Ideje za pohodniške izlete po Dolomitih

Oglasno sporočilo , 01. junij 2023
PROMO
Powered by:
Foto: Zavarovalnica Triglav
Foto: Zavarovalnica Triglav

Razmišljate, da bi letošnji dopust izkoristili tudi za izlet v Dolomite? Čudovite pokrajine, slikovite vasice in bogata zgodovina Dolomitov ustvarjajo nepozabno izkušnjo za pohodnike.

Ne glede na to, ali ste izkušen pohodnik ali pa družina, Dolomiti imajo nekaj za vsakega. Nekaj predlogov za pohodniške izlete so s pomočjo spletnih vplivnežev zbrali na portalu Vse bo v redu

Seceda in gorovje Geisler

Prvi predlog za pohodniški izlet, ki je primeren tudi za družine, je pohod na Secedo in izlet naokrog ob vznožju nazobčanega travnatega grebena Geisler. Ta je eden izmed najbolj fotografiranih točk v Dolomitih. Otroci bodo med pohodom lahko uživali v hoji med kravami, konji in alpakami, hkrati pa se bodo lahko pozabavali tudi na različnih otroških igralih. 

Lago di Sorapis

Med lažje ture po Dolomitih spada tudi pohod do Lago di Sorapis, ki velja za enega najlepših jezer v Evropi, zaradi česar je tudi zelo obiskan.

Najbolj primeren čas za ta izlet je zgodnje poletje. Takrat namreč po poti ni več snega, pot in okolica jezera pa postaneta pravi botanični vrt. 

Vas zanimajo podrobnejše informacije o izletih in še več destinacij, ki jih lahko obiščete v Dolomitih? Ste bolj izkušen pohodnik in vas zanima zahtevnejša tura? Nadaljujte z branjem.>>

Ne glede na to, za kateri izlet po Dolomitih se boste odločili, poskrbite, da boste s seboj vzeli vse, kar potrebujete za varno in prijetno planinsko turo. Da kaj pomembnega ne bi pustili doma, si prenesite brezplačen seznam, kaj vse mora biti v planinskem nahrbtniku.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
151,827
30.09.2023 ob 02:45
294,571
29.09.2023 ob 11:15
113,443
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close