Jutranja meditacija

Uredništvo, 21. oktober 2018.

Zgodnje vstajanje pozitivno vpliva na naše življenje in notranje ravnovesje. Jutro po navadi prinaša razrešitev težav in jasnejši pogled na vse, kar nas teži.

Jutro simbolizira novi začetek, novi dan in novo rojstvo, in to popolnoma upravičeno. Ponoči se odvija proces obnavljanja zraka v našem okolju. Naravni zračni tokovi se v tem času temeljito premešajo in prečistijo, tako da nas zjutraj, ko vstanemo, zunaj pričaka sveža porcija prečiščenega zraka, ki ga nujno potrebujemo za kakovostno in zdravo življenje. Zgodnji jutranji zrak še ni onesnažen z našimi negativnimi mislimi in zato je dobro, da se ga čim prej dobro nadihamo. Še posebej blagodejno je, če k temu dodamo še jutranjo meditacijo.

Zakaj meditirati zjutraj? Naš um, ki je čez dan preobremenjen z različnimi mislimi, načrti, vlogami, je zjutraj še v umirjenem stanju, zato je lahko meditacija v tem času izjemno učinkovita.

Potrebno se je zavedati, da je um sodobnega človeka zaradi stresnega načina življenja drugačen od uma naših prednikov, zato so zanj veliko bolj primerne aktivne meditacije, kot sta kundalini meditacija ali dinamična meditacija.

Obe meditaciji sta prilagojeni sodobnemu človeku in sta izjemno učinkoviti metodi sproščanja telesnih napetosti in blokad, čustvene razdražljivosti, stresa. Nezavedno lahko živimo v stanju grobih, težkih, neprijetnih in nenaravnih vibracij ali v stanju visokih, finih, naravnih vibracij. Meditacija nas pelje v naravno stanje, v katerem življenjska energija svobodno teče. To je stanje globokega notranjega miru, iz katerega izhaja naše zdravje, vitalnost, čustvena stabilnost, kreativnost, dobra in učinkovita medosebna komunikacija in veselje do življenja. Z vsakdanjim meditiranjem ohranjamo stanje notranje tišine, v kateri nam spregovori naš resnični, nezmotljivi, jaz.

Kristina De Ventus je mednarodno priznana vrhunska plesalka in plesna pedagoginja, ki vodi gibalno-plesno metodo Ishmech, svete plese po Gurdiejeffu, tehniko vrtenja po izvorni metodi Rumija in različne aktivne meditacije. https://www.deventus.si; www.bindu.si


O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 22:15
284,312
20.06.2021. ob 17:48
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več