Kampanija za odpravo morebitnih varnostnih težav s sušilnimi stroji Hotpoint, Indesit …

Uredništvo, 02. december 2015.

Družba Indesit S.p.A. je objavila, da že izvaja kampanjo za odpravo morebitnih težav glede varnosti in kakovosti nekaterih svojih …

Družba Indesit S.p.A. je objavila, da že izvaja kampanjo za odpravo morebitnih težav glede varnosti in kakovosti nekaterih svojih izdelkov, ki jih ne proizvaja več. Kampanja se osredotoča na sušilne stroje, ki so jih od aprila 2004 do oktobra 2015 prodajali pod trgovskimi imeni Hotpoint*, Indesit, Creda, Pro-Line, Aliomatic in Swan.

* Lastništvo družbe Whirlpool nad blagovno znamko Hotpoint, ki jo prodajajo v Evropi, na Bližnjem Vzhodu in v Afriki, ne vključuje blagovne znamke Hotpoint, ki jo prodajajo v Severni in Južni Ameriki.

Po prevzemu družbe Indesit s strani družbe Whirlpool Corporation oktobra 2014 je družba Indesit začela sodelovati z Whirlpoolovimi svetovnimi strokovnjaki na področju varnosti pri pregledovanju portfelja izdelkov družbe Indesit v skladu z vodilnimi sistemi in metodami za obvladovanje tveganja družbe Whirlpool.

V okviru tega procesa je družba Indesit leta 2015 pričela z obsežnimi preiskavami poročil o izrednih dogodkih v povezavi z dvema svojima proizvodnima platformama sušilnih strojev. Posledično je družba Indesit težavo sporočila nadzornim organom v obravnavo. V razpravah so nato odločili, da je treba te sušilne stroje popraviti.

Družba Indesit je v proizvodnjo vpeljala spremembe, da bi zagotovila, da so sušilni stroji, proizvedeni po oktobru 2015, v brezhibnem stanju. Trenutno poteka kampanja obveščanja in izvajanja popravil na izdelkih, ki so že bili prodani. Potrošniki lahko še naprej uporabljajo zadevne sušilne stroje, dokler ne bodo popravljeni v okviru te kampanje, a naj jih med delovanjem ne puščajo nenadzorovane. Če sušilni stroj ni popravljen, lahko v izrednih primerih odvečni kosmi pridejo v stik z grelnim elementom, to pa predstavlja tveganje za vžig.

Kampanja obveščanja in izvajanja popravil se je začela oktobra 2015 v Veliki Britaniji, ko je služba za pomoč strankam družbe Indesit začela obveščati lastnike zadevnih izdelkov in organizirati brezplačna popravila na domu za odpravo težave.

Lastnike sušilnih strojev Indesit, Hotpoint, Creda, Pro-Line, Aliomatic in Swan, ki še niso bili popravljeni, prosimo, da stopijo v stik z družbo Indesit. Družba Indesit bo organizirala brezplačen servisni pregled in brezplačno popravilo sušilnega stroja pri vas doma. Vse lastnike sušilnih strojev Indesit, Hotpoint, Creda, Pro-Line, Aliomatic in Swan, kupljenih med aprilom 2004 in oktobrom 2015, pozivamo, da obiščejo temu namenjeno spletno mesto http://www.indesithotpointsafety.com ali stopijo v stik z nami na brezplačni telefonski številki: 01 200 70 17 (delovni čas pisarne: od 8.00 do 18.00 ure).

Družba Indesit ima sedež v Italiji v mestu Fabriano v provinci Ancona. Je eden od vodilnih evropskih proizvajalcev in distributerjev velikih gospodinjskih aparatov (pralnih, sušilnih, pomivalnih strojev, hladilnikov, zamrzovalnih skrinj, štedilnikov, nap, pečic in kuhalnih plošč) ter vodilni proizvajalec na večjih tržiščih, kot so Italija, Velika Britanija in Rusija. Od oktobra 2014 je družba Indesit del skupine Whirlpool Corporation, ki je številka ena med proizvajalci gospodinjskih aparatov na svetu s približno 20 milijardami USD letnega prometa, 100.000 zaposlenimi in 70 proizvodnimi in tehnološkimi raziskovalnimi centri po svetu (leta 2014).

Previdnost glede napovednih izjav

Nekatere izjave v tem poročilu glede pričakovanj družbe v zvezi s stroški popravil so »napovedne izjave«, kot jih opredeljujejo ameriški zvezni zakoni o vrednostnih papirjih. Te izjave odražajo trenutna pričakovanja vodstva glede dogodkov v prihodnosti in veljajo le od datuma tega poročila. Napovedne izjave vključuje posebna tveganja in negotovosti, zato jih ne smete brati kot garancije za prihodnje delovanje stroja in niso nujno točne glede morebitnega pojava ali časa pojava neželenega dogodka. Dejansko delovanje se lahko bistveno razlikuje od tistega, ki je izraženo ali nakazano v teh izjavah. Te izjave se nanašajo na predvidevanja, ki se lahko uresničijo ali ne. Opozoriti je treba tudi na dejavnike v »Dejavnikih tveganja« v periodičnih poročilih, ki jih družba Whirlpool izdaja Komisiji za vrednostne papirje in borzo ZDA.

Po izboru uredništva

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,353
15.05.2021. u 16:06
283,829
26.04.2021. u 15:59
110,376
15.05.2021. u 16:42
Preberi več