Intervju z Medom Tedom: Počitnice v Dolenjskih so zakon!

Uredništvo, 17. junij 2014.

Dolenjske Toplice pa lahko imenujemo tudi dežela Meda Teda, zato smo za pogovor in vodenje po kraju tokrat zaprosili kar tega simpatičnega povsod prisotnega prebivalca Dolenjskih Toplic.

Počitnice zbudijo v vseh ljudeh posebna pričakovanja, enkratna in neponovljiva, odvisna od vsakega posameznika. Želje so torej različne, vsi pa si želimo, da bi vse lepo, preživeto in doživeto v času počitnic, še dolgo odzvanjalo v srcih in navdihovalo vsa naša popočitniška dejanja.

Dolenjske Toplice so gotovo eden tistih krajev, v katerih se je vredno ustaviti.

Počitek, sprostitev, razvajanje, skrb za zdravje, lajšanje težav – to je le nekaj razlogov, zakaj se ljudje odločajo za postanek v tem kraju. Dolenjske Toplice pa lahko imenujemo tudi dežela Meda Teda, zato smo za pogovor in vodenje po kraju tokrat zaprosili kar tega simpatičnega povsod prisotnega prebivalca Dolenjskih Toplic.

“Od kod Medo Tedo, se sprašujete?” je godrnjaje začel pogovor naš medo. “V teh krajih zagotovo nihče ne pričakuje pingvina ali dinozavra! Samo nekaj lučajev od zdravilišča se namreč začenjajo prostrani kočevski gozdovi, katerih del je tudi danes zelo znamenit kočevski pragozd. Ti gozdovi niso samo nekakšna zdrava pljuča Dolenjske in kar cele Slovenije, ampak tudi tradicionalno prebivališče mojega daljnega sorodnika, rjavega medveda. Pa brez strahu, moj sorodnik se ljudem izogiba, je samotar, ki uživa v najbolj oddaljenih predelih Kočevskega roga. Aja, pa še to … Tedo ni kakšno trendovsko ime; nastalo je iz imena zdravilišča, ki je moj dom in ki ga zato tudi predstavljam – TE(rme) DO(lenjske) da ime TEDO,” je še zagodrnjal in odhlačal proti velneškemu centru Balnea.

DSC_0302

“Ker se bližajo počitnice, vam bom najprej pokazal našo Balneo, kraj sprostitve in dobrega počutja. Kopanje je tu možno samo v termalni vodi; zunaj je temperatura vode 27 stopinj Celzija, znotraj pa 32 stopinj. En bazen je tak, da lahko plavaš zunaj in znotraj vseh 365 dni na leto. Zdaj se to morda ne zdi pomembno, ampak tudi letos bosta prišli jesen in zima in bo to postalo še kako zanimivo. Ko bi vi vedeli, kako lepo je plavati v topli vodi, ko nate padajo snežinke … No, nekajkrat na teden nam tu pripravijo tudi nočno kopanje. Sem pa slišal, da se dogovarjajo, da bo letos v velneškem centru Balnea – zanimivo, česa vse se spomnijo ljudje – ponovno silvestrovanje v kopalkah! Si morete misliti, res hecno,” se je nasmejal in nas popeljal v prvo nadstropje velneškega centra.  “To je Aura, kraljestvo sprostitve in ugodja. Tukaj imajo skoraj vse masaže, ki si jih lahko zamisliš: klasične, aromaterapije, shiatsu, s kamni, pa medeno in čokoladno, njami, in še celo z zlatom. Imajo tudi kopeli za razvajanje v dvoje. Na voljo pa je tudi kozmetika, pedikura, manikira, nega obraza in telesa ter celo ambulanta za estetske posege – s čisto pravo zdravnico,” je poudaril Medo Tedo in se odpravil proti hotelom.

“Pravijo, da je za pravi počitek in sprostitev potreben dober spanec, za dober spanec pa mirna vest in dobra postelja,” je malo pomodroval Medo Tedo. “V Dolenjskih Toplicah imamo same udobne postelje … Najbližji velneškemu centru Balnea je hotel Balnea. Eni pravijo, da je to umetniški hotel, da je že hotel sam  galerija, saj ga krasijo poslikave slikarke Zore Stančič, plastike kiparja Primoža Puglja in fotografije Boruta Peterlina. V njem so same lepe sobe, goste navdušijo suite s kaminom in masažnim bazenom, posebnost hotela pa so sobe, namenjene družinam – da imajo otroci mir pred starši in starši pred otroki. Če želijo, pa se lahko sobe tudi združijo,” je vneto razlagal Medo Tedo. “In ko smo že pri družinah, v programu Fit družina, ki je namenjen celotni družini, vas v Dolenjskih Toplicah naučimo zdravo živeti – je že tako, da se je danes tudi tega treba učiti: gibati se, zdravo kuhati in jesti, aktivno preživljati skupni prosti čas, vse to pa v Dolenjskih Toplicah počneš pod  nadzorom zdravnika, fizioterapevtov, športnih rekreatorjev in prehranskih strokovnjakov. Ja, to je prava stvar. Družina mora biti vsaj med počitnicami res skupaj!”

»Vas zanima, kaj vse zanimivega bo med počitnicami? Enkrat na teden bo večerja v naravi, na jasi, piknik z glasbo in kresom in, no, ja, tudi jaz bom pripravil kakšno presenečenje. Vsak teden bodo izleti po Dolenjski in Beli krajini, pohodi po bližnji in daljni okolici, nordijska hoja. Jaz bom otrokom bral pravljice, iskali bomo skriti zaklad, plavali bomo, skratka – veselo in zabavno bo!«

Ko smo ob vodnem zrcalu naročili najboljšo kremno rezino daleč naokoli in se predali žgečkanju sramežljivih sončnih žarkov, je Medo Tedo sklenil svoje pripovedovanje: “Počitnice v Dolenjskih Toplicah so zakon. Za mlade, za tiste v najboljših letih, za otroke, za družine, za babice in dedke z vnučki. Pridite, ljudje. Imeli se bomo lepo, to vam zagotavlja Medo Tedo. In medvedi nikoli na lažemo!”

 Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
28.07.2021. ob 02:57
284,495
12.07.2021. ob 21:25
110,196
28.07.2021. ob 07:21
Preberi več

New Report

Close