Kolesarska prireditev: 4. Argonavtski maraton

Uredništvo, 08. maj 2014.

Pred nami je obilo zanimivih športnih prireditev na katerih lahko poskrbimo za zdrav način preživljanja prostega časa.

Pred nami je obilo zanimivih športnih prireditev na katerih lahko poskrbimo za zdrav način preživljanja prostega časa. Med njimi je zagotovo letos že 4. Argonavtski maraton, ki bo potekal v nedeljo dne 22. junija s startom na Vrhniki (na parkirišču pri Športnem parku). Lansko leto se je maratona udeležilo skoraj 500 kolesarjev in postal najbolj množična rekreativna prireditev v tem delu Slovenije.

kolesarski-maraton-vrhnika

Izbirate lahko med lažjimi ali težjimi trasami oz. kategorijami

1. Argonavtski maraton 81 km

Start maratona je na parkirišču pri Športnem parku Vrhnika in poteka po regionalni cesti proti Borovnici. Od tu dalje pot vodi po Ljubljanskem barju, proti Brezovici. Maraton nas potem popelje skozi Dobrovo proti Polhovemu Gradcu in v osrčje Polhograjskih Dolomitov, kjer udeležence čaka najtežji del maratona in čudovita pokrajina. Najvišja točka maratona je na Planini nad Horjulom, kjer se trasa spusti proti Suhemu dolu. Od Suhega dola sledi spust v Kurjo vas, naprej skozi Ljubljanico, Na Pil kateremu sledi spust do odcepa za Šentjošt, kjer se prične 2 km vzpon na Šentjošt. Zaključni del trase se spušča proti Podlipi in dalje proti Vrhniki, kjer je tudi zaključek maratona.

maraton-vrhnika

2. Mali argonavtski maraton 63 km

Start maratona je na parkirišču pri Športnem parku Vrhnika in poteka po regionalni cesti proti Borovnici. Od tu dalje pot vodi po Ljubljanskem barju, proti Brezovici. Maraton nas potem popelje skozi Dobrovo proti Horjulu. Trasa nato pelje skozi Verzdenec, kjer se prične cca 3,5 km vzpon na Šentjošt. Zaključni del trase se spušča proti Podlipi in dalje proti Vrhniki, kjer je tudi zaključek maratona.

3. Družinski argonavtski maraton 32 km

Start maratona je na parkirišču pri Športnem parku Vrhnika in poteka po regionalni cesti proti Borovnici. Od tu dalje pot vodi po Ljubljanskem barju, proti Notranjim Goricam. Maraton nas potem popelje skozi Podplešivico proti Bevkam, kjer pot nadaljuje skozi Blatno Brezovico. V Sinji Gorici se trasa priključi na regionalno cesto Ljubljana – Vrhnika in dalje proti Vrhniki, kjer je tudi zaključek maratona.

4. Otroški maraton argonavtek

Naši najmlajši se bodo preizkusili na spretnostnem poligonu na atletski stezi in nogometnem igrišču na Vrhniki.

maraton-najmlajsi

Tudi najmlajšim ne do dolgčas.

Aplikacija za pametne telefone

V želji, da bi tudi letos udeležencem ponudili nekaj več, so razvili aplikacijo za mobilne telefone s sistemom Android, preko katere so na voljo vse možnosti kot na spletni strani (galerija slik, trase, razpisi in prijava). Kot pionirji na tem področu so uvedli tudi funkcijo merjenja časa s pomočjo v naprej določenih GPS koordinat na odseku Polhov Gradec – Planina nad Horjulom.

Kolesarji lahko aplikacijo uporabljajo in spremljajo svoj napredek že na svojih treningih pred prireditvijo. Rezultate si lahko shranijo in delijo s prijatelji, na dan maratona pa bodo imeli možnost svoj rezultat oddali organizatorju.

Vsak udeleženec maratona, ki bo s pomočjo aplikacije izmerjeni čas oddal organizatorju bo dobil privlačno nagrado.

Prireditev bo potekala ob vsakem vremenu!

Vse potrebne podatke za udeležbo na maratonu si poglejte na uradni spletni strani argonavtskimaraton.si.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
13.06.2021. ob 13:25
284,298
21.06.2021. ob 09:05
110,159
21.06.2021. ob 08:50
Preberi več