Kako se spopasti z uhajanjem urina?

Uredništvo, 03. april 2014.

Bila sem v dvajsetih letih, rodila sem prvega otroka in opazila, da včasih ko kihnem, zmočim spodnje hlačke.

Že to, da sem bila v meni, je bilo zame dovolj hudo. Ko pa sem odkrila, da mi je začel uhajati urin, se je začela prava mora …

To izkušnjo sem že imela. Bila sem v dvajsetih letih, rodila sem prvega otroka in opazila, da včasih ko kihnem, zmočim spodnje hlačke. Uporabila sem higienske vložke in o tem nisem preveč razmišljala – dokler se ni ponovilo.

mlajša--zgodbaSlišala sem, da se po porodu lahko pojavijo težave z uhajanjem urina. Mišice se ob porodu raztegnejo in oslabijo, vendar jih je z vajami mogoče okrepiti. Zato sem začela delati vaje za krepitev mišic medeničnega dna, nekaj mesecev sem uporabljala običajne higienske vložke, katere sem menjavala tudi večkrat na dan. Čeprav je bilo to precej drago in me je nekaj časa spremljal neprijeten vonj, sem uhajanje urina obvladala.

Po treh desetletjih, ko sem prišla v meno, se je moja težava ponovila. Tokrat higienski vložki niso zadostovali.

Poizkusila sem manj piti, ampak zaradi dehidracije sem se slabo počutila in bolela me je glava. Ob koncih tedna sem nehala obiskovati prijatelje, saj mi je bilo neugodno zaradi neprijetnega vonja, ki me je spremljal. Postala sem osamljena, vedno sem imela s seboj rezervno spodnje perilo, brisače, higienske vložke in dezodorant.  Nosila sem temna, ohlapna oblačila in po petintridesetih letih začela spati v ločeni postelji.

Končno sem se odpravila k osebni zdravnici. Povedala mi je, da meno lahko spremlja nehoteno uhajanje urina in mi predstavila rešitev: TENA Lady predloge, ki so narejene tako, da preprečijo moker občutek in širjenje neprijetnega vonja. Ko sem jih prvič kupila, sem dvomila vanje, saj so bile predloge manjše od higienskih vložkov, s katerimi nisem imela dobrih izkušenj. Vendar TENA Lady predloge odlično delujejo in z njimi se počutim veliko bolj samozavestno.

Prijateljica mi je povedala, da jih naroča kar v spletni trgovini www.tenatrgovina.si. TENA Lady predloge sedaj tudi jaz naročam preko spletne trgovine, ker je enostavno, registracija ni potrebna, plačam jih lahko po povzetju ali s plačilno kartico in vedno mi jih zapakirajo tako diskretno, da nikoli ne bi pomislila, da so v paketu pripomočki za zaščito pri inkontinenci. Nabor izdelkov je velik, cena je ugodna  in dostava  hitra.

Seveda najraje sploh ne bi imela težav z uhajanjem urina, vendar  je res, da mi je zdaj neprijetno le še zaradi vročinskih oblivov, ne pa tudi zaradi neprijetnega vonja in izpostavljanja v trgovini.

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 22:15
284,314
20.06.2021. ob 17:48
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več