Iščemo najbolj priljubljen zaklad

Uredništvo, 05. junij 2012.

Glasujte za eno izmed ponujenih destinacij in morda boste ravno vi postali lastnik Popotnega lista. Pohitite, kajti čas se izteka.

Čas, ki ga preživite skupaj kot družina, je najpomembnejši in kot takšni neprecenljivi. Šolsko leto se bliža h koncu in kmalu bodo nastopile poletne počinice. Čas, ki ga bodo otroci imeli za zaslužen oddih bo hitro minil in zakaj ga ne bi letos preživeli malce drugače?

V življenjski zavarovalnici KD Življenje so pričeli uresničevati novo idejo o povezovanju slovenskih turističnih znamenitosti – Popotni list. Gre za celovit vsebinski projekt, ki temelji na poudarjanju pomena slovenskih znamenitosti in lepot.

Namen projekta Popotni list je spodbuditi čim več družin k popotovanju in ogledu izbranih čudovitih zakladov, na vrednost katerih včasih pozabimo.

Predstavljamo vam izbor 7 zakladov, vključenih v Popotni list. Izberite iz ponujenih znamenitosti tisto, ki vam je najbolj pri srcu in pomagajte nam narediti lestvico zakladov, ki bogatijo prepoznavnost Slovenije širom sveta, ter sočasno preizkusite, ali vam je sreča naklonjena.

Z oddanim glasom zakladu, ki vam je najbolj všeč in kančkom sreče, boste lahko postali lastnik Popotnega lista, ki omogoča otroku do izpolnjenega 15. leta starosti, v obdobju od 1. 10. 2011 do 30.9. 2012, po en brezplačen obisk sedmih slovenskih turističnih znamenitosti: Arboretuma Volčji Potok, Kobilarne Lipica, Postojnske jame, Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, Živalskega vrta Ljubljana, Predjamskega gradu in Rogle – sankališča Zlodejevo.

Predstavljamo vam izbor prečudovitih 7 zakladov

Arboretum Volčji Potok

B35C36CE-B0A2-11E1-B4AA-540A66B94067

V živalskem vrtu skrbijo za živali – v arboretumu skrbimo za drevesa. Naročamo jih z vseh koncev sveta in preučujemo, kako uspevajo pri nas. Z drevjem ustvarjamo park na način, da je čim bolj zanimiv in čim lepši.

Za otroke je najbolj zanimivo veliko otroško igrišče z različnimi igrali, s plezali, z dričalnico (vlečnico), labirintom, vlakcem in še čim. Ob koncu tedna so v Arboretumu delavnice o rastlinah, živalih, naravi in tudi takšne z igro in ustvarjanjem. Aktualno dogajanje si lahko ogledate na http://www.arboretum.si/prireditvenik

Za večje, ki imajo radi pustolovščino, je privlačno samostojno odkrivanje gozda, ki skriva ruševine starega gradu, ali spoznavanje potokov, mlak in jezer z lastnim živim svetom.

 

Kobilarna Lipica

C11988DE-B0A2-11E1-93CA-540A66B94067

Kdo še ni slišal za lipicanca, čudovitega belega konja iz Lipice? Kobilarna Lipica je zibelka lipicanskih konj, ustanovljena daljnega leta 1580, in je sploh ena najstarejših kobilarn na svetu. Leži na Krasu, znana pa je tudi po zelenih travnikih, z belimi ograjami in mogočnimi drevoredi, skozi katere vas lahko popelje kočija. Lipica je dom skoraj 350 konj, ki jih lahko pri nas občudujete čisto od blizu. Toliko jih na enem mestu ni moč videti nikjer drugje!
Zanimivo zgodbo Lipice in po vsem svetu znanega lipicanca lahko v Lipici spoznavate tudi v novem muzeju lipicanca Lipikum. Pozdravil vas bo s sodobno postavitvijo, v kateri ne manjka zanimivih nalog in izzivov. Izvedeli boste, zakaj je lipicanec ob rojstvu črn in kdaj dobi značilno belo barvo ter zakaj imajo lipicanci posebna imena, lahko pa se boste zavihteli tudi v pravo konjsko sedlo.
Dogodke, ki potekajo v Lipici ,si lahko ogledate na www.lipica.org
 

Postojnska jama

7A459EF6-B0A3-11E1-A0D2-540A66B94067

Ogled Postojnske jame je izredno zabaven in popolnoma varen. Večji del poteka z električnim vlakcem, ki počasi vozi po jami kar slabe štiri kilometre v čarobno podzemlje. Toliko različnih kapnikov na enem mestu ni moč videti nikjer drugod na svetu, zato se Postojnska jama ponaša z nazivom »kraljica vseh jam«.
Del ogleda je namenjen prijetnemu sprehodu, katerega pot malo pred koncem pelje mimo akvarija, kjer domuje človeška ribica. Zanjo so nekoč verjeli, da je »zmajev mladiček«. Človeški ribici v podzemnem svetu postojnskega kraškega podzemlja družbo dela še skoraj sto vrst drugih živalic, ki živijo v popolni temi. Nekatere izmed njih si lahko ogledate v bližnji Proteusovi jami – Vivariju.
Koledar prireditev je na voljo na spletni strani www.postojnska-jama.eu
    

Simfonični orkester RTV Slovenija    

8279941A-B0A3-11E1-95DF-540A66B94067

Simfonični orkester RTV Slovenija je začel delovati leta 1955, prvič pa je zaigral pod dirigentskim vodstvom profesorja z Akademije za glasbo, violinskega virtuoza in skladatelja Uroša Prevorška. Sledili so mu dirigenti Samo Hubad, Stanislav Macura, Anton Nanut in Lior Shambadal. Septembra 2003 je postal šef dirigent orkestra David de Villiers, jeseni 2006 pa je dirigentsko paličico prevzel angleški dirigent kitajskega rodu En Shao. Vsi so orkester popeljali na zavidljivo raven kakovosti in ustvarjalnosti.
Glavna dejavnost Simfoničnega orkestra RTV Slovenija so koncertna snemanja, na katerih pokaže vrhunsko profesionalno kakovost. Izvaja obsežen in raznovrsten repertoar, od baroka do moderne simfonične glasbe, opere, oratorija in kantate, scenske in filmske glasbe, s poudarkom na izvajanju del domačih priznanih ustvarjalcev. Glasbenim sladokuscem pa so vsako leto na voljo že tradicionalna abonmajska ciklusa Kromatika in Mozartine.

Živalski vrt

6C96D530-B0A4-11E1-95DF-540A66B94067

Živalski vrt Ljubljana je bil ustanovljen leta 1949. Prve živali so bile nameščene v središču Ljubljane, nasproti glavne železniške postaje. Leta 1951 pa se je preselil na današnje območje – jugozahodni del Rožnika, kjer zavzema 19,6 ha površine in ima 6,5 km sprehajalnih poti. Vsako leto nas obišče okoli 250 000 obiskovalcev.

Za vas smo pripravili mnogo najrazličnejših programov, na katerih lahko živalski vrt in naše živali doživite na prav poseben način. Med drugim lahko nahranite slona, skrijete hrano medvedu, pobožate kačo, doživite poljub morskega leva, spremljate piščance pri izvalitvi, se poigrate na družinskem igrišču in še mnogo več.

Na www.zoo.si spremljajte aktualno dogajanje.

 

Predjamski grad

EDCB5EA0-B0A4-11E1-9022-540A66B94067

Nedaleč od Postojnske jame, pri idilični vasici Predjama, visoko v steni obvladuje okolico Predjamski grad. Današnja zgradba ima sicer renesančno osnovo, v njej pa se skriva veliko starejše jedro – pravi jamski grad, ki je bil prvič omenjen že leta 1202. Predjamski grad je edini ohranjen jamski grad v Evropi.
V spremstvu Erazma Predjamskega spoznate romantični čas roparskih vitezov ter odkrijete pravi pomen gradu, ki ga je lahko človek postavil le na krasu. Sprehod po gradu prikaže grajski način življenja in vso spretnost srednjeveških graditeljev. Slikovit, mogočen, izzivalen, skrivnosten in neosvojljiv grad je vpet v navpično, 123 metrov visoko steno, in tam kraljuje že dobrih 700 let.
Več na www.predjamski-grad.si.
 

Sankališče Zlodjevo

Nora zabava v vseh letnih časih!
F7C0EA98-B0A3-11E1-B4AA-540A66B94067Vabljeni na Roglo, kjer se na 1.517 metrih nadmorske višine ponuja obilo možnosti za zabavo in aktivno preživljanje prostega časa. Adrenalinsko sankališče Zlodejevo zagotavlja noro zabavo za vse generacije v vseh letnih časih.
Veter okoli ušes, hitrost, ki dvigne srčni utrip, adrenalinska vožnja v osrčju mogočnih pohorskih gozdov. Zabava za vso družino je zagotovljena s spustom po 1360 metrov dolgi progi s strmimi zavoji. Vožnja na udobnih saneh z varnostnim pasom za eno osebo ali par vam še dolgo ostane v spominu.
Utrip srca vam dvigne hitrost do 40 km/h, malo manj pogumni pa jo uravnavajo z zavorami, a tudi ti samo prvič, drugič gre do konca.
Na Rogli se odvijajo številni dogodki www.rogla.eu

Sodelujte v nagradni igri

Vabimo vas, da oddate svoj glas enemu izmed predstavljenih zakladov in nam pomagate podeliti laskavi naziv Najbolj priljubljen zaklad. Z oddanim glasom in kančkom sreče, lahko postanete lastnik Popotnega lista, ki omogoča otroku do izpolnjenega 15. leta starosti, v obdobju od 1. 10. 2011 do 30.9. 2012, po en brezplačen obisk sedmih slovenskih turističnih znamenitosti.

V tokratni nagradni igri je na voljo kar 30 Popotnih listov, zato lepo vabljeni k sodelovanju.

 

Glasujem za:
Arboretum Volčji Potok
Kobilarna Lipica
Postojnska jama
Simfonični orkester RTV Slovenija
Živalski vrt
Predjamski grad
Sankališče Zlodjevo

Izpolnite podatke:

* Ime in priimek:
* E-naslov:
* Telefon:
* Naslov:
* Kraj:
Pošta:
Splošni pogoji:Strinjam se s pravili nagradne igre, ki so objavljeni na dnu strani
Prosimo prepišite naslednji dve črki: rp

6D5FF38A-B0A3-11E1-A7FA-540A66B94067

Za več informacij:

e-naslov: [email protected]
telefon: 01/520 50 50

Preberite podrobnejša pravila o sodelovanju v nagradi igri v PRILOGI.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,431
04.08.2021. ob 10:14
284,553
04.08.2021. ob 20:20
110,204
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close