Kaj razkrivajo rezultati vaših krvnih preiskav?

Oglasno sporočilo , 25. maj 2022
Zdravje
Powered by:
Foto: Profimedia

Ste dobili v roke izvid svoje krvi, pa ga ne znate prebrati? Rešitev je tukaj: interpretacija rezultatov krvnih preiskav z uporabo umetne inteligence!

Aplikacija mySmartBlood je medicinski pripomoček, ki je namenjen ljudem s kakršnimkoli zdravstvenimi težavami ali simptomi. Z analizo rezultatov krvnih preiskav predlaga najverjetnejšo skupino bolezni za katero so takšni rezultati značilni. mySmartBlood je orodje, ki vas vodi do pravega zdravnika in tako bistveno skrajša pot do končne diagnoze. mySmartBlood vašemu zdravniku omogoča hitrejše in natančnejše diagnostične odločitve in tako izboljša vaše zdravljenje.

Aplikacija mySmartBlood je plod slovenskega znanja in je bila razvita s strani podjetja Smart Blood Analitics Swiss SA, registriranega v Švici. Več o podjetju in aplikaciji mySmartBlood si lahko preberete na tej povezavi: https://www.smartbloodanalytics.com/en/mysmartblood.

Foto: mySmartBlood

Kako deluje aplikacija mySmartBlood?

Aplikacija mySmartBlood se uporablja kot mobilna aplikacija za mobilne naprave s sistemom iOS ali Android. Naložite si jo na svoj telefon preko App Store ali Google Play. Deluje z uporabo modela strojnega učenja, ki je naučen na kliničnih primerih. V aplikacijo vnesete osnovne podatke, kot so ime in priimek, datum rojstva in spol ter vrednosti za 52 potrebnih krvnih parametrov. Nato pa vam aplikacija na podlagi teh podatkov predlaga najverjetnejše skupine bolezni, ki bi lahko bile vzrok za vaše težave.

Aplikacija ni namenjena uporabnikom mlajšim od 18 let ter nosečim ženskam.

Seznam potrebnih krvnih preiskav

Za izračun najverjetnejše diagnoze je potrebna analiza 52 krvnih parametrov, ki jo lahko opravite v večini laboratorijih v Sloveniji. Aplikacijo je mogoče uporabiti le, če so izmerjeni vsi parametri s seznama preiskav in so le-ti tudi pravilno vnešeni v mobilno aplikacijo. Odvzem je potrebno opraviti v jutranjem času in na tešče.

Če odvzem krvi opravite v laboratorijih Adrialab/SYNLAB po Sloveniji, ob naročilu zahtevanih preiskav za aplikacijo mySmartBlood na izvidu prejmete tudi QR kodo, ki vam olajša vnos rezultatov vaših krvnih preiskav v aplikacijo mySmartBlood. Aplikacija mySmartBlood bo nato izračunala in vam podala seznam vaših najverjetnejših skupin bolezni.

Preiskave, ki so potrebne za vnos v aplikacijo mySmartBlood so: 

Foto: mySmartBlood

mySmartBlood poročilo

V poročilu je navedenih do pet najverjetnejših skupin bolezni, bistvene bolezni v vsaki predvideni skupini bolezni in seznam krvnih preiskav, ki so k predlaganim diagnozam prispevale največ. Poročilo vsebuje tudi vnešene krvne parametre, osebne podatke in komentarje, ki ste jih vnesli v aplikacijo. Cena mySmartBlood poročila je 29,99 EUR.

Poročilo lahko preberete na vaši mobilni napravi ali pa ga ustvarite v obliki datoteke PDF in ga tako delite s svojim zdravnikom.

Do mySmartBlood poročila v treh korakih

  •  Krvne preiskave opravite v lokalnem medicinskem laboratoriju, bolnišnici ali pri zdravniku. Izmerjene morajo biti vse vrednosti krvnih parametrov iz seznama obveznih krvnih parametrov.
  • V aplikacijo mySmartBlood vnesite rezultate vaših krvnih preiskav tako, da poskenirate QR kodo (kjer je to na voljo), ki se izpiše na izvidu krvnih preiskav ali pa jih v aplikacijo vnesete ročno.
  • Aplikacija mySmartBlood bo izračunala in vam podala seznam vaših najverjetnejših skupin bolezni.


Promocijska brošura mobilne aplikacije mySmartBlood je na voljo TUKAJ.  

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
6,060
02.10.2023 ob 11:02
3,255
31.05.2023 ob 07:12
24,210
01.10.2023 ob 07:41
12,746
30.06.2023 ob 13:35
142,239
02.10.2023 ob 18:47
Preberi več

Več novic

New Report

Close