JUB pomaga sanirati škodo, ki so jo povzročile poplave

Uredništvo, 12. november 2012.
Jub pomoč pri poplavah

V JUB-u nudijo strokovno pomoč vsem tistim, ki so jih prizadele nedavne poplave. Za kakovostno sanacijo priporočajo uporabo specialnega izdelka JUPOL Block po znižani ceni.

Dol pri Ljubljani, 9. november 2012 – V JUB-u nudijo strokovno pomoč vsem tistim, ki so jih prizadele nedavne poplave. Za kakovostno sanacijo priporočajo uporabo specialnega izdelka JUPOL Block po znižani ceni.

V Sloveniji je poplavno ogroženih več kot 300.000 hektarov površin, kar predstavlja skoraj petnajst odstotkov celotne površine, večinoma v porečjih Save in Drave. Dobra četrtina Slovencev živi na območjih, kjer so možne katastrofalne poplave, ob močnem deževju pa so možne poplave kjer koli. Nedavno obilno deževje je prizadelo večji del Slovenije, najhuje pa je bilo v Podravju, kjer je uničenih 8000 hektarjev kmetijskih površin. Po nekaterih podatkih naj bi škoda za celotno Slovenijo znašala več kot 209 milijonov evrov.

V JUB-u se dobro zavedajo uničujočih posledic poplav. Kot družbeno odgovorno podjetje, ki neguje in spoštuje socialne in okoljske vrednote, z dolgoletnimi strokovnimi izkušnjami in znanjem ter zdravju in okolju prijaznimi specialnimi izdelki, nudi pomoč vsem tistim, ki se v teh dneh lotevajo sanacije škode na objektih. Ker cenijo zveste kupce in razumejo njihovo stisko, so za učinkovito in cenovno ugodnejšo rešitev po-poplavne škode poskrbeli z izdelkom JUPOL Block po znižani ceni, JUB-ovi svetovalci pa so na voljo za vse nasvete o sanaciji notranjih in zunanjih zidnih površin.

Notranje površine poškodovane v poplavah  Sanacija fasad

Priporočeno je, da pri sanaciji notranjih zidnih površin, ki so bile uničene v poplavi, zidne površine temeljito očistimo, objekt presušimo ter odstranimo slabo oprijete barvne nanose in ostale odstopajoče sloje. 

Jub pomoč pri poplavahSanacije se lotimo tako, da površine najprej očistimo. Umazanijo umijemo z raztopino univerzalnih gospodinjskih čistil, pri trdovratnejših madežih si pomagamo z mehko krtačo. Sušenje najhitreje in najuspešneje izvedemo z namestitvijo naprav za sušenje prostorov ali z intenzivnim ogrevanjem in prezračevanjem prostorov, saj so vsi nadaljnji sanacijski posegi smiselni šele, ko vlažnost zidnih površin pade pod 5 %.

Čiščenju in sušenju zidnih površin sledi odstranjevanje odstopajočih ali slabo oprijetih barvnih nanosov in odstopajočih slojev izravnalnih mas, če so bile zidne površine pred barvanjem zglajene. Odstopajoče barvne nanose in sloje izravnalnih mas odstranimo z grobo ščetko in s pleskarsko lopatico. Nato nanesemo osnovni premaz (Akril emulzija, Jukolprimer) in izravnalno maso (Jubolin ali Jubolin P-25). Za blokado madežev v JUB-u priporočajo nanos bele notranje zidne barve JUPOL Block, ki je na voljo po še posebej ugodni ceni. V nasprotju s klasičnimi vodnimi zidnimi barvami JUPOL BLOCK učinkovito blokira v vodi lahko in hitro topne snovi, odlikuje pa ga tudi dobra pokrivnost. JUPOL Block je primeren tudi za zaključno barvanje saniranih zidnih površin, za barvanje v intenzivnih tonih pa priporočajo JUPOL Gold.

Kadar nam poplave povzročijo škodo na objektu, je običajno poškodovana tudi fasadna površina. O sanaciji fasadnih površin z vgrajeno izolacijo iz ekspandiranega (EPS) ali ekstrudiranega (XPS) polistirena ter sanacijah fasadah, ki so izolirane z mineralno volno, vam bodo strokovno in izčrpno z veseljem svetovali prijazni JUB-ovi tehnični svetovalci v JUB Design Studiu v Dolu pri Ljubljani. JUB Design Studio, prodajalna in razstavni salon, je center, kjer je predstavljen obsežen prodajni program izdelkov, ki jih proizvaja podjetje JUB, njihova namembnost, praktična uporabnost in zanimive rešitve za zaščito in dekoracijo notranjih zidnih površin, fasadnih površin, lesa in kovine.

Omenjeni in še mnogi drugi nasveti so na voljo tudi v JUB-ovi Svetovalnici na www.jub.si/svetovalnica.

 Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,360
12.05.2021. u 13:12
283,841
15.05.2021. u 20:58
110,378
16.05.2021. u 09:34
Preberi več