Kdaj je pravi čas za razstrupitev telesa?

Powered by:

Najboljši odgovor bi bil zagotovo ‘kadarkoli’, saj je že sama odločitev, da bomo naredili nekaj dobrega za svoje zdravje in boljše počutje, vredna pohvale – neodvisno od časa oziroma sezone. Pa vseeno – kaj pravi stroka in kaj narava?

Pomlad je nedvomno čas, ko se ne prebudi samo narava, pač pa zaživi tudi energija v odnosih. Naše aktivnosti se preselijo na prosto in marsikdo bolj poglobljeno razmišlja o svojem počutju. Počasi se bo začela spreminjati tudi prehrana, saj so prve sadike že v zemlji, otoplitev in lepše vreme pa ne vplivata samo na preživljanje časa na prostem, ampak tudi na naše psihično počutje.

In prav pomlad naj bi bila tisti čas, ki je priporočljiv za razstrupljanje telesa. Le-to je pomembno iz več razlogov:

  • Odstranjevanje toksinov. Vsak od nas je dnevno izpostavljen različnim toksinom iz okolja, hrane, vode, kozmetičnih izdelkov in drugih virov. Ti toksini se lahko kopičijo v telesu in lahko povzročijo različne zdravstvene težave, če se ne izločijo pravilno.
  • Izboljšanje prebave: Razstrupljanje je čiščenje prebavnega trakta, s katerim izboljšamo prebavo in na ta način poskrbimo za boljšo absorpcijo hranil.
  • Povečanje energije in vitalnosti: Ko iz telesa izločimo toksine, občutimo to na ravni naše energije in vitalnosti. Razstrupljanje pa pomaga tudi pri boljšem delovanju organov, kar v končnem pogledu prispeva k splošnemu dobremu počutju.
  • Izboljšanje imunskega sistema: Razstrupljanje odpravlja obremenitve, ki bi lahko povzročile oslabitev imunskega sistema, ta pa lahko vodi v bolezni in okužbe.
  • Podpora telesu pri boju proti kroničnim boleznim: Pri nekaterih kroničnih boleznih, kot so avtoimune bolezni, alergije in prebavne težave, razstrupljanje pomaga zmanjšati vnetje in simptome ter podpreti proces zdravljenja.

Čeprav je razstrupljanje telesa koristno, je pomembno, da se tega lotimo na zdrav način in pod nadzorom strokovnjaka, še posebej, če imamo kakršne koli zdravstvene težave ali jemljemo zdravila.

Kako se lotiti razstrupljanja telesa?

Preden se lotimo razstrupljanja telesa, je smiselno narediti načrt. Upoštevati moramo več kriterijev, s katerimi bomo zadostili vsem potrebam našega telesa in hkrati poskrbeli za svoje dobro počutje in vitalnost.

  • Voda: voda je ključna za izločanje toksinov iz telesa, zato bi moral naš načrt predvideti  vsaj 8 kozarcev vode na dan.
  • Prehrana, bogata z vlakninami: z vlakninami bogata živila (sveže sadje, zelenjava, polnozrnati izdelki in semena) zelo pospešijo delovanje prebave in pomagajo tako pri čiščenju prebavnega sistema kot pri odstranjevanju odpadnih snovi iz telesa. Zato bi morali na naš jedilnik umestiti čim več z vlakninami bogatih in polnih jedi.
  • Redna telesna aktivnost: Telesna vadba lahko pomaga pri znojenju, kar je naraven način odstranjevanja toksinov skozi kožo. Poleg tega lahko vadba izboljša tudi delovanje organov, kot so jetra in ledvice, ki pomagajo pri razstrupljanju telesa.
  • Zmanjšan vnos toksičnih snovi: Ključnega pomena pri razstrupljevanju je omejitev oziroma če je možno celo umik procesirane hrane, sladkorja, alkohola, kave in tobaka z našega dnevnega urnika. Vse našteto namreč dodatno obremeni naše telo in veča število  toksinov v njem.
  • Stres: Najbrž se strinjate, da se mu je težko popolnoma umakniti, se je pa super naučiti, kako se umiriti, ko so pred nami poslovno ali osebno zahtevni časi. Stres namreč lahko negativno vpliva na delovanje telesa in poveča občutljivost na toksine. V dnevno rutino je zato smiselno vpeljati tehnike sproščanja, jogo, meditacijo, dihalne vaje itd.

Katere rožice pomagajo pri razstrupljevanju?

Babice znajo povedati, da za vsako bolezen ena rožica raste. Prav zelišča so bila namreč tista, s katerimi so si včasih pomagali pri zdravljenju bolezni in odpravljanju težav. Enako velja tudi za razstrupljanje, kjer nam v prvi vrsti lahko pomagajo čaji, ki pomagajo pri spodbujanju naravnih očiščevalnih procesov. Sem sodijo zeliščni čaji iz regrata, pegastega badlja, koprive in ingverja, v razstrupljevalnem procesu pa nam bodo zelo učinkovito pomagali še limona, česen in kurkuma.

Nimate časa za nabiranje? Nič hudega, niste edini. Rešitev je pri roki – znanja in dolgoletne izkušnje starejših generacij so zbrane v toniku, ki vsebuje izvlečke 14 ekološko pridelanih rastlin (pegasti badelj, artičoka, rman, navadna breza, regrat, kopriva, ingver, kurkuma, rožmarin, meta, encijan, zeleni čaj, sliva, figa) in vitamin C iz acerole. Floradix Detox BIO je prehransko dopolnilo z ekološkim certifikatom. Ne vsebuje alkohola, konzervansov, barvil, umetnih sladil, laktoze ter glutena in je primeren tako za vegetarijance kot vegane.

Floradix Detox BIO je prehransko dopolnilo, ki ne more biti nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Lahko pa z uživanjem tonika dodatno podpremo telo ob prehodih letnih časov, ko nas pogosteje doleti utrujenost. Izvlečki artičoke, pegastega badlja in listov breze prispevajo k procesu razstrupljanja, vitamin C pa k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Vse, kar moramo narediti, je zmešati 12,5 ml tonika v 250 ml vode in si čestitati, saj smo naredil pomemben korak k boljšemu počutju.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,466
30.03.2024 ob 10:27
296,879
24.05.2024 ob 09:42
112,996
24.05.2024 ob 07:31
Preberi več

Več novic

New Report

Close