Javna tribuna: shranjevanje matičnih celic ob rojstvu otrok

Uredništvo, 13. marec 2012.

Želite izvedeti, kako je gostja današnje Javne tribune odgovarjala vsem, ki so se odločili pridružiti z vprašanji in izkušnjami?

6CDDAC9E-6CED-11E1-9189-B74F66B94067Na forumu Starševski čvek je danes, 15. marca 2012 med 10. in 11. uro potekala Javna tribuna, v kateri smo gostili ga. Martino Oražem, MBA, iz družbe Neocelica, ekskluzivni partner skupine Cryo-Save, največje evropske banke za shranjevanje matičnih celic, ki je odgovarjala na vprašanja uporabnikov.

V uri, ki je bila namenjena Javni tribuni, je ga. Martina Oražem v živo na forumu odgovorila na številna vprašanja uporabnikov, ki so se odločili pridružiti z vprašanji in izkušnjami.

 

Preberite izbrana vprašanja in odgovore iz današnje Javne tribune
 

  • Avtor: enaaa1

” menda se da shranjene celice tudi kasneje še namnožiti. Zanima me, ali kvaliteta še vedno ostane enaka, ali se tudi to kaj spremeni potem. Verjetno se jih v nedogled ne da, ali pač.
Pa še to, ali hranitelji to potem naredijo še proti dodatnemu plačilu? “

Kako je na vprašanje odgovorila ga. Martina Oražem, MBA, iz družbe Neocelica? Odgovor preberite na >>

 

  • Avtor: Pijavka

” Je res, da so tuje matične celice pri večini bolezni, ki jih z matičnimi celicami zdravimo danes, bolj uporabne, kot lastne? Torej je vseeno bolje, da se starši odločimo za darovanje celic javni banki? Pri prebiranju člankov/literature na to temo se mi zdi, da raziskave še niso tako naprej in, da zasebne banke “zavajajo” s podatki in visokimi cenami. Kaj menite?”

Kaj o možnosti darovanja matičnih celic in literaturi na področju raziskav meni ga. Martina Oražem, MBA, iz družbe Neocelica lahko preberete na spletni povezavi >>

 

  • Avtor: vrtnica27

” Mene pa zanima ali se lahko z matičnimi celicami zdravi tudi bolezni od bratov in sester? Doma imamo že dva otroka in nimamo shranjenih matičnih celic. Zdaj sem noseča tretjič in razmišljam, da bi jih tokrat dala shranit. Ali se lahko s temi celicami pozdravijo tudi bolezni od drugih dveh otrok? In še eno vprašanje? Zakaj se shranjuje tkivo popkovnice? “

Kaj je glede možnosti uporabe matičnih celic pri zdravljenju sorojencev zapisala ga. Martina Oražem, MBA, iz družbe Neocelica lahko preberete tukaj >>

 

Vsi, ki se v živo niste pridružili današnji Javni tribuni, lepo vabljeni k branju njenega poteka s pomočjo spletne povezave >>

Številne izkušnje in vprašanja staršev o matičnih celicah so za branje in komentiranje dostopna tudi na forumu Matične celice, kjer na vprašanja odgovarja dr. Saška Ivanova, univ. dipl. mikrobiologinja.

Več informacij o družbi Neocelica preberite na spletni strani www.neocelica.si

Izbor uredništva Med.Over.Net

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,425
29.07.2021. ob 13:47
284,503
12.07.2021. ob 21:25
110,198
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close