Imunski sistem pri otrocih

Uredništvo, 01. december 2014.

Jesen in zima prinašata s seboj poleg mraza in golih dreves tudi prehlade, viroze, gripe, kihanje in kašlanje. Odrasli že znamo poskrbeti zase, naši najmlajši pa so odvisni od nas.

Jesen in zima prinašata s seboj poleg mraza in golih dreves tudi prehlade, viroze, gripe, kihanje in kašlanje. Odrasli že znamo poskrbeti zase, naši najmlajši pa so odvisni od nas.
Najpomembneje je, da je otrok zdrav v celoti, kar pomeni, da skrbimo za njegov imunski sistem. Imunski sistem pri otrocih se še vedno razvija in je zato bolj ranljiv za okužbe iz okolja.

Ljubezen in prijetno domače okolje

Za krepitev imunskega sistema lahko poskrbimo že z ljubeznijo in prijetnim domačim okoljem. Otroci, ki odraščajo v ljubečem okolju se počutijo bolj varne in srečne. Raziskave kažejo, da smeh in pozitivno mišljenje pomagata pri boljšem imunskem sistemu. Več se otroci smejejo in uživajo življenje, boljši je njihov imunski sistem.

Stresne situacije in nesrečni dogodki znižujejo imunski sistem otroka, zato bolj postaja bolj dovzeten za razne bolezni.

FloradixKindervital_promo

Spanec

Telo otroka se med spanjem regenerira, obnavlja in zdravi. Potrebna je zadostna količina spanja, pa tudi da gre otrok spat ob sprejemljivi uri. Najbolje je če ustvarimo rutino spanja, da hodi otrok spat vedno ob isti uri, v umirjenem vzdušju.

Gibanje  

gibanje na svežem zraku, poskrbi za dovolj vitamina D, krepitev mišic, pa tudi dobro voljo. Poskrbimo le, da bo otrok oblečen kot čebulica. Naj bodo oblačila iz naravnih materialov, da lahko koža prosto diha in raje naj ima tri tanjše plasti oblačil kot pa eno ali dve debeli.. Tako se izognete pretiranemu potenju in prilagodite spremenljivim temperaturam. Med gibanjem ne pozabite na tekočino.

Prehrana 

Hrana naj bo iz domačega okolja, ekološko pridelana, če se le da. Vsebuje naj dovolj vitaminov in mineralov.
Za krepitev imunskega sistema je še zlasti pomemben vitamin C. Našli ga boste v agrumih, koz je na primer limona, pomaranča. Zadnje čase so popularna tudi granatna jabolka, ne gre pa zanemariti tudi našega domačega jabolka. Kislo zelje pa je sploh super hrana v jesensko- zimskih mesecih.
Spomnimo se tudi na zelenjavo kot je brokoli, špinača, korenje. Dnevno naj bodo na jedilniku tudi zdrave omega 3 maščobe, oreščki in stročnice.

Včasih pa nam kljub dobrim namenom zaradi sodobnega tempa življenja ali trmasto zaprtih ust otrok ob zelenem krožniku ne uspe poskrbeti za optimalno prehrano naših malčkov. Takrat je dobro, da se poslužimo izdelka, kot je Floradix Kindervital-z vitamini in minerali, ki ne vsebujejo konzervansov in barvil, hkrati pa so okusni in vsebujejo  vitamine A, B1, B2, B6, B12, C, D, E , niacin ter kalcij, ki je pomemben za rast otrok.

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,306
20.06.2021. ob 17:48
110,162
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več