JT: Kako prepričati delodajalca, da sem pravi kandidat zanj?

Uredništvo, 03. februar 2014.

Kaj je tisto, kar prepriča delodajalca? Katere so najpogostejše napake, ki lahko iskalce hitro stanejo dobre zaposlitve?

Iskanje zaposlitve ni več enostavna naloga, v zadnjem času pa to še toliko bolj velja za mlade iskalce zaposlitve in sveže diplomante, ki se delodajalcem običajno (še) ne morejo pohvaliti z veliko delovnimi izkušnjami. To pa nikakor ne pomeni, da mladi iskalci zaposlitve, kljub izdatno zmanjšanemu zaposlovanju s strani podjetij in hudi konkurenci na trgu dela, nimajo možnosti najti dobro zaposlitev. Kaj pa je tisto, kar prepriča delodajalca? Katere so najpogostejše napake, ki lahko iskalce hitro stanejo dobre zaposlitve? Vse to in še veliko več boste izvedeli na javni tribuni, ki jo bo dne 6.2.2014 ob 11. uri, na forumu Starševski čvek, za zaposlitveni portal mojaZaposlitev.si vodil Gregor Mesarić.

O čem bomo govorili oz. kaj boste imeli možnost izvedeti:

  • slika-javna-tribuna.mojazaposlitev-640Kako najti ”prava” prosta delovna mesta?
  • Kako napisati udarno in zanimivo motivacijsko pismo?
  • Kako napisati odličen CV oz. življenjepis, ki bo izstopal iz povprečja?
  • Kako se pripraviti in prepričati na zaposlitvenem razgovoru?
  • Najpogostejše napake iskalcev zaposlitve

(pri iskanju delovnih mest, pisanju motivacijskega pisma in CV-ja, na razgovoru, itd.).

Predstavitev portala mojaZaposlitev.si:

mojaZaposlitev.si je zaposlitveni portal namenjen tistim, ki iščejo (boljšo) zaposlitev in tistim, ki iščejo nove sodelavce. Z objavljanjem zaposlitvenih oglasov portal omogoča povezovanje iskalcev zaposlitve in delodajalcev. Konceptualno združuje najboljše lastnosti, oblikovne značilnosti in načela zasebnosti. Vizija zaposlitvenega portala mojaZaposlitev.si je delovati kot vodilni posrednik med iskalci zaposlitve in delodajalci. Pri tem si v teamu mojaZaposlitev.si prizadevamo za kar se da uporabniku prijazen portal, tako v smislu enostavne uporabe kot podobe, ter za odzivno strokovno pomoč uporabnikom.

Predstavitev spletnega ”sogovornika”:

Gregor MESARIĆ je pri zaposlitvenem portalu mojaZaposlitev.si prisoten od same ustanovitve (od leta 2010), kot skrbnik ključnih strank. Dnevno je v kontaktu s številnimi domačimi in tujimi podjetji, ki v času recesije ustvarjaju dobičke in zaposlujejo. Tako dobi s strani delodajalcev ogromno koristnih informacij ”iz prve roke”, glede problematike na trgu dela, kakšen kader se bo v bodoče zaposloval in katere napake mlade iskalce pogosto stanejo zaposlitve. Svoje izkušnje in nasvete kako najlažje do (nove) zaposlitve je že večkrat nesebično delil preko predavanj študentom, brezposelnim, iskalcem nove zaposlitve oz. karierno usmerjenim ljudem.

Javno tribuno si lahko ogledate tu: https://med.over.net/forum5/read.php?151,9398569

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,486
12.07.2021. ob 21:25
110,194
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close