Ko podočnjaki niso več stvar naspanosti

Uredništvo, 08. julij 2019.

S starostjo podočnjaki ne postanejo več samo občasna nadlega neprespanih, temveč stalnica, ki je ob pogledu v ogledalu redkim res prijetna.

Ker nas je zanimalo, kaj je možno na tem področju realistično narediti, brez lažno popravljenih slik na družbenih omrežjih, smo se tako odločili deliti izmenjavo med anonimno uporabnico Vrečkepodočmi in našimi strokovnjaki na področju estetske kirurgije Medved Višnjar estetska klinika.

vrečkepodočmi

”Dober dan, stara sem 37 in opažati sem začela, da imam pod očmi malce bolj vdrto kožo. Ne gre za tiste nabuhle podočnjake, ampak za praznino v solznem kanalu.

Predvidevam, da se lahko uporabi polnila? Kako je potem, ko se nasmehnem, je videti kaj bolj umetno, bulica?”

MedvedVišnjar estetska klinika


”Predelu, ki ga opisujete, se strokovno reče “tear through” in je eden izmed začetnih znakov staranja. Predel je problematičen zaradi dveh sprememb – prva je povečanje in spuščanje obraznih mehkih tkiv zaradi gravitacije in izgube podpore drobnih vezi. Posledica je zdrs srednjega dela lica navzdol, ohlapna spodnja veka pa se izboči preko zdrsnjenega dela lica. Tako se pojavi “dolina”, zareza, ki se z leti poglablja. 

Druga težava tega predela je izjemno tanka koža spodnje veke, skozi katero proseva mišica orbicularis oculi (ki je kot mišica temno rdeče barve), in daje tipično barvo temnih kolobarjev pod očmi. 
S polnili, ki jih moramo dati na natančno pravo globino, in z veliko mero občutka, lahko zelo uspešno korigiramo obe težavi in odpravimo temne kolobarje okrog oči ter vdrtost omenjenega predela. 
Potrebno je tudi poudariti, da se same temne barve okoli oči vendar ne da v celoti popraviti, in so vrhunski rezultati na socialnih omrežjih velikokrat rezultat zvite osvetlitve.”

Lep pozdrav
Igor Višnjar, dr. med.
Fellow of EBOPRAS

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
13.06.2021. ob 13:25
284,302
20.06.2021. ob 17:48
110,161
19.06.2021. ob 16:52
Preberi več