JT: Kako si pomagati pri stresu, utrujenosti, izčrpanosti?

Uredništvo, 22. april 2013.

Kaj je stres, natančneje oksidativni stres? Od kod občutek »nimam več energije«.

Utrujenost in izčrpanost sta čedalje pogostejša spremljevalca našega vsakdana. Še posebej spomladi občutimo, da telesu zmanjkuje prave energijske opore, večinoma imamo v tem obdobju tudi oslabljen imunski sistem. Če si ob dolgotrajnejši izčrpanosti ne pomagamo pravočasno, lahko nastopi izgorelost, kar predstavlja popoln psihofizični zlom.

Na tokratni pogovor smo povabili dr. Boruta Štruklja, profesorja in nekdanjega dekana Farmacevtske fakultete, ki med mnogimi dejavnostmi predava tudi biotehnologijo zdravilnih učinkovin. Deluje na Farmacevtski fakulteti in na Inštitutu Jožef Štefan. Je odličen znanstveni in praktični raziskovalec naravnih zdravilnih učinkovin, soavtor mnogih svetovnih patentov in avtor preko 100 člankov v pomembnih mednarodnih znanstvenih revijah. Med drugim je soavtor patenta slovenske učinkovine.

Dr. Štrukelj bo v sredo, 24.4. 2013 ob 10h na javni tribuni vaš sogovornik za vprašanja o sodobnem načinu življenja, stresu, utrujenosti in izgorelosti. Svetoval vam bo, kako si ob tem pomagati z naravnimi zdravilnimi učinkovinami. Javna tribuna se bo odvijala na forumu Starševski čvek.

motiv_utrujene_zenskeKaj je stres, natančneje oksidativni stres?

Odkod občutek »nimam več energije«.

Zakaj stres ošibi imunski sistem?

Kaj lahko sami največ naredimo za svoj organizem?

Koliko korakov stran od stresa in izčrpanosti so kronične bolezni?

Koliko lahko s pomočjo narave sami naredimo za svoje telo?

Vabljeni na tokratno sodelovanje v javni tribuni na temo preprečevanja telesnih posledic stresa, izčrpanosti in izgorelosti s pomočjo narave.

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
13.06.2021. ob 13:25
284,299
20.06.2021. ob 17:48
110,161
21.06.2021. ob 19:28
Preberi več