Ko je ponovitev izpitne vožnje lastna izbira

Oglasno sporočilo, 06. julij 2021.
Powered by:

Z akcijo Ponovno na izpitno vožnjo možnost brezplačnega preizkusa vozniških spretnosti v šestih slovenskih krajih

Več kot 200 dolgoletnih voznikov v osmih slovenskih krajih je doslej pod okriljem akcije Ponovno na izpitno vožnjo že preizkusilo svoje vozniške spretnosti v praksi. Vozniški izpit bi na koncu opravila manj kot četrtina vseh voznikov. Letos v največji slovenski zavarovalnici z uspešno akcijo nadaljujejo. Pod budnim in strokovnim očesom učiteljev vožnje bodo lahko svoje vozniške spretnosti konec poletja preizkušali v novih petih slovenskih krajih in ponovno tudi v Ljubljani.

Nova Gorica, Postojna, Trbovlje, Murska Sobota, Krško in slovenska prestolnica. V teh mestih bo od 25. avgusta do 14. septembra pod okriljem akcije Ponovno na izpitno vožnjo na voljo 190 terminov voženj. Na ponovno opravljanje izpitne vožnje se lahko vozniki prijavijo sami, lahko pa povabijo prijatelja. V spremstvu učitelja vožnje AMZS bosta preizkusila svoje vozniške veščine. Izmed obeh bo učitelj vožnje razglasil zmagovalca.

Letos bo opravljena vožnja pomenila tudi zlato vstopnico v žreb za vožnjo z našim najboljšim rally voznikom Rokom Turkom. Ta bo dva izžrebanca najprej popeljal s svojim tekmovalnim vozilom, potem pa ju bu spremljal, ko se bosta še sama preizkusila v vožnji izvenserijskega športnega avtomobila v varnem okolju.

Vsi vozniki dirkači vozijo hitro le na cestah, ki so zaprte in zavarovane. Atraktivna vožnja, ki čaka nagrajenca, je dober prikaz, zakaj civilni avtomobili niso namenjeni prehitri vožnji. Šele ko sedeš v pravi dirkalnik in te z njim popelje voznik, ki se s tem profesionalno ukvarja, spoznaš, zakaj je divjanje po vsakdanjih cestah tako nevarno in pravzaprav nesmiselno,” je povedal najboljši slovenski rally voznik.

Z učitelji vožnje vedno zmagovalni tandem

Rdeča nit Triglavove akcije tako ostaja varnost, saj je ta pri rally voznikih, ki so mojstri dinamične vožnje, še posebej na prvem mestu. Skupaj z njo pa gre z roko v roki tudi preventivna nota “Ponovno na izpitno vožnjo”.

Z voženj pod okriljem naše akcije vozniki in voznice odhajajo s širokimi nasmehi – neodvisno od tega, ali so izpit uspešno opravili ali ne. Skupaj z učiteljem vožnje so vedno znova zmagovalni tandem, ker izboljšajo en del sebe. Bistvo akcije tako ni le opravljen izpit, ampak smo doslej že številnim dolgoletnim voznikom pomagali, da odpravijo svoje zatečene napake in osvojijo spremembe na cestah,” je o namenu akcije povedala vodja projektov cestne preventive v Zavarovalnici Triglav Ana Cergolj Kebler. Cestnoprometni predpisi in infrastruktura se namreč nenehno spreminjajo, vozniki pa znanja večinoma ne osvežujejo.

Po znanje na vozimse.si

Vsem, ki se bodo prijavili na Ponovno na izpitno vožnjo, bo najbolj v pomoč portal vozimse.si. Voznikom namreč na zanimiv način pomaga slediti spremembam v prometu, osvajanju novih prometnih znakov, pravil in situacij, ki nam največkrat povzročajo sive lase, recimo krožiščem. Praksa kaže, da so tisti vozniki, ki so se na vožnjo pripravili z reševanjem CPP testov na vozimse.si, s cestnim izzivom opravili bolj uspešno.

Že skoraj 120 sistemov in inovacij za večjo varnost v prometu

V največji slovenski zavarovalnici se sicer z raznovrstnimi aktivnostmi že vrsto let trudijo izboljšati črne statistike na slovenskih cestah. Za povečanje varnosti na nepreglednih in nevarnih odsekih so po Sloveniji namestili že 81 prikazovalnikov hitrosti vožnje ter po 24 sistemov za preprečevanje trkov [email protected] in sistemov [email protected], ki opozarjajo na nevarnost prihoda vlaka. Letos bodo postavili še 12 inovacij [email protected], ki pešce opozarja na bližajoča se vozila in na njihovo hitrost. Vse skupaj bo v Sloveniji torej konec letošnje jeseni stalo že 117 različnih sistemov za večjo varnost v prometu.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,473
31.08.2021. ob 10:42
284,816
17.08.2021. ob 14:55
110,257
22.09.2021. ob 00:01
Preberi več

New Report

Close