Imate zavarovanje, ki bi krilo vso škodo?

Kako preverite in poskrbite, da bodo vaši pomožni prostori ustrezno zavarovani? Pozanimajte se še pred škodo …

Za nekatere je klet le prostor za shrambo sezonskih stvari, ki jih trenutno ne potrebujejo. Drugi imajo v kleti toplotno črpalko, hladilnik ali zbirko vin. Tretji so si v kleti uredili računalniško sobo ali delavnico … Kako preverite in poskrbite, da bo vaša klet ustrezno zavarovana.

Klet je pomožni prostor

Zavarovalnica pri domu ločuje med bivalnim prostorom in pomožnimi prostori, ki so v vaši lasti. Pomožni prostori so lahko tudi zunaj objekta vašega doma, če ležijo na parceli, na kateri je vaša stanovanjska hiša, ali na sosednji parceli.

Pomožni prostori so na primer klet, garaža, drvarnica, vrtna uta, kurilnica. To so prostori, v katerih se najpogosteje shranjujejo stvari, ki ponavadi niso več nove oz. so morda že obrabljene ali namenjene sezonski uporabi.

Stvari v pomožnih prostorih so vedno zavarovane na dejansko vrednost. Kaj to pomeni ob škodi, preverite v članku Drobni tisk: Zavarovati na novo ali dejansko vrednost.

Da bo vaša klet ustrezno zavarovana, imate dve možnosti: paketno zavarovanje DOM in posamična zavarovanja. Kakšne so lastnosti zavarovanja pomožnih prostorov po prvi in po drugi možnosti, si preberite v nadaljevanju, izvedeli pa boste tudi, na kaj morate biti pozorni, če ste klet preuredili ali v pomožnem prostoru opravljate dejavnost. >>

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,306
20.06.2021. ob 17:48
110,162
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več