Kaj o magnetni terapiji menijo zdravniki?

Uredništvo, 21. junij 2016
Ostalo

Če bi tudi vi radi svojemu organizmu pomagali do zdravega ritma, se prepričajte o pozitivnih učinkih magnetne terapije.

Magnetno terapijo strokovna javnost imenuje, kar terapija 21. Stoletja, saj v mnogih letih raziskav niso odkrili neželenih oz. škodljivih stranskih učinkov. Zato nas je zanimalo mnenje zdravnikov.

Prof. dr. Zmago Turk, dr. med., akademik, ki se že 30 let ukvarja z raziskovalno dejavnostjo na področju elektromagnetne terapije nam je povedal:

“Magnetoterapija je ena od metod programa fizikalne terapije. V UKC Maribor jo uporabljamo že skoraj 30 let, bili smo med prvimi v raziskovanju te terapije. Organizirali smo razširjene raziskovalne skupine, povezane z Medicinsko fakulteto v Gradcu, in tako se je oblikovala mariborska šola magnetoterapije. Doslej smo najbolj raziskovali delovanje nizko frekvenčnih magnetnih polj na zaraščanje kosti in ugotovili, da se prelomi, zdravljeni z magnetoterapijo, skoraj za tretjino hitreje zaraščajo kot prelomi brez nje. Bistvo magnetoterapije je v izboljšanju obtoka, s tem tudi oksiginacije poškodovanega ali bolnega območja, kar pripomore k hitrejši ozdravitvi bolezni. V terapiji uporabljamo nizkofrekvenčno magnetno polje nizke jakosti. Ni vseeno, kdo predpiše magnetoterapijo, saj lahko ta povzroči tudi zaplete. Magnetoterapija vpliva na celico in sestavine v njej ter tako zdravi patološki proces. Zaradi delovanja magnetnega polja na celicenastane mikrovibracija celičnih struktur, ki povzroči odplakovanje nastalih metabolnih produktov – izboljša se prekrvljenost teh predelov. Naše izkušnje so povezane z raziskovalno dejavnostjo v zadnjih tridesetih letih. Raziskovali smo preraščanje kosti, zdravljenje benigne hipertrofije prostate, pozneje pa vpliv magnetoterapije na degenerativne bolezni gibalnega sistema. To magnetoterapijo uporabljamo v vsakdanjem terapevtskem programu in vedno znova iščemo nove pristope. Slaba stran je, da je treba terapijo izvajati dlje (od 4 – 6 tednov), kar pa v javnih zdravstvenih ustanovah pogosto ni mogoče. Zato podpiramo posojanje teh aparatur na dom, saj lahko po dogovoru z zdravnikom bolniki sami nastavijo frekvenco in jakost. Pomembno se nam zdi, da se tudi o takšni terapiji bolnik dogovori s strokovnjakom.”

Pri slovenskem podjetju, ki so razvili Magus – magnetno blazino, vam nudijo tudi izposojo blazine na dom. Na trgu so prisotni že osmo leto in sodelujejo s priznanimi slovenskimi zdravniki, ki nudijo strokovno podporo uporabnikom. Blazino vam pripeljejo na dom, vam svetujejo o uporabi in blazino tudi pravilno namestijo. Uporablja jo lahko vsa družina.

Slika komplet Magus

Za mnenje o prav tej magnetni blazini Magus smo povprašali zdravnika, ki jo je na UKC Mb uporabljal pri bolnikih.

Prim. dr. Jože Barovič, dr. med., spec. Fiziater:

“Magnetna terapija Magus je terapija sedanjosti, ki uporablja sinusno polje. Bistvo teorije o povezanosti nihanja je v tem, da vsaka celica niha v sebi lastnem ritmu, pri čemer si celice izmenjujejo informacije oz. komunicirajo podobno, kot poteka komunikacija med mano in vami, kar imenujemo pozitivna ali negativna energija med ljudmi. Ko celica zboli, spremeni ritem nihanja. Bistvo okrevanja pa je v tem, da s časoma spet zaniha v zdravem ritmu.”

Če bi tudi vi radi svojemu organizmu pomagali do zdravega ritma, se prepričajte o pozitivnih učinkih magnetne terapije.

Slika mala+kontrola blazina Magus

Avtor
Piše

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
148,234
23.03.2023. ob 20:43
288,757
29.03.2023. ob 17:38
110,749
30.03.2023. ob 15:37
Preberi več

New Report

Close