Jekleni moški kolesarili od Ljubljane do Kopra

Uredništvo, 23. september 2018.
ONKOMAN KP

Moški so drugačna bitja, ki neradi pokažejo svojo bolečino, močni so povsod, le pri skrbi za sebe ne. Le tam pozabljajo, da je zdravje najpomembnejše in marsikdo je to spoznal na lastni koži, velikokrat tudi prepozno. Kar naenkrat ni nujnih rokov, ni panike in nervoze. Rak je nekaterim ustavil čas in ponudil priložnost, da najdejo srečo na nadaljnji poti. Srečo v sebi, ki je pri vsakomur drugačna in unikatna.

Društvo ONKOMAN je nastalo z namenom opozarjati in osveščati, predvsem pa, da se da po bolezni še kako aktivno živeti in ukvarjati s športom.

Danes so v ta namen ob 4:30 zjutraj iz Ljubljane s kolesi krenili proti Kopru, kjer so okoli 11:00 pozdravili člana društva, ko je prišel v cilj Ironmana in tako pokazali, da se lahko ozdravljeni onkološki bolniki še kako aktivno ukvarjajo s športom. S tem želijo tudi opozoriti na problematiko bolezni in pokazati pot drugim, da si upajo govoriti o bolezni in preventivi.

Onkoman ima jajca

Deset ozdravljenih onkoloških bolnikov je Sloveniji že v zgodnjem nedeljskem jutru, pravzaprav skoraj še noči pokazalo, ter dokazalo, da se da po bolezni še kako aktivno živeti. V petih urah so prekolesarili 122 kilometrov od Ljubljane do Kopra, kjer so podprli člana svojega društva ONKOMAN v cilju IRONMANA.

Še več, med potjo in predvsem na cilju so navdušili z izredno inovativnimi načinom osveščanja in klicu po samopregledovanju, ter posledično zmanjševanju rakavih obolenj in zgodnjem odkrivanju bolezni. Na poti se jim je v podporo in spodbudo pridružil tudi naš paraolimpijec Primož Jeralič in pokazal svoje veliko srce ter spoštovanje.

S slogani in izzivalnimi fotografijami so pritegnili marsikateri pogled in in poželi val navdušenja med obiskovalci največjega triatlonskega dogodka v Sloveniji.

Moški so drugačni in zagotovo je to prava pot kako pokazati, da rak ni konec življenja. Pred nami so stali resnično pravi ONKOMANI, polni energije in življenja, in človek ne bi verjel, da je za njimi tako težka življenjska izkušnja.

Samo akcijo je še najbolje povzel podpredsednik društva ONKOMAN Matej Pečovnik, ki je tudi sam uspešno prebolel raka na limfnem sistemu:

»Z eno besedo ONKOMANTASTIČNO! Bil je prisoten občutek, da z vsakim obratom pedala pomagam nekomu obrnit njegovo zgodbo na oddelku na pozitivno stran. Pot je bila takšna kot je zdravljenje raka. Na trenutke strma, deževna, hladna, vetrovna, ampak na koncu nas je pričakal sonček. Prepričan sem, da je tudi zdravljenje takšno in če se bolezen odkrije pravočasno je velika verjetnost, da bo na koncu sonček. Naše poslanstvo je, da opozarjamo, da smo veseli in da naredimo razliko tam, kjer jo lahko in zmoremo. Zame je to enkraten projekt, ki ga je potrebno ponoviti. V mojih očeh čisti užitek.«

Namen je bil dosežen in komaj čakamo prihajajočih akcij ONKOMANOV.

Več informacij:

Fotogalerija >
Facebook >
WWW >

Preberite tudi:

https://med.over.net/clanek/intervju-gregor-pirc-strah-pred-boleznijo-se-da-premagati/

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,305
20.06.2021. ob 17:48
110,160
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več