Izjava v.d. generalnega direktorja UKC Ljubljana mag. Simona Vrhunca

Uredništvo, 16. april 2014.

Izjava v.d. generalnega direktorja UKC Ljubljana mag. Simona Vrhunca, ki jo je dal v torek, 15.04.2014 kot odziv na izjavo predsednika Desus Karla Erjavca.

simon_vrhunecIzjava v.d. generalnega direktorja UKC  Ljubljana mag. Simona Vrhunca, ki jo je dal kot odziv na izjavo predsednika Desus Karla Erjavca:

»V vseh teh štirih letih in pol vodenja UKC Ljubljana sem se vedno trudil, da bi inštitucijo vodil profesionalno, zakonito, gospodarno, v korist bolnikov in v skladu s poslanstvom. Nikoli nisem dovolil in dopustil političnih pritiskov pri delovanju UKC Ljubljana.

Že večkrat sem javno povedal, da se v tej funkciji soočam tudi s takšnimi pritiski. Podrobneje o tem nisem želel govoriti in izpostavljati UKC Ljubljana niti mojih sodelavcev. Nikoli tudi ni bila moja želja, da to pride v javnost. Ne bom pa dopustil, da se me postavlja na laž.

Lani januarja je namreč k meni v pisarno UKC Ljubljana prišel takratni generalni sekretar Desus-a z informacijo, da ne bom imel podpore predsednika Desus Karla Erjavca pri ponovnem imenovanju za generalnega direktorja UKC Ljubljana, če bo moja sodelavka kandidirala za predsednico te stranke.

Osebno menim, da je to nedopusten političen pritisk in sem to ostro zavrnil. Smatram, da živimo v svobodni državi. Državljani imajo pravico do političnega prepričanja in političnega udejstvovanja in nikoli ne bi dopustil, da se preko mene na kogarkoli izvaja politični pritisk. Ta informacija je bila večkrat objavljena v javnosti. Osebno sem o tem govoril tudi s takratnim predsednikom Komisije za preprečevanje korupcije RS in pričakoval bi, da bi se ustrezne inštitucije s tem ukvarjale po uradni dolžnosti.

Vem, da s to današnjo izjavo mnogo tvegam. Gre za boj Davida proti Goljatu. Gre za besedo proti besedi. Sosledje dogodkov v lanskem in letošnjem letu pa kljub temu kaže na pravo resnico.«

UKC, Služba za odnose z javnostmi

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 22:15
284,314
20.06.2021. ob 17:48
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več