Izdelava spletnih strani, trgovin in redna optimizacija: Kaj je dobro vedeti?

Oglasno sporočilo , 27. junij 2022
Novice
Powered by:
Foto: Omisli.si

Izdelava spletnih strani je zelo pomemben del podjetništva. Ker je v veliko primerih spletna stran prvi stik s stranko, mora biti le-ta izdelana natančno in premišljeno.

Za spletno stran vseh tistih, ki se ne spoznate dobro na programiranje ali pa si le želite kvalitetne izdelave, lahko poskrbi programer. Pred sklenitvijo sodelovanja, programerju jasno povejte kaj si želite in kaj od njega pričakujete. Pomembno je, da časovni rok določita skupaj. Storitve, kot so izdelava spletnih trgovin, optimizacija in izdelava spletne strani, itd., pogosto vzamejo več časa kot predvidi stranka.

V primeru, da ste komaj na začetku svoje podjetniške poti ali pa ste ocenili, da o teh stvareh še ne veste dovolj, vas vabim, da berete dalje…

Izdelava spletnih strani

Cena izdelave, se giblje od 300 EUR do 1500 EUR, odvisno od zahtevnosti in velikosti strani, grafičnega videza in mnogo drugih dejavnikov.

Mogoče se vam sliši veliko a verjemite, da se vam bo vložen denar tudi povrnil. Smo v času, ko pridobivanje strank od ust do ust ni več edini način. Zakaj ne bi tega izkoristili in tako omogočili hitrejše širjenje mreže svojih strank?

Izdelava spletnih strani by Igor Miske.
Izdelava spletnih strani. (Foto: Omisli.si)

Če ste še vedno v dvomih, naj vam naštejemo nekaj prednosti , ki jih ima izdelava spletnih strani.

1. Konstanten dostop do informacij

Spletna stran omogoča ljudem, da si predhodno preberejo vse o vašem podjetju in za vas pripravijo vprašanja. Ogledajo si ponudbo in si izdelek ali storitev rezervirajo že z domačega kavča. Dandanes zaradi hitrega načina življenja ljudje raje najdejo informacije preko spleta, saj s tem prihranijo veliko časa. Preko spleta jih lahko redno obveščate o raznih akcijah in novostih, ki jih ponudi vaše podjetje. Poleg tega lahko preko svoje strani delite raznorazne nasvete glede vaših storitev ali izdelkov. Na tak način boste pri ljudeh ustvarili občutek zaupanja in radi se bodo vračali k vam.

2. Vaši podatki in informacije so varne

V primeru oglaševanja na socialnih omrežjih, se vam lahko kadarkoli, brez predhodnega opozorila zgodi, da informacije izginejo. V primeru zakupljenega lastnega spletnega mesta pa to ni mogoče. Tam ste vi lastnik vsega.

3. Jasna in pregledna predstavitev podjetja

Na svojo spletno stran lahko dodate kar želite. Med to spadajo tudi vaše reference. fotografije in video posnetki. Svoje podjetje lahko opišete veliko bolj natančno, kot bi ga opisali v živo med pogovorom. Kar pa je še posebej pomembno in močno vpliva na uspešnost vašega posla, so objavljena mnenja in ocene strank.

4. Prihranek denarja

Izdelava spletne strani je cenovno veliko bolj ugodna kot redno oglaševanje preko radia, televizije in časopisa. Tudi če ste komaj odprli svoje podjetje in se vam zdi programiranje spletne strani nepotreben strošek, se na dolgi rok splača.

Izdelava spletne strani WordPress

Se sprašujete kaj je WordPress? Gre za najbolj priljubljeno in hkrati edino programsko opremo, ki je popolnoma brezplačna. Primerna je za vse tiste, ki kljub kvalitetnejši izdelavi ne želite odšteti nekaj več denarja, saj si na tej platformi svojo stran lahko izdelate sami, četudi nimate predznanja. Izdelava spletne strani WordPress vam omogoča popoln nadzor nad vsebino, ob čimer niste vezani na spletno gostovanje podjetja ali domeno. Poleg tega je kompatibilen z drugimi programi, uporaba pa je enostavna. Naj pa pri tem poudarimo, da boste sami težko dosegli to, kar bi dosegel strokovnjak s tega področja.

Izdelava spletne strani wordpress by Souvik Banerjee..
Programska oprema WordPress. (Foto: Omisli.si)

Optimizacija spletne strani

Cene optimizacije so si med seboj zelo različne. Na ceno vplivata obseg in kvaliteta dela ter uspešnost vaše konkurence. Za dobre rezultate je potrebno redno obnavljanje in posodabljanje optimizacije.

Storitve, ki so vam na voljo za izboljšavo optimizacije, so:

  • Pregled in SEO analiza spletne strani (od 150EUR do 1300 EUR)
  • SEO svetovanje (od 20 EUR do 200 EUR na uro)
  • SEO članki in pisanje SEO vsebin (od 20 EUR do 150 EUR na članek)
  • Pridobivanje in gradnja povratnih SEO povezav (od 300 EUR na mesec naprej)

Še ena dobra novica za vse tiste, ki ste se odločili za uporabo WordPressa. Omogoča vam tudi zelo dobro optimizacijo spletnih strani. Pa si najprej poglejmo kaj sploh je to in čemu služi…

Pri optimizaciji spletnih strani, krajše SEO, gre za proces rangiranja vaše spletne strani čim višje na Googlu. Se pravi boljša kot je optimizacija spletne strani, višje se bo stran prikazala, ko bo iskalec v Google vpisal ujemajoče podatke. Sedaj si verjetno že predstavljate kako pomemben je ta proces za vaš posel. Pogosto, ko potrebujemo neko informacijo, se nam ne da preveč dolgo iskati po Googlu in odpremo prvih nekaj strani, ki nam jih ta ponudi. Zato glejte, da ste med njimi. Optimizacija spletne strani bo hitro vplivala na prepoznavnost in posledično uspešnost podjetja.

Optimizacije se lahko lotite sami, lahko pa vam na pomoč priskoči programer oziroma SEO strokovnjak. Seveda bo slednji delo po vsej verjetnosti opravil bolj kvalitetno in hitro.

Pregled in SEO analiza spletne strani

Pri izbiri te storitve, se pregleda trenutno stanje vaše spletne strani in naredi strategijo. Opravi se osnovna optimizacija in vzpostavi orodja za merjenje statistike. Potrebno ja nastaviti tudi pravila strežnika in narediti analizo ter popraviti url povezave. za konec sledi še izdelava zemljevida strani, čemur rečemo tudi sitemap.

SEO svetovanje

Svetovanje vam bo prišlo prav, če ste na tem področju novi ali pa se srečujete z veliko nejasnostmi. Na svetovanju se tudi dogovorite za znesek, ki ga boste plačevali vsak mesec.

SEO članki in pisanje SEO vsebin

Da bi si vaš članek prebralo čim več ljudi, mora biti dobro optimiziran. Pri tem je ključna uporaba premišljeno izbranih ključnih besed.

Pridobivanje in gradnja povratnih SEO povezav

To je zelo pomemben del optimizacije, pri čimer gre za izbrane ključne besede, ki z ostalih spletnih strani s podobno tematiko, stranko preusmerijo k vam. Več kot ustvarite teh povezav, večkrat bo vaša spletna stran predlagana v iskalniku.

Poleg vsega tega, poskrbite, da bo vaša stran dobro optimizirana tudi za mobilne naprave.

Izdelava spletnih trgovin

Povprečne cene se gibljejo od 30 EUR do 80 EUR na uro. Odvisne so od prodajnih funkcij, od tega kako zahteven je dizajn, koliko izdelkov želite naložiti na spletno trgovino, itd. Od vsega pa ima največji vpliv to, ali boste spletno trgovino postavili s pomočjo že obstoječe platforme ali vam jo bodo razvili po meri. Programer vam je lahko v pomoč le na začetku, ko se prične izdelava spletnih trgovin ali pa vam je na voljo dlje časa in skrbi za razne popravke in dopolnitve.

Vedno bolj priljubljena oblika nakupovanja, je nakupovanje preko spleta. Ljudem je všeč, da lahko prihranijo na času, ker ne potrebujejo v trgovino. No, prihranijo tudi na živcih, saj vsi vemo kakšna gneča zna biti v trgovskih centrih. Spletne trgovine so priročne predvsem zato, ker lahko oblačila in izdelke v miru preizkusimo doma in si vzamemo čas za sprejem odločitve. Vse to vpliva na zadovoljstvo strank, kar podjetnikom veliko pomeni.

Izdelava spletnih trgovin bo vašim potencialnim strankam omogočila predhoden ogled izdelkov, ki si jih bo lahko tudi shranila. Večja možnost, da se bo odločila za nakup je, če v nakup ni prisiljena takoj in se ji zato ni potrebno vračati, vendar ima čas za razmislek.

Če vas našteti razlogi še vedno niso prepričali, le pomislite…koliko ur na teden je odprta vaša fizična trgovina in koliko ur bi bila na voljo spletna trgovina? Vse kar je na spletu, je dostopno 24 ur na dan. Izdelava spletnih trgovin je še kako pomembna.

Spletno nakupovanje by KOBU Agency.
Spletno nakupovanje. (Foto: Omisli.si)

Če vam je pomembno, da je izdelava spletnih strani in trgovin opravljena kar se da kvalitetno, se projekta raje ne lotevajte sami, temveč si omislite izkušenega in preverjenega programerja.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
10.07.2024 ob 09:38
113,026
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close