fbpx

Preprečevanje okužb kirurške rane

Napovedujemo strokovno srečanje in dogodek z naslovom: Preprečevanje okužb kirurške rane v abdominalni kirurgiji / Prevention of surgical site infections in abdominal surgery.

Kdaj: torek, 13. 4. 2021, od 15:30 do 18:00
Kje: Zoom (povezavo dobite po prijavi)

Program predavanj (90 min)

Strokovni odprti del:

Strokovni interni del:

Okrogla miza predstojnikov oddelkov in vabljenih strokovnjakov (interni dogodek zaprt za javnost, 60 min)

Prijave:

Predavatelji

Doc. dr. Blaž Trotovšek, dr. med.
Specialist splošne in abdominalne kirurgije z več kot 25-letnimi izkušnjami, vodja enote za hepatopankreatobiliarno kirurgijo in presaditev jeter v UKC Ljubljana, eden od aktivnih pobudnikov uvedbe smernic za preprečevanje kirurških okužb Sloveniji.

Doc. dr. Bojan Krebs, dr. med.
Specialist splošne in abdominalne kirurgije z več kot 25-letnimi izkušnjami, eden vodilnih slovenskih strokovnjakov s področja kolorektalne kirurgije, zaposlen v UKC Maribor in eden od aktivnih pobudnikov uvedbe smernic za preprečevanje kirurških okužb v Sloveniji.

Prof. Dr. Marja A. Boermeester, dr. med.
Vodilna strokovnjakinja za preprečevanje okužb kirurških ran, svetovalka WHO za to področje, mednarodno priznana kirurginja in vodja oddelka za katastrofe v abdomnu na Nizozemski kliniki Amsterdam Medical Centre.

Prof. dr. Bojana Beović, dr. med.
Specialistka infektologije, ki se že 20 let usmerjeno posveča tudi zdravljenju okužb v trebušni votlini. Je predsednica RSK za infektologijo in od spomladi 2020 vodja strokovne svetovalne skupine za covid-19. Je tudi članica Slovenske medicinske akademije in predsednica Zdravniške zbornice.

Izr. prof. dr. Irena Klavs, dr. med.
Zaposlena na NIJZ kot raziskovalka na področju zdravstva, avtorica številnih raziskav, tudi s področja nadzora nad okužbami kirurške rane v Sloveniji.

Matej Dolenc, dr. med.
Specialist splošne kirurgije, zaposlen v Splošni bolnišnici Jesenice na kirurškem oddelku abdominalne kirurgije. Ima več kot 25-letne izkušnje s področja abdominalne kirurgije. Je član Nacionalne komisije za preprečevanje bolnišničnih okužb.

Asis. Tomaž Jakomin, dr. med.
Vodja oddelka za abdominalno kirurgijo v Splošni in učni bolnišnici Izola. Je asistent za predmet kirurgija na Medicinski fakulteti in redni predavatelj na Fakulteti za vede o zdravju v Izoli. Profesionalno se ukvarja s kirurgijo prebavnega trakta, trebušne stene in žolčnika.

Organizatorja dogodka: Slovensko združenje za gastroenterologijo in hepatologijo in Zavod Med.Over.Net

Programski odbor dogodka:
Doc. dr. Blaž Trotovšek, dr. med.
Doc. dr. Bojan Krebs, dr. med.

Koordinatorka dogodka:
Andreja Verovšek, Zavod Med.Over.Net, [email protected], 040 464 340