Javna tribuna: V primeru poškodbe igra čas ključno vlogo

Triglav zdravje , 16. september 2022
Javna Tribuna
Powered by:

V primeru nezgode je treba poškodbe sanirati v čim krajšem času, saj se lahko stanje poškodbe z vsakim dodatnim dnem čakanja bistveno poslabša.

Za vas lahko pri Triglav, Zdravstveni zavarovalnici, v primeru poškodbe uredijo obisk pri specialistu, diagnostične preiskave, enostavne ambulantne posege in ambulantno rehabilitacijo. Brez dolgega čakanja, skrbi ali dodatnih stroškov. Poskrbijo za vašo hitro vrnitev v aktivno življenje.

Preverite zavarovanje Specialisti Nezgoda

Borisova izkušnja z zavarovanjem Specialisti Nezgoda

Boris je med vikendom užival s prijatelji na kolesarskem izletu. Med spustom po makadamski cesti se mu je pripetila nezgoda. Pri padcu se je udaril v koleno in športnega vikenda je bilo konec. Koleno je oteklo in ga vedno močneje bolelo. Zato se je Boris odpravil k osebnemu zdravniku, kjer je dobil napotnico za pregled pri ortopedu.

Pregled pri ortopedu

Ortoped je Borisa pregledal in mu izdal napotnico za magnetno resonanco kolena, da bi lahko bolje preučil poškodbo.

Klic na 080 26 64 in magnetna resonanca

Boris je poklical izvajalce v bližini, vendar bi moral za magnetno resonanco kolena čakati en mesec. Ker bi to pomenilo veliko zamujenih športnih aktivnostih, je ponovno poklical Zdravstveno točko, kjer so mu v sedmih dneh uredili termin preiskave. Opravil je slikanje kolena z magnetno resonanco in prejel izvid.

Drugi pregled

Boris je odšel nazaj k ortopedu, ki je po pregledu izvida ugotovil, da ima Boris natrgane kolenske vezi. Na srečo operacije ni potreboval, napotil ga je na ambulantno rehabilitacijo.

Fizioterapija

Boris je še isti dan poklical Zdravstveno točko, kjer so mu hitro uredili termin za fizioterapijo. Fizioterapevt je Borisa pregledal in na podlagi izvidov sestavil individualen načrt rehabilitacije. Predpisal mu je manualno terapijo ter vaje za krepitev stabilizatorjev kolena in stegenske mišice.

Ponovno na kolesu

Zaradi hitrega dostopa do pregledov, diagnostičnih preiskav in rehabilitacije se je Boris lahko hitro vrnil na kolo in ponovno užival na izletih s prijatelji.

Opomba: Če Boris ne bi imel sklenjenega zavarovanja Specialisti Nezgoda, bi za preglede in zdravljenje odštel 910 €.

Se vam ob prebranem poraja kakšno vprašanje ali morda niste prepričani, katero od zavarovanj izbrati?

Vabimo vas, da se nam pridružite v javni tribuni na temo dodatnega zdravstvenega zavarovanja, ki bo potekala v torek, 20. 9. 2022, ob 10. uri na forumu Starševski čvek. Na vaša vprašanja bodo odgovarjali strokovnjaki s področja dodatnih zdravstvenih zavarovanj iz Triglav, Zdravstvene zavarovalnice.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
148,017
21.09.2022. ob 09:06
287,340
26.09.2022. ob 18:08
110,619
28.09.2022. ob 03:31
Preberi več

New Report

Close