Kako se motivirati za vadbo?

Uredništvo, 29. maj 2016.

Ključnega pomena je, da začnete vaditi in si izberete pravo vadbo za vas in v kateri boste uživali.

Vadba je bistvenega pomena za ohranjanje zdravja celotnega organizma, za doseganje in vzdrževanje zdrave telesne teže. 30 do 60 minut vadbe na dan je dovolj, da se spodbudi izguba telesne teže in prepreči nadaljnje kopičenje odvečnih kilogramov. Ponujamo vam nasvete, ki vam bodo pomagali v primeru, da ste mogoče izgubili motivacijo za vadbo.

[see url=”https://med.over.net/clanek/trebusnjaki-so-preteklost-s-preprosto-vajo-do-ravnega-trebuha/”]Trebušnjaki so preteklost: S preprosto vajo do ravnega trebuha[/see]

Izberite vadbo, ki vam je všeč in vam ustreza

Zelo veliko ljudi začne z določeno vrsto vadbe, ki je ali trenutno »popularna« ali jim ustreza lokacija ali pa hodi na to vadbo tudi soseda / sosed, zato kmalu ugotovijo, da jim vadba ne ustreza. Ko imate že voljo, je ključnega pomena, da poskusite nekaj drugega in odkrijete pravo vadbo, v kateri boste uživali. Vadba vam bo všeč le, če boste v njej uživali.

Vadite s prijatelji

Prijatelji nam zagotovijo potrebno podporo in nam pomagajo, da rutinsko in redno vadimo. Poleg tega so raziskave pokazale, da lahko vadba v družbi prijatelja, pozitivno vpliva na motivacijo, izboljša razpoloženje in zmanjša tveganje za depresijo.

[see url=”https://med.over.net/clanek/kaj-se-zgodi-s-telesom-ce-vsak-dan-izvajate-to-vajo/”]Kaj se zgodi s telesom, če vsak dan izvajate to vajo[/see]

Čez dan bolj pogosto migajte

Ne glede na to, kaj delate čez dan, lahko zagotovo najdete nekaj časa za vadbo. Deset minut hoje vsaki dve uri, je dovolj, da zadržite občutek lahkotnosti, ki ste jo imeli zjutraj, ko ste se zbudili. Izkoristite vsako priložnost za vadbo. Vadite lahko med premori med gledanjem televizije, ko opravljate telefonski pogovor, med umivanjem zob ali kuhanjem.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
13.06.2021. ob 13:25
284,298
21.06.2021. ob 13:57
110,159
21.06.2021. ob 15:27
Preberi več