in vztrajna konfliktna področja, v katerih nastopajo medsebojni boji zaradi razlik, ki se pojavljajo med ljudmi v kontekstu šolske skupnosti in v družini.

Ozadje celotnega psihološkega razvoja je sprejemajoč pristop, ki omogoča ustvarjanje bližine. Gre za dve plati istega kovanca, ki vzajemno delujeta od rojstva do zrelega in funkcionalnega človeškega bitja.

O predavateljih

KIRSTEN SEIDENFADEN

piet-draiby-kirsten-seidenfadenje klinična psihologinja (Univerza v Kopenhagnu, 1976), specialistka psihoterapije in supervizije. Podiplomsko izobraževanje iz sistemske družinske terapije, psihodinamske terapije in relacijske partnerske terapije. Soustanoviteljica danskega inštituta The Danish Imago Institute (1998) in centra Center for Relation Focused Therapy (2004).

V zadnjih letih se Centre for Relation Focused Therapy ukvarja predvsem z delavnicami in izobraževanji za pare in starše in podiplomskim študijem »Relation Focused Psychoterapy« za psihoterapevte, psihologe in psihiatre.

PIET DRAIBY

je doktor medicine (Univerza v Kopenhagnu, 1972). Po nekaj letih dela kot splošni zdravnik je Piet postal specialist in supervizor psihiatrije z otroke in mladostnike. Dolga leta je vodil ambulantni oddelek za mladostnike, danes pa ima zasebno psihiatrično ordinacijo za otroke in mladostnike.

Njegov podiplomski študij vključuje psihodinamsko terapijo, geštalt terapijo, sistemsko družinsko terapijo, psihoterapijo za otroke in relacijsko partnersko terapijo.

S Kirsten Seidenfaden vodita Center for Relation Focused Therapy

‘The Vibrant Relationship’ in ‘The Vibrant Family’

svetovni uspešnici boste lahko kupili na predavanju. Koncepta »sprejemajoča bližina« in »dialog medsebojnega sprejemanja« sta predstavljena na njuni spletni strani: www.relationsterapi.dk.

CENA

Cena delavnice za eno osebo 30€.

KAKO DO 50% POPUSTA?

Če se prijavite preko e-pošte na [email protected] ali če ste uporabnik portala Med.Over.Net.

Vstopnica s popustom je 15€, v primeru udeležbe v paru je cena za drugo osebo le 10€.

KDAJ IN KJE

Delavnica bo v ponedeljek, 10. junija 2013, ob 18h v veliki dvorani Ekonomske fakultete v Ljubljani, na naslovu Kardeljeva ploščad 17, Ljubljana

Udeležba na demonstracijski delavnici vam omogoča prednostno prijavo s popustom na intenzivno dvodnevno delavnico, ki jo bosta predavatelja izvedla v Ljubljani, 15. in 16. novembra 2013. Več informacij in prijave na naslovu: www.cezaro.si ali po elektronski pošti: [email protected]

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,484
26.07.2021. ob 18:32
110,192
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close