Javna tribuna: Več obrazov strahu

Uredništvo, 13. maj 2016.

Strah je čustvo, ki človeku preprečuje, da bi v polnosti zaživel, si upal izraziti bistvo ali se osvoboditi pričakovanj.

Strah pred neuspehom, strah pred nesprejemanjem, strah pred obsojanjem in kritiziranjem, strah pred osamljenostjo, bolečino, izgubo, strah pred šefom, sodelavko, strah pred javnim nastopanjem, pred zaprtimi prostori, pred množicami … 

Nikoli dokončan seznam strahov, ki človeku preprečujejo, da bi polno zaživel, saj izvirajo iz nizke samopodobe na kateri bi moral vsak posameznik delati.

Strah je čustvo, je odziv na nevarnost in pomaga, da se človek zaščiti, brani in preživi grozečo nevarnost.

Strah je tudi tisti, ki človeku preprečuje, da bi v polnosti zaživel, si upal izraziti bistvo, povedati svoje želje, deliti z drugimi svoje sanje in se osvoboditi pričakovanj, ki jih imajo drugi do njega.

Za samouresničitev sta potrebni dobra samopodoba in samozavest, ki pomagata, da premagate strah in se podate na svojo sanjsko življenjsko pot. Vsak dan je več takih, ki so se osvobodili zlate kletke, uživajo v vsakodnevnih opravilih, si privoščijo oddih, ko ga potrebujejo in so pravi navdih.

Vas mika izvedeti več?

Bodite z nami na javni tribuni z Aljo Fabjan, integrativno psihoterapevtko, ki bo delila svoje poglede na strah, predstavila morebitne vzroke, izkušnje, zgodbe ljudi, načine spopadanja s strahom in drobne trike, ki bodo morda prišli prav tudi vam.

Vabljeni, da svoje izkušnje o strahu delite z nami v Javni tribuni v torek, 17.5.2016, ob 11.00 uri na forumu Starševski čvek.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 10:13
284,312
24.06.2021. ob 10:34
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več