Končni videz estetskih posegov lahko zdaj vidite že pred operacijo

Uredništvo, 26. februar 2016.

3D simulacija estetskih posegov omogoča, da vašo novo podobo vidite že pred lepotno operacijo.

Če se odločate za estetski poseg, se vam verjetno poraja veliko vprašanj in dvomov, predvsem glede nove podobe. Estetski kirurgi so umetniki, ki delajo čudeže, žal pa po navadi opazimo le zgrešene rezultate. Hkrati to pomeni, da je delo izkušenega kirurga tako dobro opravljeno, da okolica sicer opazi pozitivne spremembe, vendar jih ne pripisuje estetskim posegom.

Posvet pred operacijo je pomemben tako za pacienta kot tudi kirurga, ki na ta način pridobi, spozna in začuti želje posameznika. V Kliniki za estetsko kirurgijo Zorman – Repež so posveti dobili dodano vrednost s 3D simulatorjem, ki pacientom omogoča, da svojo novo podobo vidijo že pred posegom.

Gre za najnaprednejšo programsko in strojno opremo, za 3D simulacijo, ki pacientom omogoča dejansko predstavitev pričakovanega rezultata predvidenega estetskega posega. 3D simulacijo, ki je v ljubljanski kliniki plastičnih kirurgov Petra Zormana in Andreja Repeža postala sestavni del predoperativnih posvetov, je razvilo švicarsko podjetje Crisalix in je plod večletnega sodelovanja priznanih strokovnjakov s področja informacijske in 3D tehnologije.

[see url=”http://style.over.net/5-najpogostejsih-vprasanj-o-botoksu/”]5 najpogostejših vprašanj o botoksu[/see]

Vsem, ki jih zanima, kako bi bile večje dojke videti na njihovem telesu ali kako bi preoblikovan nos spremenil izraz njihovega obraza, s prikazom navideznega rezultata odgovore ponudijo že ob prvem posvetu. Dr. Andrej Repež, dr. med. pojasni, da je 3D simulacija hitra in učinkovita:

Dr. Andrej Repež, dr. med. je razložil kako poteka posvet pred estetskim posegom.

Dr. Andrej Repež, dr. med.

»Z mobilnim skenerjem posnamemo izbrani del telesa z različnih zornih kotov. Nekaj sekund kasneje se tro-dimenzionalna slika pacientovega telesa prikaže na zaslonu. S simulacijo predvidenega posega prikažemo pričakovani rezultat. Prikazana simulacija pove več kot 1000 besed.«

Z nekaj kliki se lahko tako zamenja velikost in oblika vsadkov za povečanje dojk, spremeni njihov položaj in način vstavitve, preoblikujemo lahko posamezne dele obraza, odvzamemo, ali dodamo nekaj maščobe na različnih delih telesa in še marsikaj. V preteklosti so se plastični kirurgi pri ženskah, ki so jih obiskale z željo po povečanju dojk, zanašali na oceno pred in pooperativnih fotografij, uporabljali športne nedrčke s testnimi vsadki (sizerji) in v dolgotrajnih pogovorih poskušali natančneje razbrati kakšne so dejanske želje in pričakovanja. Novo 3D tehnologijo asist. Peter Zorman, dr. med. zato vidi kot orodje, ki olajša komunikacijo s pacientom:

Asist. Peter Zorman, dr. med. je predstavil pomen, rabo in prednosti nove tehnologije.

Asist. Peter Zorman, dr. med.

»S pomočjo 3D simulacije lahko popolnoma razumemo kakšna so pričakovanja, saj pacient pri oblikovanju navideznega rezultata aktivno sodeluje. Dobi jasno predstavo o tem, kako bi izbrani poseg spremenil njegov obraz ali telo in ali se pričakovani rezultat ujema z obliko in proporci celotnega telesa. Tako ob vseh preostalih pomembnih informacijah lažje razmisli ali se bo za poseg odločil ali ne.«

Po posvetu pacienti po elektronski pošti prejmejo povezavo, preko katere lahko do opravljenih simulacij dostopajo kar od doma – preko osebnega računalnika ali s pametnim telefonom. Tako jih lahko delijo s partnerjem ali tesnimi prijatelji, se z njimi posvetujejo in pomembne odločitve sprejmejo po tehtnem premisleku v domačem okolju ob pomoči ljudi, ki jim zaupajo.

prsi

Prikaz simulacije povečanja dojk

Kirurga pri tem še vedno opozarjata, da je človeško telo živ organizem in na rezultat posega poleg kirurške tehnike in uporabljenih materialov vplivajo številni nepredvidljivi dejavniki, ki so odvisni od bioloških značilnosti posameznika. Zato kljub napredkom v tehnologiji nihče ne more in ne bo mogel zagotoviti željenega oziroma izbranega končnega rezultata.

Specialista plastične kirurgije, Andrej Repež in Peter Zorman, sta po 15 letih skupnega dela v operacijskih dvoranah doma in po svetu uresničila željo o moderni, intimni kliniki z najvišjimi merili strokovnosti. Z ekipo predanih sodelavcev sta leta 2012 ustanovila kliniko Zorman-Repež, plastični kirurgi, v Ljubljani. Kot pri zapletenih mikrokirurških rekonstrukcijah, tudi pri vseh estetskih posegih največji poudarek namenjata kakovosti končnih rezultatov in varnosti pacientov. Ob vračanju naravnega in ustvarjanju lepega živita svoje in izpolnjujeta sanje drugih.

Po izboru uredništva

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,305
20.06.2021. ob 17:48
110,161
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več